Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi
Ekonomi Haberleri

Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 5 Mayıs 2020 09:47
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Koronavirüs salgınıyla birlikte yatırımcıların arsa merakı yeniden arttı. Ancak bu sefer yatırımcı ‘imar artışından’ elde edilecek kâra değil, tarımsal üretim yapabilecek araziye bakıyor!

Tarımsal üretimin değerinin bir kez daha anlaşıldığı şu günlerde, tarım arazilerinin gördüğü ilgi katlanıyor. Yapılan son araştırmalar ve arsa satış sistemlerinde kırsal bölgelerdeki tarım arazilerine yoğun bir talep oluştuğu görülüyor.

Talebi artıran en önemli etkenin kırsala göçüp üretim yapmak ya da kendi ürününü yetiştirmek isteyenler olduğu vurgulanıyor. Uzmanlar, orta sınıf gençlerde ve beyaz yakalı çalışanlarda tarıma yönelik farkındalık oluştuğunu anlatırken, salgın süreci ardından da tarım arazilerine olan ilginin devam etmesi bekleniyor. Diğer taraftan ise mevcut üreticilerin ekili alanını geliştirmek istemesi de arazi arayışlarını artırıyor.

Afyon’dan Nevşehir’e, Isparta’dan Ankara’ya kadar tarım alanları alıcılar tarafından değerlendiriliyor.

Hızlı yükseliş var

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, salgının etkilerinin zayıflamasının ardından hızla yükselişe geçmesi beklenen sektörleri değerlendirdi.

Ünsal’a göre endüstriyel yapılar ve kiralık depo, tarım ve hayvancılık, sağlık gibi sektörler ihtiyaç nedeniyle hızlı bir toparlanma eğilimi göstererek yatırımcılar için fırsat sunacak alanların başında geliyor.

Tarım ve hayvancılığın öneminin bu dönemde yakından hissedildiğini belirten Ünsal, “İthalat – ihracatın azalması ve gıda maddelerine erişimin öneminin artması, tarımcılık faaliyetlerini ve dolayısıyla arazi değerlerini de olumlu yönde etkiliyor. Tarımın yanı sıra besi çiftlikleri, silo, balık yetiştiriciliği gibi alanlar da önümüzdeki süreçte önem kazanacak” dedi.

Ünsal, bağ, bahçe tipi gayrimenkullerde de ekim zamanları yaklaştıkça fiyatlarda değişikliğin hissedileceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Ekip biçecekler…

Online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, yıla iyi başlayan ekonomik göstergeler ve düşük faiz sayesinde 2020’nin yatırım açısından arazileri öne çıkardığını söyledi.

İlk 3 ay arazi yatırımlarına olan ilginin görüldüğünü belirten Erşahin, “Şu dönemde ise daha çok tarla amacıyla kullanılacak arazilere talep artışını gözlemliyoruz. Daha önce olsa uzun süre portföyde kalabilecek tarım arazilerinin kısa sürede alıcı bulduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta 5 saat içinde 7 adet tarım arazisinin satışını yaptık. Satmış olduğumuz yerler değer artışı beklenecek yerler değil. Anlıyoruz ki, tarım arazisini alanlar kullanmak, ekip biçmek için alıyor” diye konuştu.

2 ila 9 dönüm arası tarla bakıyorlar

Arsa yatırımlarının genellikle görmeden, tapu ve imar araştırmaları sonucu güvenilir kaynaklardan yapıldığını belirten Erşahin, bu sayede salgın döneminde evden çıkmadan yapılabilecek alımlar arasında öne çıktığını söyledi. Erşahin, birçok ilde tarım arazisi arayışı olduğunu; genellikle küçük üretici olmak üzere 2 ila 9 dönüm arasında değişen tarıma elverişli tarlaların tercih edildiğini dile getirdi.

Emre Erşahin, “Mevcut dönemde insanlar evden çıkmadan da satın alabilecekleri tarlalara yoğun ilgi gösteriyorlar. Ayrıca tarım arazilerine ilginin artması nedeniyle ekim – dikime uygun olan küçük parsellerde bile bu artışı gözlemleyebiliyoruz” dedi.

Prefabrik ev kuruyorlar

Beyaz yakalıların online çalışma alışkanlığı şehir merkezlerine görece yakın ancak daha az kalabalık sayfiye bölgelerde arazi arayışını da artırdı. Burada küçük bir arazide ‘prefabrik’ ev kurmak isteyenler, ya da çiftlik talebinde olanların arayışları da fazla. Bu talepte özellikle Çatalca, Hadımköy, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gibi bölgeler öne çıkıyor.

İÇ EGE’YE YOĞUN TALEP

Sanal ortamda artan arazi arayışları ve satın almalarda tarım arazileri için Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü’nün öne çıktığı görülüyor. Ardından ise Trakya’ya talep var. Tarım arazileri taleplerinde öne çıkan bölgeler şunlar:

Afyon
Kütahya
Isparta
Uşak
Ankara
Edirne
Tekirdağ
Nevşehir
Kayseri

 

Damla Kent Evleri gayrimenkul sertifikası bugün halka arz oluyor
Uraloğlu: Denize yapılan üçüncü havalimanını tasarladık
Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,7 milyar TL ceza kesildi
Resmi Gazete’de bugün (04.08.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 4 Ağustos 2025
ETİKETLENEN:TarımTalepTarım ArazileriaraziYatırım

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kuşadası turizmde iddialı
Sonraki Makale blank ‘Askıda fatura’ uygulaması
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Damla Kent Projesinde Talep Toplama Süreci Başladı
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
Murat Kurum duyurmuştu: “Damla Kent Projesi ve Gayrimenkul Sertifikası” sürecine dair detaylar
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
4 Ağustos 2025
blank
Ege Yapı’dan,Yunanistan’ın yüksek turizm talebine sahip bölgesi olan Halkidiki’de villa yaşamı ve yatırım fırsatı
Emlak Haberleri Emlak Dünyası
4 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?