Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Suları çekilen Marmara Gölü’ne Bozdağ’dan su taşınacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Bölge Raporları > İzmir > Suları çekilen Marmara Gölü’ne Bozdağ’dan su taşınacak
İzmir

Suları çekilen Marmara Gölü’ne Bozdağ’dan su taşınacak

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 25 Mart 2022 13:03
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Manisa’nın Saruhanlı, Salihli ve Gölmarmara ilçeleri arasında bulunan ve suları önemli oranda çekilen Marmara Gölü’ne hayat vermek için Bozdağ’daki temiz kaynaklardan yıllık 25 milyon metreküp su takviyesi yapılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1945’te tarımsal sulama amacıyla oluşturulan ve yıllık ortalama 150 milyon metreküp suyu Gediz Ovası’na veren göl, geçen yaz kuraklık ve kaçak sulama nedeniyle neredeyse tamamen kurudu.

Bir dönem tepeli pelikan, küçük karabatak gibi su kuşlarına ev sahipliği yapan, çevresindeki mahalle sakinlerince sazan avlanan göldeki su seviyesi, son aylarda kış yağışlarının etkisiyle bazı bölümlerde 20 santimetreye ulaştı.

Marmara Gölü’nün kurumaması ve çevresindeki doğal yaşamın yok olmaması için çalışma başlatan DSİ Genel Müdürlüğü, göle temiz su takviyesi yapmak için çalışma başlattı.

Kaynağını Bozdağ’dan alan akarsulardan 25 milyon metreküp suyu, kapalı sitemle ve eğimden faydalanarak doğal cazibeyle Marmara Gölü’ne aktarmayı planlayan DSİ, bu sayede göldeki doğal yaşamı yeniden canlandırmak istiyor.

Gediz seçeneği devre dışı

DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, AA muhabirine Marmara Gölü’ndeki suların, mevsimsel kuraklık ve çevredeki çiftçilerin gölden kaçak su çekmesi sonucu çekildiğini belirterek, DSİ olarak 2 yıldır gölden tarımsal sulama amaçlı su alımı yapmadıklarına dikkati çekti.

Çınar, DSİ olarak gölü kurtarmak için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu.

“Biz, orta vadede gölü kurtaracak Bozdağ’dan su transferiyle ilgili süreci başlattık, proje başladı. 1-2 hafta içinde olacak bir proje değil. İhale ve harita çalışmaları süreci var, orta vadede yapılacak. Bu proje sene sonuna doğru şekillenir. Bozdağ’dan 25 milyon metreküp suyu kapalı sistemle ve cazibeyle göle aktaracağız. Bu, teknik olarak mümkün. Düğmeye bastık, proje çalışmalarına geçiyoruz. Marmara Gölü’nü kurtaracak proje bu aslında.”

İzmir’e gönderilen su

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz de göldeki kurumada, kuraklık ve kaçak sulamanın yanı sıra gölü besleyen kaynaklardan olan Gördes Çayı’ndan İzmir’in içme suyu için su çekilmesinin de etkili olduğunu savundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Gördes Barajı’na çok fazla yüklendiğini iddia eden Öz, şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi daha yakın olan Seferihisar, Tahtalı gibi doluluk oranları fazla olan barajlardan ziyade Gördes Barajı’na yüklenmektedir. Gördes Barajındaki suyun cazibeli şekilde gitmesi nedeniyle elektrik maliyetleri düşüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’na bu kadar yüklenmese, bu baraj dolsa ve su salınsa gölümüzde hiç olmazsa bir miktar suyumuz olurdu. İzmir’in diğer barajları dolu, bunları kullansalar Gördes Barajı’nı kullanmasalar Marmara Gölü kurtulur.”

Kamil Öz, DSİ’nin Bozdağ’dan göle su takviyesi projesinin gölün kurtulması adına önemli bir adım olduğunu, bölge halkının umutla projenin hayata geçmesini beklediğini dile getirdi.

Gölmarmara Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rafet Kerse de balıkçılık ve tarımsal sulamada önemli geçim kaynakları olan Marmara Gölü’ne, başka bir kaynaktan acilen su takviyesi yapılmasını beklediklerini ifade etti.

blank

blank

blank

İzmir’de yangın devam ediyor mu, son durum ne?
İzmir’de orman yangınlarına müdahale sürüyor
Narlıdere’de Yukarıköy turizm için hazır
İzmir’in en uzun tünelinde yoğun tempo
200 yıllık konağa genç tasarım

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Tüm sektörlerde güven düştü
Sonraki Makale blank Kempinski Residences Balmumcu için işletme sözleşmesi imzalandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlak piyasasında yeni dönem: Fiyat artışlarına sınırlama yolda!
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
blank
Kira yardımı ne zaman yatıyor? Kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar?
Sektörden
16 Haziran 2025
blank
Bolu Tüneli kapalı mı? Anadolu Otoyolu Bolu Tüneli açık mı?
Sektörden
16 Haziran 2025
blank
Giresun’da denize girmek yasaklandı
Sektörden
16 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?