Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Vize krizinin ardında ne var? ‘Ankara, AB başkentlerindeki itibarını yitirdi’
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Vize krizinin ardında ne var? ‘Ankara, AB başkentlerindeki itibarını yitirdi’
Emlak Gazetesi

Vize krizinin ardında ne var? ‘Ankara, AB başkentlerindeki itibarını yitirdi’

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 5 Mayıs 2025 10:03
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Kolombiya’dan Tayvan’a oradan  Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar toplam 61 ülke,  Schengen Bölgesi’ndeki 29 ülkeye vizesiz girebiliyor. Suudi Arabistan’ın da vize serbestisi elde etmesi gündemdeyken AB Üyelik müzakerelerine 2005’te başlayan Türkiye’de, yurttaşlar vizeye ulaşamıyor.

Vize ret oranının yüzde 70’e ulaştığı iddiasının kamuoyuna yansımasının ardından AB-Türkiye Delegasyonu açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Bazı üye devletlerin vize kapılarını Türkiye’ye kapatmasıyla ilgili ifade yanlıştır. Aslında Schengen konsoloslukları, salgın öncesi rakamları önemli ölçüde aşarak rekor sayıda vize başvurusunu işleme almaktadır” ifadeleri yer alsa da, Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Vize Acenteleri Derneği eski başkanı Mehmet Çalışkan, git gide daha çok yurttaşın olumsuzluklarla karşılaştığını ifade etti. 

RANDEVU ALMAK DA, SONUÇ ALMAK DA AYLAR SÜRÜYOR

Kriz, daha başvuru yapmak için randevu alma aşamasında kendini gösteriyor.

Çalışkan, sorunun boyutunu şu sözlerle anlattı:

“Tur şirketlerinin sattığı turların nereden baksanız yüzde 60’ı iptal oluyor. Aile ziyaretine, düğüne, çocuğunun torununun sünnetine gitmek isteyen büyükler hiçbir şekilde istediği randevuyu bulamıyor. Konsolosluklar randevu işini ihale ettikleri için o firmalar daha fazla para kazanmak için randevu vermiyor. Randevu bulunsa bile başvurunun sonuçlanması 10 ay sürüyor. Ret sayılarının fazlasıyla arttığına şahit oluyoruz”

Bağlıkaya da randevu alaınamamasının arkasında, konsolosluklardan ihale alan firmaların daha fazla kazanç elde etme amacı olduğunu, insanların VIP randevuya mecbur bırakıldığını vurguladı.

AVRUPA NEDEN REDDEDİYOR?

Emekli Büyükelçi, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da ret oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “20 yıl içerisinde baştan sona o kadar başarısız ve ilkesiz bir dış politika çizgisi ortaya koydular ki, artık vatandaşlarımıza vize verilmesi gibi temel konularda bile ülkemizi aciz duruma düşürdüler” ifadelerini kullandı.

AKP’nin kontrolsüz mülteci akımına yol verip Suriyeli mülteciler üzerinden AB ülkelerine yönelik tehdit siyaseti izlediğini belirten Tan, “Ankara, AB başkentlerindeki itibarını yitirdi” dedi ve AB hükümetlerini de “Bugün AB üyeleri, kendi kamuoylarındaki abartılı mülteci korkusu yüzünden adeta fidye ödediklerine inanıyorlar. Fakat bu ödeme Türkiye’de halkın faydasına da olmuyor. AB Hükümetleri, mültecileri bırakır korkusuyla Erdoğan’ın eylem ve söylemlerine müsamaha gösteriyor, bunun acısını ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkartıyor, son derece makul vize taleplerine dahi ret kararı vererek bizim vatandaşlarımızın önemli bir kısmını AB’den fiilen tecrit ediyor” sözleriyle eleştirdi.

Tan, vize mağduriyetinin oluşmasında etkisi olanları şöyle anlattı:

“AB ülkelerine Gri Pasaport ile insan kaçakçılığı yapılması -ki bunun bazı AKP’li belediyeler eliyle yapıldığı defalarca basına yansımıştı- AB’ye sadece Suriye ya da Afganistanlı mültecileri değil, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını da kaçıran çetelerin türemesi. Bu noktada da insan kaçakçılığını önleyemeyen Erdoğan Hükümeti asıl sorumlu.” 

TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA İLTİCA BAŞVURULARININ SONUCU…

Konuya ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ise “AB ülkelerinin tutumunun sebebi, seyahat ve eğitim vizelerinin suistimal edilmesi, Türkiye’den gidenlerin ülkeye geri dönmemesi yatıyor” dedi ve sorunun en temelde Türkiye’deki yaşam koşullarıyla ilgili olduğuna vurgu yaparak “İnsanlar burada iş bulamıyor, bulsa da geçinemiyor. Üstelik siyasal baskılar nedeniyle kendilerini özgür hissetmiyorlar. Bu ve benzeri sebepler insanlarımızı göçe zorluyor” dedi.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Senem Aydın Düzgit ise, gazetemizin vize krizine ilişkin sorusunu “Avrupa Birliği ülkelerine iltica başvurusunda bulunan Türkiye vatandaşlarının sayısının çok fazla artması sonucunda oluşan bir durumun sonucunu görüyoruz. Bu duruma Avrupa ülkelerinde yükselmekte olan göç karşıtı politikaları da eklemek gerekiyor” ifadeleriyle yanıtladı.

TÜİK mayıs verilerini açıkladı: Konut satışında yılın en yüksek seviyesi!
Kreş ücretlerine büyük artış: İBB’den yüzde 100 zam kararı
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu
Hisseli tapularda yeni dönem: Miras paylaşımında anlaşmazlıklar son bulacak
Hatay’da korkutan deprem

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Veriler ortaya koydu: Tapuya bir yılda yüzde 116 oranında zam!
Sonraki Makale blank Heyelan tehlikesi devam ediyor: Yurttaş çözüm bekliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?