Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’ndan pay istiyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Türkiye, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’ndan pay istiyor
Sektörden

Türkiye, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’ndan pay istiyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 17 Temmuz 2023 10:20
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, proje ismi de vererek, “Hız, hizmet, kaliteli performans ve uluslararası projelerle kalitesini ispatlayan müteahhitlik firmalarımız, Suudi Arabistan’ın özellikle 2030 Vizyon Projeleri arasında yer alan NEOM, Diriyah Gate, Qiddiya, Amalla ve Kızıldeniz başta olmak üzere birçok projede yer almayı arzu etmektedirler ve bu konuda iş birliğine ve ortaklığa hazırdır” açıklamasında bulundu.

Uzun yıllar Suudi Arabistan şirketleriyle çalışan, enerji ve yatırım uzmanı, iş kadını Abide Gülel; Vizyon 2030 içinde yer alan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bahsettiği NEOM, Diriyah Gate, Qiddiya, Amalla ve Kızıldeniz projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

500 milyar dolarlık şehir: Neom

“Türkiye’nin pay istediği projelerin başında yer alan NEOM, Suudi Arabistan’ın kuzeybatısında, Kızıldeniz kıyısında inşa edilmeye başlanan 500 milyar dolarlık dev bir şehir. 9 milyon kişinin yaşayacağı, temiz enerji kullanılacak akıllı şehir, 2025 yılında tamamlanacak. NEOM’un yatırımlar ve turizm fırsatları aracılığıyla 2030’dan önce 100 milyar doların üzerinde gelir elde etmesi bekleniyor.

Kültür başkenti: Diriyah

Riyad şehir merkezinden 20 dakika uzaklıkta yer alan Diriyah, Suudi Arabistan’ın kültür başkenti olarak planlandı. Tamamlandığında, dünyanın önde gelen yaşam tarzı destinasyonlarından birine dönüştürülecek ve dünyanın en büyük buluşma yerlerinden biri haline gelecek.

UNESCO dünya mirası listesindeki şehir, birinci Suudi devletinin başkenti. 2030 yılına kadar 27 milyon yerli ve yabancı turist bekleyen Diriyah, 63,2 milyar dolarlık bir proje.

Eğlence destinasyonu: Qiddiya

Qiddiya, eğlencenin, sporun ve sanatın başkenti olmaya hazırlanıyor. Qiddiya, Krallığı dünyaya açarken Suudi Arabistan’ın ekonomik çeşitliliğinin ilerlemesine katkıda bulunacak. Bu şehrin bütçesi 750 milyon dolar.

4 bin 155 kilometre karelik destinasyonda; lüks oteller, konutlar, kaliteli yemek, sağlıklı yaşam ve dinlenme tesisleri yer alacak. 1,7 milyar dolarlık bütçeye sahip lüks turizm rotası 35 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Kızıldeniz’de 90 adalı lüks turizm

Suudi Arabistan’ın kuzeybatı kıyısındaki Kızıldeniz’de 90 bakir adayı kapsayan 20 milyar dolarlık proje, dünyanın en iddialı ve heyecan verici turizm ve konaklama projesi. 28 bin kilometre karelik dünyanın son gizli doğal hazinelerinden birinin etrafında oluşturulan lüks bir destinasyon.

819 milyar dolarlık pasta

Türkiye’nin pay istediği NEOM, Diriyah Gate, Qiddiya, Amalla ve Kızıldeniz projenin toplamı 585 milyar dolar. Suudi Arabistan’ın yıllık inşaat sektörü pazarı 120 milyar dolar. Petrole dayalı ekonomiden uzaklaşmaya çalışan Suudi Arabistan’da toplam değeri 819 milyar dolar olan 5 bin 200’den fazla proje şu anda devam ediyor. Bu rakam, körfez ülkelerinin aktif proje değerlerinin yüzde 35’ine denk geliyor.

610 milyon dolarlık anlaşma imzalandı

Bu arada, Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlere göre, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nda, inşaat, mühendislik müşavirlik ve yatırım konularında uzmanlaşmış firmaları kapsayan 16 işbirliği anlaşmasına varıldı. Forum’da 610 milyon dolar değerinde gayrimenkul anlaşmaları imzalandı. Suudi Belediye, Köy İşleri ve İskan Bakanı Majid bin Abdullah Al-Hogail, Türk şirketlerini Krallık’taki gayrimenkul geliştirmelerine yatırım yapmaya çağırdı.”

İran’da 5,4 büyüklüğünde deprem
5 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
İSKİ açıkladı: 5 Ağustos İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
İSKİ açıkladı: 4 Ağustos İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (17.07.2023)
Sonraki Makale blank Alanya, helal turizm merkezi oldu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İşte İstanbul’da yaşamanın bedeli… Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 96 bini geçti
Emlak Gazetesi
5 Ağustos 2025
blank
Bugün tarihin en kısa günlerinden biri olabilir
Teknoloji Rehberi
5 Ağustos 2025
blank
TAM nokta Franchise Ağı: Türkiye Genelinde 24 Temsilcilikle Güçlenerek Büyüyor
Emlak Haberleri
5 Ağustos 2025
blank
İnşaat Projelerinde Ekspertiz Raporu Hazırlama Sanatı: Uzman Görüşleriyle Adım Adım Rehber
Emlak Haberleri
5 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?