Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı
Ekonomi Haberleri

Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 19 Mayıs 2022 10:33
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Son 24 saatte Çin ana karasında 1082, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 329 vaka kaydedildi.

Çin’de Omicron varyantının tetiklediği Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan karantina tedbirlerinin aşamalı olarak kaldırıldığı Şanghay’da şu ana dek yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı düşük riskli alanlarda sokağa çıkma kısıtlamasına son verildi.

Şanghay Sağlık Komisyonu Müfettişi Vu Ganyu, geçen hafta kısıtlamaların aşamalı şekilde kaldırılmaya başlanmasının ardından bu hafta başından itibaren yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı bölgelerin “kapalı” statüden “kontrol” statüsüne geçtiğini bildirdi.

Şehrin bir bölümünde salgının ilk kez “etkin kontrol altına alındığını” ifade eden Vu, sokağa çıkma serbestisinin olduğu “kontrol” ve “önleme” bölgelerinde yaşayan nüfusun yaklaşık 12 milyona ulaştığını belirtti.

Şanghay’da uygulanan 3 kademeli salgın koruma sistemine göre, son 7 günde pozitif vakaların tespit edildiği yerleşimler “kapalı denetim bölgesi” olarak adlandırılıyor ve buralarda sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor.

“Kontrol bölgesi” olarak adlandırılan, son 7 günde vaka tespit edilmeyen yerleşimlerde yaşayanlar evlerinden çıkabiliyor fakat bölgelerinin dışında dolaşamıyor, buralarda toplu etkinliklere de izin verilmiyor.

Son 14 günde vaka görülmeyen yerleşimler ise “önleme bölgesi” olarak adlandırılıyor ve buralarda yaşayanlar evlerinden çıkıp düşük riskli bölgeler arasında dolaşabiliyor.
Şanghay’da son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 82, göstermeyen 37 vaka tespit edildi, 1 kişi öldü. Şehirde karantina bölgeleri dışında yeni vakaya rastlanmadı.

Şehir yönetimi 17 Mayıs’ta 16 ilçenin tümünde, karantinaya alınan ve kapalı devre salgın koruma tedbirlerinin uygulandığı bölgeler dışındaki topluluk içi yayılmanın kesildiği, “sosyal sıfır Kovid” hedefine ulaşıldığını bildirmişti.

Şanghay’da Omicron varyantını taşıyan vakaların tetiklediği salgın nedeniyle 28 Mart’ta başlayan kapanma, vakalar azalmadığı için belirsiz süreyle uzatılmıştı.
Kentte haziran başında tüm kısıtlamaların kaldırılarak “normale dönülmesi” hedefleniyor.

Önlemler sürüyor

Başkent Pekin’de de ilk kez 22 Nisan’da görülen Omicron varyantını taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sürüyor. Kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 50, göstermeyen 5 vaka tespit edildi.

Tüm kentte anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullar çevrim içi eğitimi sürdürürken, restoranlar yalnızca sipariş hizmeti veriyor. Spor salonları, sinemalar ve diğer kapalı eğlence merkezleri geçici süreyle kapatılmış durumda.

Vakaların görüldüğü Çaoyang, Şunyi, Fangşan ve Fıngtay ilçelerindeki bazı bölgelerde toplu taşıma ve taksi hizmetleri durdurulurken, vatandaşlara bölgelerini terk etmemesi tavsiye edildi.
Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şanghay’dakine benzer bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimalinin yarattığı kaygı nedeniyle tedbirler sürdürülüyor.

Şanghay ve Pekin dışında Çangçun, Cilin, Şınyang, Tiencin, Şıncın ve Gaungcou gibi büyük nüfusu barındıran, kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan diğer şehirlerde de kısıtlamalar uygulanıyor.

Bin 82 vaka

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 212, göstermeyen 870 vaka saptandı, söz konusu vakaların 66’sının yurt dışı kaynaklı olduğu bildirildi.

Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 222 bin 582 vaka tespit edildi, 5 bin 218 kişi öldü.

Hong Kong’da 5. dalga azalıyor

Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde Kovid-19’un Omicron varyantına bağlı yerel kaynaklı vakaların yol açtığı 5. dalganın etkisi azalarak sürüyor.

Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre, kentte son 24 saatte 31’i yurt dışı kaynaklı 329 Kovid-19 vakası tespit edildi, 4 kişi hayatını kaybetti.
Kentte martta 20 binin üzerine kadar çıkan günlük vaka sayısı bir ayı aşkın süredir 1000’in altında seyrediyor.

Yaklaşık 7,6 milyon nüfuslu Hong Kong’da bugüne dek 1 milyon 209 bin 397 vaka görüldü, 9 bin 364 kişi yaşamını yitirdi.

“sıfır vaka” stratejisi için sınamaya dönüştü

Bulaşıcılığı yüksek Omicron varyantının ortaya çıkardığı tablo, Çin’in Kovid-19’a karşı “sıfır vaka” stratejisi için sınamaya dönüştü.

Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Önlemler, hayatın olağan akışına müdahalesi ve maliyeti açısından zaman zaman tartışmalara yol açıyor.

Diğer ülkeler, Kovid-19’a karşı salgın koruma tedbirlerini büyük ölçüde kaldırıp normalleşmeye giderken Çin’in mücadele stratejisini zaman içinde nasıl uyarlayacağı belirsizliğini koruyor.

Tekirdağ’da Yatırım İçin En Değerli Bölgeler: Arsa ve Ev Fiyatları Rehberi
Hakkari’de Emlak Yatırımı: En Değerli Bölgeler ve Fırsatlar
Resmi Gazete’de bugün (11.07.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 11 Temmuz 2025
Yılın ilk yarısında hava yoluyla 108,8 milyon yolcu seyahat etti

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Önemli iklim değişikliği göstergeleri 2021’de en yüksek seviyelerine çıktı
Sonraki Makale blank Resmi Gazete’de bugün (19.05.2022)
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Çanakkale’de Yatırımın Kalbi: En Değerli Arsa ve Konut Bölgeleri
Emlak Haberleri
11 Temmuz 2025
blank
Van’ın En Prestijli Arsa ve Konut Bölgeleri: Yatırım Fırsatları
Emlak Haberleri
11 Temmuz 2025
blank
Hatay’ın En Değerli Emlak Bölgeleri: Yatırım İçin Doğru Adres Neresi?
Emlak Haberleri
11 Temmuz 2025
blank
Diyarbakır’da Yatırımın Kalbi: En Değerli Arsa ve Konut Bölgeleri
Emlak Haberleri
11 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?