By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Suyu çekilince ikiye bölünen Eğirdir Gölü, hayvanların otlağı oldu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Dünyası > Suyu çekilince ikiye bölünen Eğirdir Gölü, hayvanların otlağı oldu
Emlak Dünyası

Suyu çekilince ikiye bölünen Eğirdir Gölü, hayvanların otlağı oldu

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 16 Ekim 2025 11:31
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Isparta’daki Eğirdir Gölü, su seviyesinin düşmesiyle ikiye bölündü. Suyun çekildiği bölge hayvanların otlama alanına dönüştü. Bölge halkı ve ziyaretçiler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Bir kanalla Eğirdir Gölü’ne bağlı Kovada Gölü’nde de benzer manzaralar ortaya çıktı.

blank

Bölgeyi ziyaret edenler gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Göl çevresinde geçimini çiftçilik ve elmacılıkla sağlayan köylüler ise yaz aylarında bahçelerini tankerlerle sulamak zorunda kaldı. Özellikle elma hasadı öncesinde büyük zorluk yaşayan üreticiler, su kaynaklarına ulaşmakta sıkıntı çekti. Yerel halk uzun yıllardır bölgede yeterli yağış olmaması nedeniyle gölün bu hale geldiğini belirtirken, baraj ve göletlerde biriken suların tekrar göle verilmesi gerektiğini söyledi.

‘BU DENLİSİNİ İLK DEFA GÖRDÜM’

Eğirdir Gölü’nü defalarca ziyaret ettiğini söyleyen Ahmet Yetkin, “Hiç bu kadar çekileceğini, kuruyacağını düşünmemiştim. İnsan görünce üzülüyor. Biz doğaseverler olarak hiç ihtimal vermezdik ama ihtimal verilmeyen şeyler başa geliyor. Bizim bilmediğimiz bir şey var; doğa, göl insana muhtaç değil. Doğa ve göl insansız yaşayabilir ama insanlar doğasız, gölsüz yaşayamaz. Yıllardır buraya geliriz, kıyılarda çekilme olurdu, bu denlisini ilk defa gördüm. Gölün çekilmesi sadece insanları değil, doğayı, hayvanları, bütün canlıları etkiliyor. Biz insanlar doğanın, suların, denizlerin bize ait olduğunu düşünüyoruz ama bütün canlılara ait. Su yoksa hayat da yoktur, ziyaretçi de yoktur. Her şeyin varlığı su. Suyun çekilmesi kuruması, buranın cazibe merkezi olmasının önüne geçer” dedi.

‘MİSAFİRLERİMİ KEŞKE GETİRMESEYDİM’

Yaklaşık 35 yıldır Isparta’da yaşayan Arif Palas, “Çok acı bir durum. Misafirlerimi Kovada Gölü’ne getirmiştim, keşke getirmeseydim. Geçen yıl gelmiştik her taraf suydu, şimdi çorak, kupkuru bir çöle dönmüş. Eğirdir Gölü’ne de gitmiştik orada da su çekilmiş ama bir nebze su olunca insan yadırgamıyor. Burada su bitmiş, hiçbir şey kalmamış. Misafirlerimizi ‘doğal cennet’ diye buraya getiriyorduk ama getiremeyiz herhalde bundan sonra. Su namına bir şey kalmamış. Suyun olmadığı yerde hayat da olmaz. Üzgünüz” diye konuştu.

Fahri Çatmalı, “En son 1 yıl önce gelmiştik buraya. Dünürlerimiz getirmişti, burayı gördük ama şu anda o sudan eser kalmamış. Çok büyük bir doğa felaketi var. Böyle giderse bu yeşil alan 1 yıl sonra kupkuru olur” dedi.

‘KAYIĞIN BULUNDUĞU YER ŞİMDİ BAHÇE OLDU’

Eğirdir Gölü çevresinde yaşayanlarından Süleyman Dolaksız da “50 sene kamyonculuk yaptım, balıkçılık yaptım daha önce. Balıkçılık yaparken Müjde Ar burada Talat Bulut ile film çevirdi. Benim kayığı kiraladılar. 1 ay onları gezdirdim. Müjde Ar geldiğinde kayık burada kenardaydı, burası suydu, şimdi bahçe oldu. Göl en az 1 kilometre çekildi. Dedelerimiz, atalarımız çobanlıkla geçiniyormuş, göl gidince kötü oldu. Gölün çekilmesinin sebebi etrafta bahçeler, sulama sistemleri çoğaldı, her taraf sondaj oldu. Havalar da kurak gidince kışın dolmuyor gölümüz” diye konuştu.

Meteoroloji açıkladı: 16 Ekim 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
İstanbul’da deprem mi oldu? 16 Ekim 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
İSKİ açıkladı: 16 Ekim İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Depremde 63 kişiye mezar olan Tutar Yapı Sitesi’ne ilişkin davada yarın karar bekleniyor
Meteoroloji’den yeni uyarı! İstanbul dahil birçok kent için alarm

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank TÜİK konut satış istatistikleri açıklandı: En çok hangi ülkenin vatandaşları Türkiye’den ev aldı?
Sonraki Makale blank Depremde 63 kişiye mezar olan Tutar Yapı Sitesi’ne ilişkin davada yarın karar bekleniyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Konut satışlarında ‘altın ve mevduat’ etkisiyle yeni rekor!
Ekonomi Haberleri
16 Ekim 2025
blank
Elektrik faturalarında yeni dönem: EPDK’den kesinti düzenlemesi!
Ekonomi Haberleri
16 Ekim 2025
blank
Gülbahar Barajı alarm veriyor! Doluluk oranı 4,5 ayda yüzde 86’dan yüzde 4’e düştü
Emlak Gazetesi
16 Ekim 2025
blank
THBB: İnşaat son çeyreğe yavaş girdi
Ekonomi Haberleri
16 Ekim 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?