By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: “Kent ile OSB’yi birbirine bağlayan Akıncı Yolu double yola çevrilmeli”
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > “Kent ile OSB’yi birbirine bağlayan Akıncı Yolu double yola çevrilmeli”
Sektörden

“Kent ile OSB’yi birbirine bağlayan Akıncı Yolu double yola çevrilmeli”

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Eylül 2025 10:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Mevcut yol­daki altyapı eksiklikleri nedeniyle sık sık ölümlü trafik kazası yaşan­dığına dikkat çeken Hatip Çelik, ayrıca yolun tarihi İpek Yolu’na bağlantı sağladığını ve Mardin Lojistik Merkezi’nin de bu güzer­gah üzerinde kurulmasının plan­landığını kaydederek “Mardin’in kalkınma vizyonu artık sadece söylem değil, sahada somut adım­larla ilerliyor.

Yeni organize sana­yi bölgelerinin kurulumu devam ederken, turizm merkezlerimiz­deki yatırımlar hızla devam edi­yor. Bu yatırımlarla paralel olarak ulaşım hatlarının da geliştirilme­si çok önemlidir. Özellikle Mardin merkez ile Ortaköy, Yeşilli ve Da­ra Antik Kenti arasında uzanan, halk arasında Mardin Akıncı Yolu olarak bilinen D955-13 isimli tek şeritli yolumuzun double yola dö­nüştürülmelidir” dedi.

Double yol lojistik maliyetleri azaltır

Mardin 2. OSB’de fabrika yatı­rımlarının hızla devam ettiğini dile getiren Hatip Çelik, istihdam sayısının artmasıyla birlikte yo­lun artacak toplu taşıma araçları ve sivil araçlar açısından yetersiz kalacağını ve ulaşımda aksamala­ra neden olacağını belirtti. Başkan Çelik, “Mardin 2. OSB’nin ilk eta­bında 70 sanayi parselinin tama­mının yatırımcılara ön tahsis edil­di.

Fabrika yatırımları eş zamanlı olarak devam ediyor. 5 tekstil atöl­yesi olmak üzere toplamda 20 fab­rikada üretim faaliyetleri başla­dı. 18 fabrikamızda inşaat seviye­si yüzde 70 ile yüzde 95 arasında değişiyor. 32 parselde ise kazı ve temel çalışmaları devam ediyor. 5 parselimiz de proje ve ruhsat aşa­masında olup üst yapı inşaatı kısa süre içinde başlayacak. Üretime başlayan fabrikalarımızda şuan­da toplamda 1.200 kişi istihdam ediliyor.

Artacak istihdam oran­larını da düşündüğümüzde toplu taşıma araçlarının yoğunluğunun oluşmaması için mevcut yolun double yola genişletilmesi bağlan­tı noktalarının da iyileştirilmesi gerekiyor. Bu yapılırsa OSB’ye eri­şim hızlanırken lojistik maliyetle­ri düşürülecek. Üretimden pazara geçiş süreci kısalacak. Yatırımcı­lar için cazibe artacak, bölge reka­bet gücü kazanacak. Bu yol kısa bir süre sonra Mardin’in sanayi da­marını besleyecek bir arter haline dönüşecek” diye konuştu.

Turizm faaliyetleri daha da güçlenir

Mardin Akıncı Yolu’nun ayrı­ca Mezopotamya’nın en etkileyici tarihi mirasları olan Dayrulzafa­ran Manastırı ile Dara Antik Ken­ti’ne kenti bağladığını ifade eden Başkan Çelik, şöyle devam etti: “Akıncı Yolu’nun çift şeritli hale gelmesiyle, kent merkezimizden Dara’ya ulaşım süresi yüzde 40 azalacak. Tur otobüsleri ve birey­sel ziyaretçiler için konforlu bir güzergâh sunulacak. Yol düzen­lemesi sayesinde turizm sezon­larında bölge esnafı ve üreticiler için yeni ticaret fırsatları da do­ğacak.”

İzocam’dan Bir İlk!
Tarih belli oldu: Günler sonra gökyüzü kızıl renge bürünecek
Balıkesir Sındırgı’daki deprem sonrası artçılar sürüyor… Profesör ‘Beni korkutan durum şu’ diyerek uyardı: O kenti işaret etti!
İsrail, Filistinlilere ait 455 dönümlük araziye el koydu
Trump dünyanın en tehlikeli şehrini açıkladı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Karabük ve Kastamonu’daki yangınlarda son durum: Müdahaleler sürüyor
Sonraki Makale blank Türkiye’nin yeşil dönüşüm faturası 265 milyar dolar
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Kiracılar dikkat! Eylül ayı kira zam oranları açıklandı!
Ekonomi Haberleri
3 Eylül 2025
blank
Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor!
Emlak Gazetesi
3 Eylül 2025
blank
‘Asrın inşasında 300 bin yuva tamam!’ Anahtarlar teslim edilecek!
Ekonomi Haberleri
3 Eylül 2025
blank
Deprem uzmanı Osman Bektaş il vererek uyardı: Her an 6,6 şiddetinde sallanabilir
Emlak Gazetesi
3 Eylül 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?