Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: ‘Tanıdık evinde kalma’ sayısında rekor artış
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > ‘Tanıdık evinde kalma’ sayısında rekor artış
Emlak Turizm

‘Tanıdık evinde kalma’ sayısında rekor artış

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 20 Ekim 2023 12:13
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 ikinci çeyreğe ilişkin hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini açıkladı. TÜİK’in açıkladığı veriler göre 2023 yılının ikinci çeyreğinde yurt içinde 13 milyon 639 bin kişi seyahate çıkarken turizm harcamalarında yıllık yüzde 142,5 artış kaydedildi. Seyahate çıkış amaçlarında ikinci sırada yüzde 27,7 ile “gezi, eğlence, tatil”, üçüncü sırada ise yüzde 3,3 ile “sağlık” yer aldı.

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 70 milyon 880 bin geceleme sayısı ile en çok “arkadaş veya akraba evinde” kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 12 milyon 872 bin geceleme ile “kendi evi” yer alırken, “otel” 8 milyon 5 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.

Nisan, mayıs ve ağustos aylarından oluşan üçüncü çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 13 milyon 639 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 41 artarak 16 milyon 84 bin seyahat olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 100 milyon 108 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 6,2 gece oldu. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 142,5 artarak 47 milyar 792 milyon 417 bin TL olarak gerçekleşti.

Bu harcamaların yüzde 90,6’sını 43 milyar 311 milyon 528 bin TL ile kişisel harcamalar, yüzde 9,4’ünü ise 4 milyar 480 milyon 889 bin TL ile paket tur harcamaları oluşturdu. Seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 2 bin 971 TL oldu.

En fazla pay yeme- içmeye ayrıldı

Bu çeyrekte harcama türlerinin toplam seyahat harcamaları içerisindeki dağılım oranları incelendiğinde en fazla paya yüzde 32,9 ile yeme ve içme harcamaları, yüzde 26,4 ile ulaştırma harcamaları ve yüzde 14,4 ile konaklama harcamaları sahip oldu.

Bu harcama türlerinin geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranları incelendiğinde ise yeme ve içme harcamalarında yüzde 197,3, ulaştırma harcamalarında yüzde 73,4 ve konaklama harcamalarında ise yüzde 235,1’lik artış görüldü.

Türkiye’nin keşfedilmemiş sahilleri
Aile Otellerinde Kurumsallaşma Arayışı Sürüyor
Kos Manzaralı Yatırım: Mavi Arya’da 2027’ye Kadar Vade!
Türkiye’ye atom bombası atılırsa ne olur? Yapay zeka yanıtladı: Bölge bölge felaket yaşanabilir
Turistleri rahatsız ettikleri görüntüler infial yaratmıştı: Cinsel saldırı ve kapatma cezası

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İBB’den 100. yıla özel sınırsız internet
Sonraki Makale blank Sıcaklıklar 6 derece birden artacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yumuktepe’de binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkıyor
Sektörden
26 Haziran 2025
blank
İzocam’dan 60.Yıla Yakışır Çifte Spor Başarısı
Sektörden
26 Haziran 2025
blank
Daikin Türkiye; iklimlendirmede lider, sosyal medyada zirve
Emlak Haberleri
26 Haziran 2025
blank
Seyahatsever Projesi nedir? 2025 Seyahatsever Projesi başvuruları ne zaman? Seyahatsever Projesi başvurusu nasıl yapılır?
Sektörden
26 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?