Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye İMSAD’dan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası açıklaması
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Türkiye İMSAD’dan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası açıklaması
Emlak Haberleri

Türkiye İMSAD’dan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası açıklaması

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Aralık 2022 17:22
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

12-18 Aralık ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Türkiye inşaat malzemeleri sanayisi, ülkemizin dünya çapında rekabet edebildiği sektörlerin başında geliyor. Sektörümüz, bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri dahil 200’e yakın ülkeye, ithalatının 3 misli ihracat yaparak ülkemizin gelişimine kritik fayda sağlıyor. 2021 verileriyle 63,3 milyar dolar iç pazar büyüklüğüne sahip olan inşaat malzemesi sanayisi, 30,8 milyar dolar ile Türkiye’nin ihracat lideri sektörleri arasında bulunuyor. Yaklaşık 65 milyon ton ihracat gerçekleştirilirken toplam ihracat içinde inşaat malzemelerinin payı yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Sektörümüzün cari açığa pozitif katkısı ise yüzde 358 oldu. 2022 yılını da yaklaşık 35 milyar dolar ihracat büyüklüğü ile tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz. Pandemi ve Rusya -Ukrayna savaşı ile enerji, hammadde ve nakliye fiyatlarında beklenmedik fiyat artışları ile karşı karşıya kaldık. Yurt içindeki ekonomik gelişmeler de ürün maliyetlerini önemli ölçüde artırdı. Değişen dengeler açısından ele aldığımızda yerli malı kullanımının önemini çok fazla hissettiğimiz, dışa bağımlılığın güçlüklerini yaşadığımız bir yıl oldu. Yerli malını bu anlamda sadece ürün bazında değil, enerji kaynağı, hammadde gibi sektörümüz girdileri açısından da “bir yaklaşım” olarak ele almalıyız” şeklinde konuştu.

İç pazarda yerli malzemeye duyulan güvenin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tayfun Küçükoğlu, “Sektör olarak ürettiğimiz ürünlerimizin kalite ve yüksek performansını korumalı ve yakaladığımız ivmeyi daha da ileriye taşımak için teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vermeliyiz. Türk inşaat malzemesi sanayisi kapasite bakımından gerek yurt içi gerek yurt dışı yüksek talebi karşılayacak güce ve inovatif anlayışa sahip. Bu nedenle sektörümüzün gelecek potansiyelini çok yüksek görüyoruz” dedi.

“İthalatı azaltma potansiyeline sahibiz”

Türkiye’deki inşaatlarda yerli ürün kullanımının daha da artması gerektiğini söyleyen Tayfun Küçükoğlu, “İhracat portföyümüz, kapasitemiz, rekabetçilik gücümüz ve inovasyon vizyonumuzla inşaat malzemeleri ithalatını azaltma potansiyeline sahibiz. İhtiyacımız, Ar-Ge faaliyetlerimizin daha da geliştirilmesi, ithal ürün kullanımının daha sınırlı bir alanda kalmasının sağlanması ve aynı zamanda ihracatımızın gelişimine de katkı verilmesidir” ifadelerini kullandı.

Deprem kuşağında bulunan ülkemizdeki yapılarda doğru malzemenin doğru şekilde uygulanmasının önemini vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, “Uygulamaların takibi konusunda kamu otoritesinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşüyor. Nitelikli ürünlerimizi korumak, haksız rekabetin önüne geçmek için denetim ve kalitenin devamlılığının sağlanması çok önemli. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda, yerli değerlerimizin kıymetini bilerek geliştirmelerimizi buna göre yaparsak ülkemizin gelişimini de destekleriz” dedi.

Emlak Danışmanı Seçmenin Püf Noktaları: 10 Altın Kural
Maldivler Sular Altında: Cennet Adaların Geleceği Belirsiz mi?
ABD’nin 50 Eyaleti: Gizemlerden Doğal Harikalara Keşif Rehberi
T/Mahalle: Türkiye’nin Her Mahallesine Emlak Hizmeti Taşıma Hedefinde
Damla Kent Projesi’nde ‘lot’lar vatandaşı ev sahibi yapacak

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Amasya’da “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kura çekimi gerçekleşti
Sonraki Makale blank Millet Kütüphanesi’nde Apple Yetkili Eğitim Merkezi açılıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İstanbul’da kiralar ilk kez 60 bin TL’yi aştı
Ekonomi Haberleri
7 Ağustos 2025
blank
Gayrimenkul sertifikasında talep toplama için yarın son
Ekonomi Haberleri
7 Ağustos 2025
blank
Tapunuz risk altında mı? Bu yöntemlerle kendinizi garanti altına alın!
Sektörden
7 Ağustos 2025
blank
Türkiye’nin İnşaat Malzemesi Üretimi Mayıs’ta Yüzde 4 Arttı
Ekonomi Haberleri
7 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?