Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Turizmde İstanbul’un yıldızı daha da parlayacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Turizmde İstanbul’un yıldızı daha da parlayacak
Emlak Haberleri

Turizmde İstanbul’un yıldızı daha da parlayacak

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 29 Kasım 2022 10:28
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Pandemin etkilerini üzerinden atan İstanbul turizmde büyük bir geri dönüşe imza atıyor. İstanbul’a ekim ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarak, 1 milyon 584 bin 692 oldu. Böylece 2018 ekim ayının turist sayısı geride bırakıldı. İstanbul’a gelen turistler arasında 185 bin 339 kişiyle Ruslar ilk sırada yer aldı. Rusya’yı sırasıyla 116 bin 219 turistle Almanya, 94 bin 579 turistle İran, 72 bin 428 turistle ABD, 62 bin 510 turistle İngiltere, 55 bin 389 turistle Fransa, 48 bin 999 turistle Suudi Arabistan, 40 bin 788 turistle İtalya, 40 bin 108 turistle İsrail izledi. İstanbul 2023’ün turizmde parlayan yıldızı olacağının sinyallerini de çok güçlü veriyor. American Express’in yaptığı son araştırmaya göre, 2023 yılında dünyada en çok görülmek istenen ilk 10 destinasyondan biri İstanbul. İstanbul sıralamada 3’üncülüğü alarak Paris ve Sidney’i de geride bırakmış durumda.

İstanbul’a ekim ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarak, 1 milyon 584 bin 692 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kenti bu yılın 10 ayında toplam 13 milyon 372 bin 526 turist ziyaret etti. İstanbul, bu yılın ekiminde 1 milyon 584 bin 692 turisti ağırlarken geçen yılın aynı ayında ise 1 milyon 152 bin 771 kişinin kente geldiği hesaplandı. Buna göre ekimde gelen turist sayısı, 2021’in aynı ayına göre 431 bin 921 kişi arttı. Böylece bu ekimde ağırlanan turist sayısının geçen yıla göre yüzde 37 arttığı belirlendi.

Ekimde 1 milyon 538 bin 452 kişi hava, 46 bin 240 kişi ise deniz yoluyla kente ulaştı. İstanbul’a hava yoluyla gelenler geçen yıla göre yüzde 34, deniz yoluyla gelenler yüzde 1033 artış gösterdi. İstanbul’a ekimde Atatürk Havalimanı’ndan 1919, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 445 bin 996, İstanbul Havalimanı’ndan 1 milyon 90 bin 537 kişi giriş yaptı. Kente, Tuzla Limanı’ndan 1803, Karaköy Limanı’ndan 37 bin 727, Sarayburnu Limanı’ndan 4 bin 350, Zeytinburnu Limanı’ndan 1047, Ambarlı Limanı’ndan 179, Haydarpaşa Limanı’ndan 1060, Marmara Limanı’ndan 33, Pendik Limanı’ndan 41 yabancı ziyaretçi ulaştı. Kente gelen turistlerin yüzde 68,82’si İstanbul Havalimanı, yüzde 28,14’ü Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullandı.

Ruslar ilk sırada

Geçen ay olduğu gibi bu ay da İstanbul’a gelen turistler arasında 185 bin 339 kişiyle Ruslar ilk sırada yer aldı. Rusya’yı sırasıyla 116 bin 219 turistle Almanya, 94 bin 579 turistle İran, 72 bin 428 turistle ABD, 62 bin 510 turistle İngiltere, 55 bin 389 turistle Fransa, 48 bin 999 turistle Suudi Arabistan, 40 bin 788 turistle İtalya, 40 bin 108 turistle İsrail, 33 bin 691 turistle Irak, 31 bin 740 turistle Özbekistan, 29 bin 172 turistle İspanya, 28 bin 676 turistle Ürdün, 27 bin 624 turistle Fas, 26 bin 995 turistle Hindistan takip etti. İstanbul’u ekimde ziyaret edenlerin yüzde 11,70’ini Ruslar, yüzde 7,33’ünü Almanlar, yüzde 5,97’sini İranlılar, yüzde 4,57’sini ABD’liler, yüzde 3,94’ünü İngilizler oluşturdu. İstanbul’a, 2018’in Ekim ayında 1 milyon 230 bin 70, 2019’un Ekim ayında 1 milyon 347 bin 554, 2020’nin aynı döneminde ise 533 bin 405 turist gelmişti.

İstanbul 2023’te en çok görülmek istenen 3. destinasyon oldu

American Express’in yaptığı son araştırma, İstanbul’un turizmde yıldızının daha da çok parlayacağını gösteriyor. Araştırmaya göre 2023 yılında en çok görülmek istenen ilk 10 destinasyondan biri İstanbul. İstanbul sıralamada 3’üncülüğü alarak Paris ve Sidney’i de geride bırakmış durumda. Katılımcıların yüzde 70’inin gelecek yıl en çok görmek istedikleri destinasyona ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını söylediği araştırmaya göre en çok görülmek istenen ilk yer Kopenhag, Danimarka. İkinci bölge ABD’de Florida Keys, üçüncü sırada ise Türkiye’den İstanbul var. Listede Lizbon, Portekiz dördüncü sırada, beşinci destinasyon ise Mexico City. Daha sonra sırasıyla Karadağ, Paris, Sidney, Woodstock ve Yakuve Adası en çok görülmek istenen destinasyonlar olarak sıralanıyor.

KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Kira Geliri Vergisi Nasıl Hesaplanır?
Emlak Değerlemesi Nasıl Yapılır?
Tiny House Ev Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Konut Kredisi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank TÜİK ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı
Sonraki Makale blank Ekonomiye, ‘İstanbul depremi’ tehdidi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlak piyasasında yeni dönem: Fiyat artışlarına sınırlama yolda!
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
blank
Kira yardımı ne zaman yatıyor? Kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar?
Sektörden
16 Haziran 2025
blank
Bolu Tüneli kapalı mı? Anadolu Otoyolu Bolu Tüneli açık mı?
Sektörden
16 Haziran 2025
blank
Giresun’da denize girmek yasaklandı
Sektörden
16 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?