Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: “Vaniköy Camisi’nin restorasyonunu Kalyon Vakfı yapacak”
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > “Vaniköy Camisi’nin restorasyonunu Kalyon Vakfı yapacak”
Sektörden

“Vaniköy Camisi’nin restorasyonunu Kalyon Vakfı yapacak”

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 18 Kasım 2020 10:20
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İstanbul’un sayılı yalı camilerinden biri olan 350 yıllık Vaniköy Camii, restore edilecek. Caminin aslına uygun şekilde restore edilmesi için İstanbul Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmet Vani Vakfı ve Kalyon Vakfı arasında cami bahçesinde protokol imzalandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yapılacak restorasyon projesi ile ilgili bilgi verdiği basın toplantısına Mehmet Vani Vakfı Maliki Uğur Vanioğlu, Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü adına İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürü Musa Akdeniz de katıldı. 700 gün içinde tamamlanması beklenen rekonstrüksiyon ve restorasyon çalışmalarını Kalyon Vakfı üstlendi.

“BURASI BİR CAMİ OLARAK ASLINA UYGUN ŞEKİLDE İHYA EDİLECEKTİR”

Caminin 2 yıl içinde restore edileceği bilgisini veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Pazar günü öğlen saatlerinde hepimizi derinden üzen bir yangın meydana geldi. İstanbul ve Boğaz’ın en güzel yapılarından birisi olan, önünde bulunduğumuz Vaniköy Camii maalesef yandı. Bildiğiniz gibi yangına kısa sürede müdahale edildi. Karadan denizden yangını söndürmek için ekiplerimiz seferber oldu. Ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Şükür can kaybı ve yaralanma olmadı. Yangının söndürülmesinde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından malumlarınız olduğu üzere az evvel bir basın açıklaması yayınlandı. Ecdadımızın hepimize mirası olan tarihi eserlerimiz, medeniyetimizin bize emanetidir. Onları layık oldukları şekilde korumak ve geleceğe taşımak üzerimizdeki en büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu Vaniköy Camii için derinden hissediyoruz. Onun için hiç vakit kaybetmedik, kaybedemeyiz. Bugün bunun için buradayız. Şunu özellikle belirtmeliyim ki; Bu güzel caminin yanması, biliyorum ki herkesi çok etkiledi. Çok sayıda ‘Acaba yeniden bu eseri ihya etmek mümkün olacak mı?’ sorusu soruldu. İstanbul sevdalıları bu soruyu sormaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da, yangının çıkış anından itibaren konuyu yakından takip ediyor. İstanbul’un siluetinin kıymetli bir parçası olan bu güzel camimiz için, çok sayıda İstanbullu kardeşimizden ‘İnşallah aslına uygun şekilde hemen ihya edilir’ temennisini aldık. Bu temenniyi gerçeğe dönüştürmek için birazdan imza atacağız. İstanbullular ve herkes rahat olsun. Burası bir cami olarak vakıf eseridir. Ve bir cami olarak, aslına uygun şekilde, Allah’ın izniyle ihya edilecektir”

YANGIN MEYDANA GELMESEYDİ YAKINDA RESTORE EDİLECEKTİ

Eğer Vaniköy Camii’nde yangın çıkmasaydı, restorasyon çalışmalarının yakında başlayacağını kaydeden Yerlikaya, “Bu kapsamda restorasyon çalışmaları için; Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı 2. Bölge Müdürlüğümüz tarafından, 7 Şubat 2019 tarihinde proje çizdirilmesi sözleşme imzalanmış, 25 Ekim 2019 tarihinde Rölöve ve restitüsyon projeleri, İstanbul 6 No’lu Koruma Bölge Kurulu’na iletilmişti. Ayrıca 10 Ekim 2019 tarihinde Vaniköy Camii Restorasyon Projesi, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne iletilmişti. Dolayısıyla caminin restorasyonu için tüm çalışmalar aslında tamamlanmak üzere idi. Restorasyon projeleri Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden Kurula, 2 Kasım 2020 tarihinde iletilmişti. Ancak bu yangın sonrasında artık yeni bir durum söz konusu. İstanbul 6 No’lu Koruma Bölge Kurulu, 24 Kasım 2020 tarihinde toplanarak yapının hasar durumu ve yapılması gereken acil müdahalelerle ilgili kararları alacak, ardından hazırlanmış olan restorasyon projesinde gerekirse revizyonlar yapılacak. İvedi biçimde restorasyon uygulamasına başlanacaktır. Veya Restorasyon kurtarmaz, Rekonstrüksiyon projesi yapılması gerekir denilirse de, ona göre hemen çalışmalar başlayacak. Bunun için elimizde tüm doneler mevcut. Caminin restorasyon projesi kapsamında çok ileri teknoloji ile, 3 boyutlu lazer tarama görüntüleri kaydedilmişti. Buna dayalı olarak aslına en uygun şekilde Vaniköy Camii’ni yeniden ihya edeceğiz” diye konuştu.

KALYON VAKFI ÜSTLENDİ

Yangın sonrası Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Orhan Cemal Kalyoncu’nun İstanbul Valiliği’ni arayarak, cami yangınına çok üzüldüğünü ve bir komşu olarak camiyi aslına uygun şekilde ihya etmek istediğini bildirdiğini dile getiren Ali Yerlikaya,

“Biz de bu duyarlı yaklaşım için teşekkür ettik. Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüz, konuyu takip ederek, Yapı Maliki, Mehmet Vani Vakfı ile görüşerek Valiliğimizin nezaretinde protokolü hazırladı. Bu protokolle; Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz gereken yasal, idari ve teknik konularda her türlü desteği sağlayacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlarıyla, tüm süreçler Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilecek. Rekonstrüksiyon ve restorasyonu üstlenen Kalyon Vakfı da Kurul kararları doğrultusunda gereken çalışmaları yapacak. 10 gün içinde hemen yer teslimi yapılacak. Projenin inşallah 700 gün, yani iki yıl içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz. Protokolün hazırlanmasından camimizin yeniden ibadete açılmasına kadar geçecek sürede bu hizmete emek ve katkı verecek Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ve yönetimine, Vakıflar Genel Müdürlüğü adına Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüze ve Mehmet Vani Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından imzalar atıldı

Kalebodur, Türkiye’nin “Süper Markası” Seçildi
Tatil alışkanlığı geride kalıyor, turistler ev satın alarak bölgenin yerlisi oluyor
AFAD’dan İzmir, Manisa ve Bilecik’teki yangınlara ilişkin yeni açıklama!
Bursa yine sallandı… Naci Görür’den korkutan açıklama!
Şener Üşümezsoy Bursa Gemlik depremlerini yorumladı
ETİKETLENEN:İstanbulyangınYapıMüdürlüğüRestorasyon

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Bağcılar’a 6 yeni sağlık merkezi
Sonraki Makale blank Mudurnu’daki şato villaları yapan şirkete 1 yıl mühlet kararı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Deluxia Park Residence’ta Teslimler Başladı
Emlak Haberleri
3 Temmuz 2025
blank
TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu!
Emlak Gazetesi
3 Temmuz 2025
blank
Temmuz ayı kira artış oranı açıklandı
Ekonomi Haberleri
3 Temmuz 2025
blank
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Ekonomi Haberleri
3 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?