Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı
Emlak Turizm

Muğla’da apartın suyunu kesen işletmeci kiracılarını çıkarttı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Kasım 2022 14:50
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde apart işletmecisi ve sakinleri arasında tartışma çıktı.

45 odalı bir apartın sahibi, 3 ay önce 1+1 odalarında sözleşmeli olarak konaklayan kiracılarına yazı dağıtarak çıkmalarını istedi.

Bazı kiracılar kendilerine ev bularak, bazıları da memleketlerine dönerek odalarından ayrıldı.

“Ev bulamıyoruz”

Ancak kalan 25 odanın sakinleri, “Ev bulamıyoruz, çıkın demeleri yasal değil diyerek” duruma isyan etti.

Güneş enerjisi ve banyo giderlerinin sorunlu olduğu gerekçesiyle apartı yenileyeceğini belirten apart sahibi, verdiği süre dolunca odaların suyunu kesti.

blank

“İki yıldır oturduğumuz halde bize usulsüz çıkın diyorlar”

Suları kesik olduğu için damacanalara su doldurup evine getirdiğini belirten aşçı Beytullah Baş, “İki yıldır burada oturuyoruz. Yani bize iki yıldır oturduğumuz halde bize usulsüz ‘çıkın’ diyorlar. Elektriğimizi kesmekle tehdit ediyorlar. Yani anlaşmaya da gelmiyorlar. ‘Biz anlaşmak istiyoruz sizinle’ diyorlar ama hiçbir kimse gelip bize belirtmiyor.

Peki ben üç defa ayaklarına gittim söyledim, bizimle ilgilenen Cemil Bey’le konuştuk. ‘İstemiyorlar’ dedi, ‘Burayı turizme çevireceğiz, otel yapacağız’ gibi şeylerle bizi oyaladılar bugüne kadar getirdiler. İşte dün de bizim suyumuzu kestiler. Elektriği kesmekle tehdit ediyorlardı. Sizin geleceğinizi duyunca elektriği kesmediler. Şu anda ne olacağımız belirsiz, iki yaşındaki çocuğum ile mağdur olduk.” diye konuştu.

blank

“Evde bulaşık lavaboya gidemiyordum”

Karakola gidip şikayette bulundular Yüzde 40 engelli olan Yasin Demiralp, suları kesildiği için karakola gittiklerini belirterek, “Karakola gittik, arkadaşlarla toplandık. Emniyetten arkadaşlar da geldi, zaten onlara da bildirdik. Ben engeli olmama rağmen yani su ihtiyaçlarımızı karşılamadı, kestiler. Evde bulaşık, lavaboya gidemiyordum, yani zor durumda kaldık.

Sağ olsun karşıdaki market sahipleri ücretsiz su dağıttılar, durumu olmayan ailelere su verdiler. Biz en son işte karakola gidip suç duyurusunda bulunduk, suyumuzu kestiler, bizi çıkarmak istiyorlar diye.’’ dedi.

blank

“Bu kadar insanı sokağa atmaları hiç doğru değil”

Apartta 4 yıldır kiracı olan 60 yaşındaki Hüsnü Küçükkaya, “Valla ben de 4 yıldır burada yaşıyorum, bu binada yaşıyorum. Bu sene son 2 aydır kapıya yazı yazdılar, ‘apart boşaltılacak, kendinize yer bakın’ diye. İki üç gün önce görüştüm. İşte bu mevsimde de biliyorsunuz boş yer yok, sezon bitti ama kimse yerinden kımıldamıyor. Apart da yok, ev de yok. Yani pat diye bu işler bir anda olmaz.

