Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Pazarlığa açık olanlar tapusunu nakde çeviriyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Pazarlığa açık olanlar tapusunu nakde çeviriyor
Emlak Haberleri

Pazarlığa açık olanlar tapusunu nakde çeviriyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 24 Nisan 2019 09:39
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Tapu Harcı
Paylaşmak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ikinci el konut piyasası hareketleniyor. Veriler, Mart ayında Türkiye genelinde 60.000’den fazla ikinci el konut satışının gerçekleştiğini gösteriyor.

Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin “İkinci el konut piyasasında yaşanan bu hareketlenmenin tüm emlak piyasasına yansıyacağını öngörüyoruz, konut satışlarında yaşanan bu artışta alıcılara sunulan ciddi indirimlerin etkisi büyük” diyor.

blankKurulduğu günden bu yana geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde kurumsal satıcıların ekspertiz raporlu gayrimenkullerini hızla nakde çevirmesini sağlayan Tapu.com, ikinci el konut piyasası ve bu piyasadaki indirimleri masaya yatırdı.

İkinci el konut piyasasının lideri İstanbul

TÜİK verilerine göre ikinci el konut piyasası hareketleniyor.Verilere göre, Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 artış göstererek 60.883 oldu. İkinci el konut satışlarında dikkat çeken illerin başında ise İstanbul, Ankara ve Antalya geliyor. Mart ayında tüm Türkiye genelinde,İstanbul 10.000’den fazla ikinci el konut satışıyla liste başında yer aldı. İstanbul’u, 7.000’den fazla satışla Ankara ve 3.500 satışla Antalya izledi.

İkinci el konut piyasasındaki hareketlenmeyi yorumlayan Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “İkinci el emlak piyasasında yaşanan bu hareketlenmenin temelinde, alıcılara ciddi indirimler sunan satıcıların etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz. TÜİK verileri Türkiye toplam gayrimenkul pazarında daralma göstermesine rağmen, aslında pazarda durgunluk yok; sadece fiyat inadı var. Özellikle son dönemde fiyatlarda ciddi indirimler sunan satıcıların kısa sürede ellerinde tapuları nakde çevirdiğini görüyoruz. Bu yönelimin kısa süre içinde pazarın geneline yayılacağını ve konut piyasasını hareketlendireceğini öngörüyoruz” diyor.

Finansal kurumlar ciddi indirimler sunuyor

Tapu.com’la çalışan finansal kurumların fırsat maliyetlerini düşünerek ciddi indirimler sunduklarını belirten Erşahin, “Emlak piyasasında zaman zaman yaşanan durgunluğun temel sebeplerinden birinin de fırsat maliyetlerinin göz ardı edilmesi olduğunu düşünüyoruz. Finansal kurumlar bu konuda tüm satıcılardan hızlı hareket ederek fiyatlarda ciddi indirimlere giderek ellerindeki portföyü eritiyor, bu sayede hem satıcı kazanmış oluyor hem de alıcı alırken kazanıyor.

Bankalar yasa gereği paradan para kazanmak durumunda, bu sebeple ellerindeki gayrimenkulleri hızla nakde çevirmeleri gerekmekte. Gayrimenkülleri 3 yıl içinde satma zorunluğu olan finansal kurumlar son dönemde ellerinde biriken gayrimenkulleri hızla nakde çevirmek yönünde hareket ediyor bu da ikinci el piyasasını hareketlendiriyor” dedi.

Tapu satışında hız rekoru

Tapu.com’da satılan tapuların ekspertiz raporuna sahip olduğunu ve buna paralel olarak dasatılan her 5 tapudan 1’inin 15 gün içerisinde satışının gerçekleştirildiğini ve 24 saat içinde bile topladığı tekliflerle rekor sayılacak hızlarda tapu devri aşamasına geçebildiklerinin altını çizenErşahin, “Gayrimenkul fiyatının şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlenmesini sağlıyoruz, şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine 3 yıl önce kurduğumuz sistemde her gün işlem yapıyoruz” diyor.

“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
Konaklama Sektöründe Check-In Devrimi
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Sabiha Gökçen Airport iş ve sağlık turizminin yeni merkezi olacak
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
ETİKETLENEN:TÜİKTürkiye İstatistik Kurumu

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Ev kredisi kaç günde neticelenir?
Sonraki Makale blank Emlak vergisinden kimler muaf olur?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Konut ve arsa alacaklara ‘dijital harita’ kolaylığı
Teknoloji Rehberi
1 Ağustos 2025
blank
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
Sektörden
1 Ağustos 2025
blank
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
Sektörden
1 Ağustos 2025
blank
 İklim krizi dünyayı kurutuyor: Tatlı su iflası kapıda
Sektörden
1 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?