Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Ticari gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı yarı yarıya düştü
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Ticari gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı yarı yarıya düştü
Sektörden

Ticari gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı yarı yarıya düştü

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 21 Kasım 2023 10:14
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Zirvede bir konuşma yapan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, ticari gayrimenkul yatırımlarında son zamanlarda yabancı yatırımcı oranının yüzde 30’lardan yüzde 15’lere düştüğüne dikkat çekti.

“Belirsizlikler fırsat sağlar”

Yerli yatırımların yanı sıra yabancı yatırımcı da çektiklerini belirten Şapkacı, “Ancak yeni yatırımların hayata geçmesi ise uluslararası normların uygulanması ve özellikle de ticari gayrimenkul tanımının yapılarak konut kira rejiminden ayrılması ile mümkün olacaktır ” dedi.

Yurtdışına açılım ve kayıt dışı ekonominin önlenmesinde önemli rol oynadıklarının altını çizen Şapkacı, özellikle son 10 yılda alışveriş turizminde Türkiye’yi başarıyla temsil ederek ekonomiye yadsınamaz katkılar sağladıklarına vurgu yaptı.

50 milyar dolar yatırım hacmine sahip üretim, lojistik, altyapı da dahil olmak üzere birçok farklı kelebek etkisiyle besleyen AVM sektörünün, 450’ye yakın alışveriş merkezine ulaştığını ve ekosisteminde 2,1 milyon kişiye istihdam sağladığını söyleyen Nuri Şapkacı, içinde bulunulan dönemin yaşanan belirsizliklere rağmen, ciddi fırsatlar barındırdığını bildirdi.

2023 yılı itibari ile alışveriş merkezlerinin, pandemi döneminin sıkıntılarını atlatmayı başardığını, Kasım ayında yaşanan hafif düşüşe rağmen 2023 yılının ilk üç çeyreğinin sonunda, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 103 oranında ciro artışı sağladığını ifade eden Şapkacı, “Ziyaretçi sayılarımız, geçtiğimiz yılın ilk üç çeyreğine kıyasla yüzde 12 oranında artarken, adet bazında satışlarda da önemli artışlar olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan da ekonomik görünümde en büyük hedeflerden birisinin yabancı yatırımcıyı Türkiye’de tutabilmek olması gerektiğini söyledi. Gürcan, “Bunun yanı sıra Türk yatırımcılarımızın dünyaya daha fazla açılarak yatırım yapmalarını desteklememiz lazım” dedi.

Yabancıların kartla alışverişi yüzde 60 arttı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 2023 yılı için ilk 9 aylık döneme bakıldığında yabancı kredi kartlarının alışverişlerde kullanımının geçen seneye göre yüzde 60 artışta olduğunu kaydetti. Eresin, “2023 ilk üç ayda 57 milyar 248 milyon, ikinci üç ayda 79 milyar 535 milyon, üçüncü çeyrekte 132 milyar 881 milyon ve 9 aylık toplamda ise 269 milyar 664 milyon TL olarak karşımıza çıkmaktadır. 2022’nin aynı döneminde bu rakam 162 milyar 322 milyon TL’ydi” dedi.

Yolculukta yeni dönem: İBB ‘Uygulama Bazlı Taksi’yi tanıttı
Tüketici Hakem Heyeti’nden emsal elektrik faturası kararı: Zam tutarı yasal faiziyle yurttaşa ödenecek
Çanakkale açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem!
Sıcaklık artıyor, rüzgar sert esecek
Gebze’ye bayram hediyesi… Millet Bahçesi açıldı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Bolu Dağı tüneli trafiğe kapatıldı
Sonraki Makale blank Hava kirliliğine yapay yağmur müdahalesi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Kurban bayramında hava nasıl olacak? Plan yapanlar dikkat
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
Antalya ve Ege’de deprem meydana geldi
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
İSKİ açıkladı: 5 Haziran İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Turizm
5 Haziran 2025
blank
Arefe günü AVM’ler açık mı? Arife günü ve bayramda AVM çalışıyor mu?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler