Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türk gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Karadağ
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Türk gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Karadağ
Emlak Haberleri

Türk gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Karadağ

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 26 Temmuz 2023 12:25
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Karadağ’ın gayrimenkul piyasası, yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlanıyor. Ülkenin 295 kilometrelik sahil şeridi, Karadağ’ı sadece turistlerin değil, aynı zamanda gayrimenkul yatırımcılarının da tercih ettiği bir destinasyon haline getiriyor. İstikrarlı ekonomisi ve stratejik konumu sayesinde Karadağ’ın emlak pazarının gelecekte daha da büyüyeceğini öngördüklerini ifade eden Karadağ Group Kurucusu Çınar Şahin, ülkenin gayrimenkul piyasasını değerlendirerek yatırımcılar için avantajlarını anlattı.

“Karadağ’daki yatırımlarda uzun vadeli geri dönüş almak çok mümkün”

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) açıkladığı verilere göre Karadağ’ın ekonomisinin 2023’ü %3,2’lik, önümüzdeki 5 yılı da %13,8’lik bir büyümeyle kapatması bekleniyor. Karadağ’da beklenen sürdürülebilir büyüme oranı, gayrimenkul değerlerinde de istikrarlı artışa kapı aralıyor. Bu da gayrimenkul alıcılarının yatırımlarından elde edecekleri geri dönüşü garanti ediyor. Öyle ki Karadağ’da kiraya verilen mülkler, %4,4 ila %7,1 arasında brüt kira getirisi sağlıyor.

2023’ün Karadağ’da emlak yatırımı yapmak için en uygun zaman dilimlerinden biri olduğunu söyleyen Karadağ Group Kurucusu Çınar Şahin, Karadağ’da yatırım yapmanın avantajlarından şu sözlerle bahsetti: “Karadağ’da yatırım yapmanın avantajları arasında, birkaç gün içinde tamamlanabilen işletme kayıt süreci, yabancı ve yerli yatırımcıların aynı koşullara tabi tutulması, düşük kurumlar vergisi oranları, genç ve dinamik işgücünün bulunduğu çalışma ortamı, istikrarlı ekonomiden kaynaklanan güvenli iş ortamı ve Karadağ’ı önemli Avrupa ülkelerine bağlayan altyapısı yer alıyor. Ayrıca gayrimenkul fiyatlarının İspanya, İtalya gibi diğer Akdeniz destinasyonlarına kıyasla nispeten uygun olması, daha düşük giriş maliyetle uzun vadede yüksek getiri arayan yatırımcılar için bölgeyi cazip bir seçenek haline getiriyor.”

Karadağ hükümetinden uluslararası gayrimenkul yatırımcılarına teşvik

Karadağ hükümetinin, uluslararası gayrimenkul yatırımcıları teşvik ederek bu ilgiyi desteklediğini ifade eden Çınar Şahin, “Karadağ hükümeti, emlak piyasasını iyileştirmek adına yatırımları teşvik eden politikalar uyguluyor. Tüm yabancı yatırımcılar, yerel yatırımcılarla aynı devlet teşviklerinden yararlanabiliyor. Bu da yatırımcıların pazara girmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca, hükümet uluslararası yatırımcılara mülk haklarını güvence altına alan destekler sunuyor. Gerekli şartların yerine getirilmesi halinde de yabancılara oturum izni dahi veriyor. Ayrıca bölgenin ekonomik koşullarından yararlanmak için şirket kurmak isteyenlere de birçok avantaj sunuyor” ifadelerini kullandı.

“Karadağ’da şirket kuranlar, Schengen ve ABD vizesini daha kolay alıyor”

Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında birinci sırada yer aldığının altını çizen Çınar Şahin, “Karadağ’da şirket kurmak, birçok Avrupa ülkesine göre daha kolay. Bu bölgede şirket kuracak yatırımcının Karadağ’da yaşaması zorunlu değil. Aynı zamanda fatura kesme, dükkan açma gibi mecburiyetleri de yok. Yatırımcılar, oturum kartı üzerinden çok kolay bir şekilde Schengen ve ABD vizesi de alabiliyor” dedi.

“Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımı sürecine eşlik edecek güvenilir partnerler arıyor”

6 senedir Karadağ’da, son 1 senedir de İzmir’deki muhasebe ve emlak ofisleriyle Türkiye’deki yatırımcılara Karadağ’da gayrimenkul satışını kolaylaştırarak yerel pazarın avantajlarından yararlanmalarını sağladıklarını ifade eden Çınar Şahin, “Karadağ’da şirket kurulumu, yatırım danışmanlığı, oturum ve gayrimenkul alım – satımı gibi hizmetler sunuyoruz. Şu anda Karadağ ve Türkiye’deki 5 ofisimizde toplam 25 çalışanımız ve  bin 600’den fazla müşterimiz var. Türk yatırımcılara Karadağ’da gayrimenkul satışı yaparak yerel pazarın avantajlarından yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Karadağ, hem tatil hem de yatırım için kusursuz bir ülke. Türkiye’deki yatırımcılara burada kendilerine uygun bir gayrimenkul bulmaları için her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Konut satışlarında tablo karışık Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor
Turyap’ın Türkiye Emlak Piyasasının Köklü Gücü ve Franchise Sistemindeki Rolü
Filli Boya, Dow Türkiye ve Ahbap’tan, Deprem Bölgesinde İstihdama Katkı İçin Seferberlik
Sinpaş Sefaköy Boulevard’da Teslim Heyecanı Başladı
Dubai’ye Konut Yatırımında Yeni Dönem
ETİKETLENEN:karadağ

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Ekobord Üretimdeki Enerji İhtiyacını Güneş Enerjisinden Karşılayacak
Sonraki Makale blank Konut Sektörü 2023 Üçüncü Çeyrekte Rayına Oturacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sektörden
19 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?