Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türk firmaları 1 trilyon dolarlık sektörde boy gösterdi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Teknoloji Rehberi > Türk firmaları 1 trilyon dolarlık sektörde boy gösterdi
Teknoloji Rehberi

Türk firmaları 1 trilyon dolarlık sektörde boy gösterdi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 9 Eylül 2021 09:54
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Türkiye’nin uydu alanında faaliyet gösteren firmaları Türksat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve PROFEN, ABD’nin başkenti Washington’daki dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2021’de ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Satellite 2021 Fuarı, dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getirdi. Yaklaşık 1 trilyon dolar büyüklüğe sahip sektörün en önemli oyuncularının buluştuğu fuara, Türkiye’den 3 firma katılıyor. Türk firmaları, geliştirdikleri çözümlerle sektörden daha büyük pay almayı hedefliyor.

Türksat, TUSAŞ ve PROFEN de 10 Eylül’e kadar sürecek fuarda, Türkiye standında ürün ve kabiliyetlerini tanıtıyor.

Fuarın ilk gününde Türkiye standının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Khazar İbrahim, KKTC Washington Temsilcisi Büyükelçi Mustafa Lakadamyalı da katıldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son yıllarda uzay ve havacılık sanayisindeki gelişiminin, attığı adımların gurur verici olduğunu söyledi.

BÜYÜK FİRMALARLA REKABET EDEBİLİR NOKTAYA GELECEĞİZ

Gelecek yıllarda daha güzel, yerlilik oranı daha yüksek ürünlerin ortaya çıkacağına inandığını vurgulayan Mercan, yerlilik oranı en yüksek uydu olan Türksat 6A’nın fırlatılmasını da heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Uzay ve havacılık alanında Türkiye’nin hızlı bir birikim oluşturduğunu ifade eden Mercan, “Büyük firmalarla rekabet edebilir bir noktaya geleceğiz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Türksat 5A’nın bu yıl SpaceX tarafından fırlatılan ilk uydu olduğuna işaret ederek, Türksat 5B’nin de yakın zamanda fırlatılarak uzaydaki yerini alacağını söyledi.

Sayan, “Bütün bunlarla birlikte uzaydaki özellikle data alanındaki kapasitemizi katlayarak artırdığımızı hatırlatmak istiyorum. Burada SpaceX, Airbus gibi partnerlerimizle görüşmeler yaptık. Önümüzdeki dönemde uydu sektörüne yön verecek birçok çalışmayı da firmalarımızla yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HAVADA, KARADA, DENİZDE UYDU ÇÖZÜMLERİ

Türksat, hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve Türksat tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON ve TerrON ile fuarda yerini aldı.

Fuarda uydu haberleşmesi alanında yürüttüğü faaliyetlere yönelik tanıtım yapan Türksat, bu yıl hizmete giren beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve fırlatma hazırlıkları yapılan Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler gerçekleştiriyor.

Türksat, özellikle yerli ve milli ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimini yeni projelerle ülke sınırları dışına taşımayı planlıyor.

Uydu haberleşme, telekomünikasyon, veri merkezi ve savunma teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren PROFEN de son dönemde geliştirdiği ve LEO tipi alçak, MEO tipi orta ve GEO tipi yer-senkron yörünge uydularını yüksek doğrulukla uydu takip edebilme yetenekleri bulunan “2.4M, 3.5M, 5.5M ve 6.0M XY Kaideli Anten Sistemleri” ile Satellite 2021’e katıldı.

PROFEN ayrıca İHA, füze ve benzeri platformlarda kullanılan Mobil Telemetri Yer İstasyonu, Nspector serisi gerçek zamanlı spektrum analizörü, PTA serisi taşınabilir anten sistemleri ve Profen Visionic, uydu teleport, telekom kontrol ve yönetim sistemleri gibi çözümlerini sergiliyor.

TÜRK İMZASI TAŞIYAN UYDULAR SATELLİTE 2021’DE

TUSAŞ da uzay teknolojileri alanında hızla gelişen ürün ve kabiliyetlerini Satellite 2021’de uluslararası katılımcıların beğenisine sundu.

TUSAŞ, ana yüklenicilik görevini yürüttüğü ve Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü görüntüleme ihtiyacını milli ve yerli imkanlar ile karşılayacak Göktürk yenileme uydusuna ilave olarak, üretimine TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde devam edilen Türksat 6A uydusu ile fuarda yer aldı.

TUSAŞ, iştiraki GSATCOM ile geliştirdiği yüksek veri çıkış kapasitesine sahip tümüyle elektrikli yeni nesil haberleşme uydularının ilk satışı kapsamında uluslararası katılımcıları bilgilendiriyor.

Türkiye’nin uydu alanında ilk ihracatı olacak olan ARSAT-SG1 Uydu Projesi kapsamında, Arjantin Ulusal Telekomünikasyon şirketi ARSAT’ın Güney Amerika’daki sivil haberleşme ihtiyaçları karşılanacak.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı duyurdu: TEKNOFEST İstanbul’un tarihi belli oldu
Evrenin sonu nasıl olacak? Büyük donma mı, büyük çöküş mü?
Deprem sırasında telefonunuzda mutlaka bulunması gereken 5 mobil uygulama
Android telefonlar depremleri nasıl önceden tahmin ediyor
Dünya dışı yaşamın keşfi insanlık için neyi değiştirebilir?

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale How Fashion Insiders Are Dressing for New York Fashion Week
Sonraki Makale Mu varyantı ne kadar tehlikeli?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Dubai Emlak Piyasasında Rekor Büyüme
Emlak Dünyası
23 Haziran 2025
Aile Otellerinde Kurumsallaşma Arayışı Sürüyor
Emlak Turizm
23 Haziran 2025
Bakan Kurum: Bu topraklarda sadece huzur var
Ekonomi Haberleri
23 Haziran 2025
Mutlak butlan nedir, mutlak butlan sebepleri neler? Mutlak butlan hangi durumlarda ortaya çıkar?
Emlak ve Hukuk
23 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?