Sultanahmet Camii restorasyonunda sona yaklaşıldı

Turk Emlak Haber Ajansı
1 Min. Okuma

Osmanlı mimarisinin 6 minareli tek camisi olan Sultanahmet Camii’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ana kubbesi tamamlanan caminin, dış cephesi ve avlusundaki devam eden çalışmalar ise havadan görüntülendi.

Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’ya, Ayasofya’n.ın karşısına yaptırılan ve 1617’de ibadete açılan Sultanahmet Camii’nin restorasyonunda sona yaklaşıldı.

blank

43 metre yükseklikte olan ana kubbenin içerisindeki 17. yüzyıla ait olan desen ve renkler cerrah hassasiyeti ile temizlenerek süslemeleri yapıldı ve kubbedeki tüm çalışmalar tamamlandı.

blank

Ayrıca Nur ve Fatır Suresi’nin yazılı olduğu ana kubbe camiye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da görülebiliyor.

blank

Öte yandan caminin dış cephesi ve avlusundaki işçilerin hummalı çalışması havadan görüntülendi.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış