Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Ruhsat sorununu tek durak ofisi ile çözeceğiz
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Ruhsat sorununu tek durak ofisi ile çözeceğiz
Sektörden

Ruhsat sorununu tek durak ofisi ile çözeceğiz

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 17 Mart 2022 10:31
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyeleri yeni yönetimlerini 16 Nisan’da belirleyecek. Mevcut başkan Aydın Dinçer’in yanı sıra İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya da başkanlık için yarışacak. Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı olan Rüstem Çetinkaya, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektör Konseyi’nde Maden Sektör Kurulu Başkanı. Sektörün güncel durumundan bahseden Çetinkaya, seçilmeleri halinde devreye alacakları projeleri DÜNYA’ya açıkladı.

Sektörün geçen yılı yüzde 39 artışla yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatla tamamladığını hatırlatan Çetinkaya, sektörün Türkiye ihracatının 20-30 milyar dolarlık kısmını tek başına karşılayabilecek güçte olduğunu ancak yapısal sorunları aşamadıkları yatırımcılarda iştahın azalmaya başladığını vurguluyor. Yaşanan sorunların başında izin süreleri ve ruhsat güvencesinin geldiğini söyleyen Çetinkaya, “İzin süreçlerinin uzunluğu gerçekten hem sektör hem de ülke açısından büyük sorun. Yatırımların gecikmesi ülke ekonomisi ve cari açık açısından büyük bir kayıp oluşturuyor. Diğer yandan, maden sektöründe hali hazırda yatırım yapmış birçok iş insanı süreçlerle ilgili büyük sıkıntılar yaşamakta Bu süreçler sektör açısında motivasyon, para ve zaman kaybı oluşturuyor” diyor.

Sorunlar tek merkezden çözülecek

Bu sorun için çözüm oluşturduklarını vurgulayan Çetinkaya, şu bilgileri veriyor: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın daha önce gündeminde olan ‘Tek Durak Ofis’ sisteminin tekrar gündeme alınarak hayata geçirilmesi bizim yönetim olarak en çok enerjimizi harcayacağımız proje olacak. Bu sistem yürürlüğüne girdiğinde sektör ve sistem rahatlayacaktır. Bu ofis ile tüm izin süreçlerini ve ruhsat konusundaki tüm işlemler tek bir noktada toplanacak. İzin aldığımız diğer bakanlıklardaki dosyalar da burada toplanacak ve tek elden çözülecek.”
‘
Maden Ensttüsü’nü kuracağız Göreve geldikleri takdirde üye ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı pozisyonunu oluşturacaklarını belirten Çetinkaya, şöyle devam ediyor: “Üyelerin her an ulaşılabildiği, sorunlarını, görüşlerini paylaşabildiği ve mutlaka geri dönüş alabildiği bir yapı olacak. Diğer bir projemiz ise bir nevi Maden Enstitüsü kurmak. Bu yapıda bir Ar-Ge Komitesi oluşturmak istiyoruz. Akademisyenleri dahil etmek istediğimiz yapıda; Türkiye’de ve dünyada şirketlerin geliştirmiş olduğu yenilikleri takip ederek kendimizi güncelleyeceğiz. Daima gelişen bir sektör olmak istiyoruz. Aynı zamanda AB hibe projelerini ve sürdürülebilirlik çalışmalarını yakından takip etmek ve bu süreçlerden maksimum verim sağlamayı hedefliyoruz. Sektörümüz için uç sayılabilecek ürün üretmekten yeni yönetim sistemlerine kadar bütün gelişimi sektörümüze kazandırmak bizin en başlıca görevimiz olacak.”

Öncelikli projeleri arasında sektörel lobi çalışmasının da bulunduğuna değinen etinkaya, bu çalışmalar hakkında şunları söylüyor: “Sektörün ‘itibarının inşası’ olmazsa olmazımız. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi neticesinde sektörümüze karşı negatif bir algı var. Çevre ve maden beraber yürüyebilir. Bunun nasıl yapılabildiğini, her iki tarafın kaygılarını olabildiğince bertaraf ederek, halkın da desteğini alarak yapacağız. Sektörün imajı ve itibarının inşasını, sistemli planlı ve sürekli bir iletişim stratejisi üzerine kurgulamak istiyoruz. Bunun için çevre ve stratejik iletişim komitesi oluşturacağız. Bu komitenin faaliyetlerinin başında ölçümleme gelecek. Anketler oluşturacağız. Bunu her sene yapacağız.”

Yabancı yatırımcıda “izin” endişesi oluştu

Ruhsat izni alma sürecinin uzunluğu nedeniyle madencilik sektörünün yatırım almakta zorlandığına dikkat çeken Çetinkaya, “Biz bugün devlete ait olan yer altı kaynaklarını birtakım maliyetler karşılığından belli bir süre zarfında işletme hakkına sahibiz. Maden Kanunu’nun mülkiyet hakkında olduğu gibi sağlam bir yapıya kavuşturulmasını istiyoruz. Aksi takdirde bir ruhsatın bir sahanın olgunlaşması, Ar-Ge yapılması ve madenin çıkarılması 5-6 yılı buluyor. Bu durum da yabancı yatırımcıda kuşku uyandırıyor. Yerli yatırımcı bile sektörümüzden uzak durmaya başladı. Yeni yasa yapılırken, ruhsat güvenliği en temel ilke olarak belirlenirse yapılacak kanunun kendi içinde doğru rayına oturacaktır” diyor.

Ajandasında neler var?

● Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın daha önce gündeminde olan ‘Tek Durak Ofis’ sistemini tekrar gündeme alarak hayata geçirilmesini planlıyor. Bu ofi s ile tüm süreçler tek elden yapılacak ve izin süreleri kısalacak.

● Sektöre bir nevi maden enstitüsü kazandırmak hedefliyor. Bu yapıda bir Ar-Ge Komitesi oluşturulacak, sektördeki tüm yenilikler yakından takip edilecek.

● AB hibe projelerinden daha fazla yararlanılması için birim oluşturmayı istiyor.

● Sektörün en önemli süreçlerinin yürüdüğü Ankara’da temsilcilik ofi si kurarak üyelere hizmet vermeyi amaçlıyor.

● Sektöre yönelik oluşan olumsuz algıyı değiştirmek için hem kamuya hem de kamuoyuna ‘itibar inşası’ oluşturmayı planlıyor. Bunun için çevre ve stratejik iletişim komitesi oluşturmayı hedefliyor.

İstanbul’da kaçak yapılar yıkıldı
İznik’te kuraklık alarmı: Dere kurudu, göl çekilmeye başladı!
2025’in ilk yarısında yıllık ortalamaya yaklaşıldı: Saatte 4, günde 100 deprem yaşandı!
Depremde yaşamını yitirmişti: 4 yaşındaki Muhammed Emir’in cenazesine 29 ay sonra ulaşıldı
Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, 46 şehirde 81 şubeye ulaştı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Yurtta hava durumu
Sonraki Makale blank İzmir Depreminde Yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı Davasında Karar
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yılın ilk yarısında hava yoluyla 108,8 milyon yolcu seyahat etti
Ekonomi Haberleri
10 Temmuz 2025
Koray GYO, Göktürk’teki projeleriyle bölgeye damgasını vuruyor
Emlak Haberleri
10 Temmuz 2025
blank
İstanbul’un Geleceği: Cesur ve Yenilikçi Bir Şehir Planı
Emlak Gazetesi
10 Temmuz 2025
blank
TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksinde yılın en düşük artışı!
Ekonomi Haberleri
10 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?