Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: OSB’lerde çarklar hızlandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > OSB’lerde çarklar hızlandı
Ekonomi Haberleri

OSB’lerde çarklar hızlandı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 16 Temmuz 2020 09:20
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Gaziantep Valisi Davut Gül, pandemi sürecinin Türkiye gibi Gaziantep ekonomisini de etkilediğini ancak üretimde fazla düşüş yaşanmadığını söyledi. Vali Gül, pandemi sürecinin işleyişi ve bu dönemde ekonomide yaşananları dile getirdi. Vaka sayısının en yüksek olduğu üç şehirden birinin Gaziantep olduğunu belirten Davut Gül, “Dışarıdan bir müdahaleyle pandemiyi ortadan kaldırma imkanımız yok. Bu sorunu vatandaşların kişisel tedbirleri, kendilerini disipline etmesi, kalabalık alanlarda bulunmaması ve hep söylediğimiz maske, mesafe ve temizlik kuralları bitirecektir. En ağır yaptırımları da uygulasak bu üç kural yerine getirilmiyorsa sonuç alma ihtimalimiz yok. Aşı bulunana kadar bu böyle devam edecek” açıklamasını yaptı.

“Üretimde fazla düşüş yaşanmadı”

Pandemi başladığından bu yana kentte üretimde düşündükleri kadar üretim düşüşü olmadığını söyleyen Gül, “Geçen ayın elektrik kullanım oranlarına baktığımızda geçen yılın yüzde 1,5 fazlası. Bu şu anlama geliyor, pandemi öncesi üretim seviyesini yakaladık. Bunun önemli bir kısmı ihracata gidiyor ama iç piyasaya yönelik turizm ile ilgili, hizmet sektörleri, düğünler ve benzeri işletmeler ekonomik anlamda olumsuz etkilendi. Bu da Gaziantep’e özgü değil bütün Türkiye’de böyle” diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı’nda pandemi döneminde kurulan özel sistemle TIR’ların giriş yaptığının altını çizen Gül, bu sistemle karşı tarafta da başka bir şoförün TIR’ı götürdüğünü ifade etti. Bu sayede temasın azalarak ticaretin yapılması ile ilgili bir düzen kurulduğunu anlatan Davut Gül, bu şekilde Gaziantep’in Irak’la ticari faaliyetlerine devam edebildiğini vurguladı.

“Pandemi birkaç şeyi tekrar gündeme getirmemizi sağladı” diyen Gül, “Biri, yakın komşularla ticaret yaparken Habur’da olduğu gibi temassız nasıl ticaret yapılabilir? İkincisi de bütün dünyayla ticaret yaparsınız ancak bunu sadece elektronik ortamda yaparsınız, insanların alışveriş merkezi, çarşı pazar gezmediği bir sistem meydana geldi. Elektronik alışverişte karşımıza sertifika çıkıyor. İnsanlar alışveriş yaparken bunun sertifikasını ver? Güvenli mi? diye bakıyor. Eski alışkanlıklarımızla hizmet sektörünü yürütme şansımız yok. Pandemi son bulsa bile psikolojik etkileri devam edecektir” şeklinde konuştu.

“OSB’de istihdamda değişiklik olmadı”

Yine pandemi sürecinde Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) farklı sektörlerde hizmet veren fabrikalarda istihdamda bir değişikliğin olmadığını vurgulayan Gül, “4-5 ay önceki istihdam sayımız aynı şekilde devam ediyor. Gaziantep, işçileri en az ücretsiz izne ayıran veya Çalışma Bakanlığı’nın sağladığı kısa çalışma ödeneğinden en az yararlanan illerden biri. İşsizlik daha çok hizmet sektöründe meydana geliyor. Sanayide veya üretimde işçi sayısıyla ilgili bir azalma olmadı” dedi. Polateli Şahinbey OSB çalışmalarını Kilis’in takip ettiğini, şu an planların yapıldığını, eş zamanlı olarak bu bölgeyi limana bağlayacak İskenderun-Amanos tünellerinin yatırım programına alınmasıyla ilgili süreci de kendilerinin takip ettiğini anlatan Gül, bunun da proje aşamasında olduğunu yaklaşık bir yıl kadar süreceğini belirtti.

Gül sözlerine şöyle devam etti: “Hassa tüneli bütün Güneydoğu’yu etkileyen bir proje. Bu bölgede bulunan 15-20 şehrin kullanabileceği ve işine yarayacak bir proje. Bu açıdan bizler de limana daha çabuk gitmek için bu projeyi istiyoruz. Bu proje, hem bizi hem de Polateli OSB’yi limana daha da yakınlaştıracak.”

“Maske üretimi arttı”
Vali Davut Gül, Türkiye’de toplam maske ve tulum yapımında kullanılan nonwoven kumaş üreten 18 firmanın olduğunu, bunların 9’unun Gaziantep’te üretim yaptığını kaydetti. Bu 18 firmadan 6’sının da maskenin içinde filtre görevi yapan kumaşı ürettiğini, 6 fabrikanın 5’inin Gaziantep’te bulunduğunu söyledi.

“Sağlık üssü oluruz”
Yapımı devam eden şehir hastanesinin bitmesi halinde Gaziantep’in Ortadoğu’nun sağlık üssü haline geleceğini vurgulayan Davut Gül, “Şehir hastanesi demek, içerisinde bağımsız 7 hastane demek. Bir hastane değil 7 tane hastaneden bahsediyoruz, bunun için 1-2 sene daha geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Suriyeli vaka az”
Gaziantep’te yaşayan Suriyeli vatandaşlar arasında vaka sayısının çok düşük olduğunu, bunun nedenini öğrenmek için bilimsel araştırma yapmak gerektiğini kaydeden Gül, “Belki bağışıklık sistemleri çok güçlü, yeme içme alışkanlıkları bizden farklı. Düşük olmasının elle tutulur bir sebebi yok” dedi.

Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Resmi Gazete’de bugün (20.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 20 Haziran 2025
Gayrimenkul Sektörü 2025 Yılında Rekorlara Doymuyor!
ETİKETLENEN:Gaziantep

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Alman turizm profesyonelleri Ege’de buluşuyor
Sonraki Makale blank Resmi Gazete’de bugün (16.07.2020)
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Kira Krizi Derinleşiyor: Kiracılar ve Ev Sahipleri İçin Çözüm Yolları
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
TÜİK mayıs verilerini açıkladı: Konut satışında yılın en yüksek seviyesi!
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?