Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Çinli EHang, Dünyanın İlk Hava Taksi Terminalini Duyurdu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Çinli EHang, Dünyanın İlk Hava Taksi Terminalini Duyurdu
Sektörden

Çinli EHang, Dünyanın İlk Hava Taksi Terminalini Duyurdu

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 28 Nisan 2020 14:06
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Hava taksilerin geliştirilmesi ile ilgili dünyanın dört bir tarafında farklı şirketler çalışmaya devam ediyor. Dubai ve Singapur’da yapılacak hava taksi hizmetlerinin çalışma haberlerinin ardından bu sefer de Çin’den bir hava taksi hizmeti haberi geldi.

Çinli drone üreticisi EHang, 2 yıl önce düzenlenen CES’te üzerine çalıştığı hava taksisi prototipi EHang 184’ü tanıtmıştı. İki yolcu taşıyabilen bu hava taksi, CES’teki tanıtımından beri geliştirilmesine devam ediliyor. Hava taksi çalışmalarında başarı elde ederek EHang 216’yı ortaya çıkaran EHang, şimdi ise hava taksi hizmeti vermek için çalışmalara başladı. 

Dünyanın ilk hava taksi terminali Çin’de kurulabilir

blank

EHang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Çin’in turizm bölgelerinden olan Guangxi eyaletinin Hezhou şehrinde dünyanın ilk hava taksi terminalini kurmak için çalışmalara başladığını duyurdu. Bölgeye kurulacak terminal; kaplıca, dağ ve göllere ulaşmak isteyen turistlere hizmet verecek. Çalışmalar şirketin planladığı gibi giderse hava taksi hizmeti 2020’nin sonunda faaliyete başlayacak. 

İki katlı olması planlanan hava taksi terminalinin birinci katı resepsiyon salonu, ikinci katı bekleme salonu, çatı katı ise kalkış ve iniş bölgesi olarak tasarlandı. Hava taksi terminali, bu tasarımla toplam 2.500 metrekarelik bir alana sahip olacak. İki yolcu taşıyabilen EHang’ın hava taksileri, terminalin çatısında bulunan dört belirlenmiş alana iniş yapacak ve bu alanlardan kalkış yapacak. 

blank

EHang’ın kurucusu olan Hu Huazhi, “Hezhou, zengin turizm kaynaklarına sahip güzel bir şehir ve hava taksilerimizle çekiciliğini artırmaktan heyecan duyuyoruz. İlerleyen zamanlarda modern kültür ve turizmi benzersiz bir şekilde birleştiren hava gezileri gibi EHang hava taksileri için daha fazla ticari uygulamalar yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. 

EHang’ın hava taksi hizmeti, sekiz kolu ve 16 rotoru ile iki yolcu taşıyabilen EHang 216 ile sağlanacak. 130 km/s hıza sahip olan EHang 216, tek şarjla 21 dakika uçabiliyor Bu şarj süresi nedeniyle hava taksi ile yapılacak yolculuklar kısa menzilli olacak. 

Hava taksi hizmeti çalışmaları dünyanın dört bir tarafında devam ediyor

blank

Çinli şirket EHang’ın yanında Dubai de uzun bir zamandır hava taksi hizmetini başlatmak için çalışmalara devam ediyor. Dubai’nin yanı sıra İngiltere merkezli havacılık firması Skyports ve Alman uçak üreticisi Volocopter, Singapur’dan başlayarak farklı bölgelere hava taksi terminalleri inşa etmeyi planlıyor. 

Hava taksi hizmeti alanında birçok çalışma devam ediyor. Hangi şirketin daha önce bu hizmeti başlatacağını tahmin etmek zor. Ancak EHang’ın açıkladığı hava taksi terminali planı rakiplerinden daha iddialı görünüyor. Bakalım EHang rakiplerinin önüne geçerek gerçekten dünyanın ilk hava taksi terminalini kurabilecek mi?

GİŞKAD Üyeleri, Mersin’in Yeni Prestij Projesi Nerissa MEFA’da Buluştu
Sel faciasında bilanço ağırlaşıyor…En az 82 ölü, onlarca kayıp!
Bakan Uraloğlu açıkladı: 30 büyükşehirde kurulacak
Daikin Türkiye, iklimlendirme sektörünün ihracat şampiyonu oldu
İzmir Valisi ‘elektrik hatlarından’ demişti: GDZ Elektrik’ten ‘yangın’ açıklaması!
ETİKETLENEN:ÇalışmaHava Taksi

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Bilim İnsanları: Daha ölümcül salgınlarla karşılaşacağız
Sonraki Makale blank 2020 kayıtlardaki en sıcak yıl olabilir
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Deprem Bölgelerinden Göç Eden Türk Halkı: Yeni Ev Tercihleri ve Trendler
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
Ankara’da 0-4 Yaş Satılık Konut Fiyatları: Haziran 2025 Turyap Endeksi Analizi
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
İstanbul’da Yeni Konut Fiyatları Uçuşta: 0-4 Yaş Arası Satılık Dairelerde Son Durum (Haziran 2025)
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
Emlakçılardan kira artışlarına denetim çağrısı: Ev sahipleri döviz kuruna göre kira belirliyor!
Emlak Gazetesi
7 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?