Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Murat Kurum, TOKİ Kayabaşı Kura Çekilişinde Önemli Mesajlar Verdi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Toki Haberleri > Murat Kurum, TOKİ Kayabaşı Kura Çekilişinde Önemli Mesajlar Verdi
Toki Haberleri

Murat Kurum, TOKİ Kayabaşı Kura Çekilişinde Önemli Mesajlar Verdi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 26 Haziran 2019 16:39
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
Paylaşmak

Bugün TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan kura töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ’nin 2 bin 338 konutluk 2+1 kura çekilişinde konuşan Murat Kurum, şu açıklamaları yaptı.

blank“Cumhurbaşkanımızın bize talimatı, ’Alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu projeleri yapacaksınız.’ Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde kalkarak ilçe ilçe ziyaretler yaptık.” diyerek sözlerine başlayan Murat Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Vatandaşlarımızı ihtiyaç duyduğu alanlara ‘yatay mimari’ o bizim özümüzü kültürümüze yansıtacak projeleri geliştirmeye gayret gösterdik ve bugün de bu çerçevede İstanbul’da yapmış olduğumuz konutları ilk kurası için bir araya gelmiş olduk.

Konutları çıkan vatandaşlarımızın yeni konutlarının şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kıymetli kardeşlerim şehirlerimizi var eden değerli kılan o şehirlerde yaşayanlardır.

blankO şehrin sakinleridir. Bizler şehirlerimizin medeniyetimizin sembolü ecdadımızın yadigarı olduğuna inanan insanlarız. Medeniyetimizden geleceğimize uzanan şehirler inşa etme hedefiyle altyapıdan üst yapıya pek çok alanda planlamalarımızı yapıyoruz. Bu doğrultuda yapmaya gayret gösteriyoruz.

İmar Barışı Ödemeleri Pazar Gününe Kadar Tahsil Edilecek

Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim ki İmar Barış’ı süremiz 15 Haziran’da doldu ve 30 Haziran’da tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu. Vatandaşlarımızın bu süreçlerde faydalanabilmeleri amacıyla bankalarımız pazar gününe kadar hafta sonu da açık olacak. Vatandaşlarımız bu olaydan faydalansın diye böyle bir düzenlemeye gitme gayreti içerisine girdik.

blankTabii İmar Barışı, biliyorsunuz 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları ilgilendiriyor. Kaçak yapılar ve doğal sit alanlarımızda, tarihi alanlarımıza, kültürel alanlara yapılan yapılara ilişkin de her türlü kararı verecek ve 2017 tarihinden sonra yapılan yapıların yıkımına ilişkin süreci de kararlı bir şekilde yürüteceğimizi buradan tekrar duyurmak isterim.

Kaçak Yapılar Ülke Gündeminden Çıkacak

Kaçak yapıları ülkemizin gündeminden inşallah yaptığımız düzenlemeyle çıkarmış olacağız. Hem sosyal konutlarda hem kentsel dönüşüm projeleriyle de sağlam güvenliği yaşanabilir marka şehirler inşa etmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda 2.023 ve 2.071 Türkiye’si için sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız.

blankDeğerli kardeşlerim 67 ilimizde sosyal konut için rekor başvuru aldık. Akabinde de artık İnşaat süreçlerine girip en geç 36 ay içerisinde de vatandaşlarımıza o sağlam güvenli konutlarda teslim etmiş olacağız.

İlk başvurumuzun ilk kuramızı 6 Mayıs’ta Ankara’da çektik hemen peşinden Konya’da. Şimdi de İstanbullu kardeşlerimizle bir aradayız ve İstanbul Başakşehir, Kayabaşı, Ayazma, Hoşdere, ile Silivri ve Tuzla’daki 6 bin 300 konutu inşa edeceğiz.

2+1 Kura Çekilişi Yapılacak

Bugün yaklaşık 2 Bin 338 adetini yapıyoruz. Kayabaşı’ndaki konutlarımızı ki orada 4 bin 167 konut inşasına yapıyoruz. Bütün kuralları tamamlamak suretiyle de bu sürecimizi tamamlamış olacağız.

Değerli kardeşlerim, sosyal konut kadar biliyorsunuz kentsel dönüşümde çok elzem. Hem iklim değişikliği ile ilgili mücadelede hem de kentsel dönüşümle ilgili artık eylem planlarımızı tamamladık ve sahada fiilen icraata geçtik.

Buna ilişkin hem kanuni düzenlemelerimizi yaptık vatandaşımızın kentsel dönüşümde mağdur olmaması adına itilaf haline düşmemeleri adına birçok düzenlemeyi yaptık. 3194 sayılı kanunda yine şehirlerimizin o sosyal altyapılarını güçlendirecek birçok düzenlemeye gittik. İnşallah bundan sonraki süreçte 4 yıllık o kesintisiz istikrar döneminde de oturacağız ve açıkladığımız manifesto çerçevesinde şehirlerimizi yaşam kalitesini yükseltecek o projeleri de sizlerle birlikte sizlerle omuz omuza sizlerle gönül birliği içerisinde de projeleri gerçekleştireceğiz.

Şimdiden kurada konutu çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum, ama çıkmayanlar hiç üzülmesin biz inşallah bu projelere kararlı bir şekilde devam edeceğiz ve bu ülkede alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak şekilde ki Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu yönde projelerimizi devam edeceğiz diyorum hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum Allah’a emanet ediyorum.”

Kazananların isimleri kısa sürede açıklanacak

TOKİ tarafından bugün yapılan kura çekimlerinin sonuçlarını Emlak Haber Ajansı olarak liste halinde yayınlamaya devam edeceğiz. TOKİ’nin yarın yapılacak 3+1 kura sonuçları da yine web sitemiz üzerinden aktarılacak

Emlak Haber Ajansı

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satışa sunuyor
TOKİ’den Bursa’ya ucuz ev müjdesi
Bakan Murat Kurum’dan “1-7 Mart Deprem Haftası” Paylaşımı
Bakan Kurum’dan İlk Evim Arsa Projesi’ne ilişkin açıklama
Bakan Kurum’dan korkutan uyarı.. “İstanbul’daki 600 bin ev her an yıkılabilir”
ETİKETLENEN:TOKİÇevre ve Şehircilik Bakanı KurumTOKİ Başakşehir Kayabaşı 2+1 Kura Sonuçları İsim ListesiMurat Kurum

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kesin korunacak hassas alanlar belirlendi
Sonraki Makale blank Hangi ilçeler il olabilir?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İzahı olmayan fiyat! Sapanca’nın yarı fiyatına İtalya’da şato tatili
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Küresel çapta gelen zafer! İstanbul Havalimanı dünya lideri oldu!
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Kimler başvurabilir?
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Miras paylaşımında yeni dönem: Tapu işlemlerinde o şart kalktı!
Emlak Dünyası
18 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?