Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Sağlık Bakanı Koca: “Ağır Tedbirlere Dönmemiz Gerekebilir”
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Sağlık Bakanı Koca: “Ağır Tedbirlere Dönmemiz Gerekebilir”
Sektörden

Sağlık Bakanı Koca: “Ağır Tedbirlere Dönmemiz Gerekebilir”

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Ağustos 2020 11:21
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılan toplantının ardından okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yoluyla açılacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamayla duyurulan bu karara göre okullar ise 21 Eylül’de kademeli olarak açılacaktı. Bu toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da önemli açıklamalar geldi. Koca, “Yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesini tavsiye ettik” ifadelerini kullandı.

Koca’nın yaptığı açıklamaların devamına baktığımızda ise bizleri çok daha gerçekçi bir senaryo karşılıyor. Koronavirüsle mücadele konusunda ekim ve kasım aylarına dikkat çeken Koca, “Altını çizerek ifade etmek istiyorum. Tedbirlere riayat hala istediğimiz, arzuladığımız seviyede değil. Bu konuda gevşeme bize bugünlerimizi aratabilir. Özellikle ekim, kasım aylarında gribal enfeksiyonların da devreye girmesiyle riskin daha fazla artması muhtemeldir” dedi.

blank

Koronavirüs pandemisinin dünyada büyük bir hızla yayılmaya devam ettiğini söyleyen Sağlık Bakanı, bugün itibariyle dünyadaki vaka sayısının 20 milyon 500 bine, can kaybının ise 746 bine ulaştığını söyledi. Pek çok ülkede vaka tespitinin sağlıklı şekilde yapılmadığını söyleyen Koca, ülkelerin sağlık altyapısı itibarıyla yeterli tespit yapamadığını, yani bu sayının çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

“Türkiye nadir ülkelerden biri” 

Ülkelerin koronavirüse karşı mücadelesiyle ilgili bazı önemli bilgiler veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gelişmiş ülkelerde ise tarama yapmaktan imtina edildiğini ve ancak hastaneye yatışı yapılan ağır vakaların kaydının tutulduğunu biliyoruz. Gururla söyleyebiliriz ki Türkiye, filyasyon ve temaslı takibi çalışmalarını sağlıklı şekilde yürüten nadir ülkelerden biridir.” ifadelerini kullandı.

Ekim, kasım ayları önemli

blank

Dünyada vaka artışlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyleyen Koca, ülkemizde de bölgesel artışların yaşandığını, ancak pek çok ülkenin aksine bu artışların kontrolden çıkmadığının altını çizdi. Buna rağmen tedbirlere riayetin istenilen seviyede olmadığını söyleyen Koca, ekim, kasım aylarında gribal enfeksiyonlar da devreye girdiğinde riskin daha fazla artmasının muhtemel olduğunu açıkladı.

“Ağır tedbirlere geri dönmemiz gerekebilir”

Şu anda tedbirler devam etse de insanların sosyalleşebileceği alanlar bulunuyor. İnsanların bu süreçte çok dikkatli olmaması ve sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte vaka artışını önlemek adına yeniden ağır tedbirlere dönebileceğimizi söyleyen Koca, “Vaka sayılarındaki artış eğilimini hepimiz görüyoruz. Artış bu hızla devam ederse bir daha yaşamak istemediğimiz ağır tedbirlere dönmemiz gerekebilir. Çabamız, bunun bir daha yaşanmaması içindir. Önümüzdeki günlerde COVID-19 iletişimi konusunda yeni çalışmalar ortaya koymaya çalışacak, düzenlemelere gideceğiz.” dedi.

Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sahte bungalov hesaplarıyla 263 milyon lira dolandırmışlar: 12 ilde 50 gözaltı
ETİKETLENEN:eğitimArtışVakaKocaSağlık

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank “Sertifikalı Ev” modelinden herkes çok memnun
Sonraki Makale blank Meteoroloji’den Türkiye’nin kuzey şeridi için sağanak yağmur uyarısı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?