En az 1, 2 yıl süre vermeleri lazım. Tekrar anlaşmaktan yanayız, gelsinler konuşalım arkadaşlar. Rayiç bedelleri ne ise şu an anlaşalım. Bizler de insanız, biz de normal bir artırıma gideceğiz. Tabii anlaşmaktan yanayız ama bu kadar insanı sokağa atmaları hiç doğru değil, zaten yer de yok. Nereye atacaklar, sokakta mı yaşayacağız. Nerede yaşayacağız?” şeklinde konuştu.

blank

“Komple suyumuzu kestiler”

Apart sakinlerinden Ferdi Bulut, “Burada 5 yıldır kalanlar, 4 yıldır, 2 yıldır kalanlar var. 2 ay önce kapılara yazı astılar. ‘Burada tadilat dolayısıyla boşaltacağız’ diye. Ondan sonra zaman yaklaşınca kapılara bildirim yaptılar, ‘elektrik, suyunuzu keseceğiz’ vesaire gibi. Dün de komple suyumuzu kestiler. Dün akşama kadar apart komple mağduriyet yaşadı. Bu durumun biz giderilmesini istiyoruz.

Usulünce kanuna uygun bir şekilde burada kalmaya devam etmek istiyoruz. Biz ev sahibine şunu söylüyoruz, söyledik de; bütün kiracılar toparlanıp piyasa şartlarına uygun, zamlara uygun bir şekilde gelip bize burada istediği rakamı söyleyip buradaki herkese bir kolaylık sağlanmasını istiyoruz.” dedi.

blank

“O gün bugüne geldi”

11 aylık bebeğini ve sağlık çalışanı eşini bu olaylar yüzünden mağdur olmasın diye memlekete yolladığını belirten Hüseyin Ertaş, “Dün gece eve geldiğimde suyun kesildiğini fark ettik. 2 ay önce el yazısıyla kapılara yapıştırıp, ekime kadar buradan çıkmamızı söylediler. O gün bugüne geldi. Dün suları kestiler, diyeceğim hiçbir şey yok.” dedi.

blank

“Herkese üç ay öncesinden tadilat yapılacağı bildirildi”

Apart sahibinin konuşma yetkisi verdiği teknik işlerden sorumlu ve kiracılar ile birebir iletişim halinde olan Cemil Yeşilyurt ise, dedi.

“Burası turistik tesis olarak geçiyor”

Yeşilyurt, çıkış tebliğlerinin neden resmi kanallardan yapılmadığı sorusuna, “Burası turistik tesis olarak geçiyor, bu şekilde bildirim yaptık” şeklinde cevap verdi. Yeşilyurt, tüm binanın tadilat yapılması için tamamen boşalması gerektiğini belirterek, “Güneş enerjisi depolarından su sızmaya başladı, onlar yenilecek. Banyolar yenilenecek, tesisatları baştan yapacağız”

Tartışma devam ediyor

İHA’nın haberine göre, apart sahibinin apart dışına asılan bez pankart için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve bazı kiracıların aylardır kirayı ödemediği için asıl mağduriyeti kendilerinin yaşadığını söylediği de öğrenildi.

blank

blank
blank

3. Sayfa

Mersin’de istismarcı antrenör için 90 yıla kadar hapis istemi

blank

3. Sayfa

Yunanistan tarafından ölüme itilen 139 düzensiz göçmen kurtarıldı

blank

Advertorial

Evde, ofiste, tatilde her yerde paranı ikiye katla

İstanbul’un Saklı Cennetleri: Keşfedilmeyi Bekleyen 10 Kıyı Bölgesi
Türkiye’nin keşfedilmemiş sahilleri
Aile Otellerinde Kurumsallaşma Arayışı Sürüyor
Kos Manzaralı Yatırım: Mavi Arya’da 2027’ye Kadar Vade!
Türkiye’ye atom bombası atılırsa ne olur? Yapay zeka yanıtladı: Bölge bölge felaket yaşanabilir

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Japonya’da deprem oldu
Sonraki Makale blank 3 Kasım 2022 hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Özak GYO’dan bankasız, kefilsiz 1.79 cazip oran
Ekonomi Haberleri
27 Haziran 2025
blank
Meteoroloji açıkladı: 27 Haziran 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Sektörden
27 Haziran 2025
blank
Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Emlak ilanlarında yeni dönem! Denetim ve cezalar devam edecek
Ekonomi Haberleri
27 Haziran 2025
blank
TSKB deprem bölgesini analiz etti, dikkat çeken sonuçları paylaştı
Emlak Gazetesi
27 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?