Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Küresel piyasalarda gergin bekleyiş: Fed faiz kararı bekleniyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Küresel piyasalarda gergin bekleyiş: Fed faiz kararı bekleniyor
Emlak Gazetesi

Küresel piyasalarda gergin bekleyiş: Fed faiz kararı bekleniyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 7 Mayıs 2025 14:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İngiltere’de Ekonomik Sinyaller Zayıflıyor: BoE’den Faiz İndirimi Beklentisi Yükseldi

Haftanın ilk günü Londra piyasalarının kapalı olması nedeniyle sakin geçen piyasalarda, Salı günü veri akışıyla birlikte sert dalgalanmalar yaşandı. İngiltere’de hizmet PMI verisinin 17 ay sonra daralmaya geçmesi, ihracat siparişlerinin ise Şubat 2021’den bu yana en hızlı düşüşünü kaydetmesi, ekonomideki yavaşlamaya işaret etti. Bu gelişmeler, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz indirimlerini öne çekebileceği yönündeki beklentileri güçlendirdi.

Yarın sonuçlanacak toplantıda 25 baz puanlık indirim kesin gözüyle değerlendirilirken, politika faizinin ilerleyen dönemde %3,5 seviyesine kadar düşebileceği konuşuluyor. Eğer BoE, faiz indirimi konusunda aciliyet sinyali verirse, sterlinde değer kaybı kaçınılmaz olabilir.

blank

Almanya’da Merz Başbakan Oldu, Ancak Güven Kriziyle Karşı Karşıya

Almanya’da muhafazakâr lider Friedrich Merz, ilk turdaki başarısızlığının ardından ikinci turda parlamentodan güvenoyu alarak başbakan seçildi. Ancak sosyal demokratlarla kurulan kırılgan koalisyon, Merz’in mali disiplin vaadinden geri adım atması ve kabine tercihleri nedeniyle şimdiden güven sorunu yaşıyor.

Bu durum, Avrupa’nın liderlik beklentileriyle çelişirken; Almanya’nın Avrupa güvenliğinde oynayacağı rol üzerine soru işaretleri doğurdu.

blank

The Economist: “Avrupa Güvenliği Türkiye’siz Düşünülemez”

The Economist’in 24 Nisan tarihli analizinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa güvenliği açısından giderek daha merkezi bir aktör haline geldiği vurgulandı. Dergi, ABD’nin küresel rolünün gerilemesi ve Rusya tehdidinin arttığı bu dönemde, Avrupa’nın Türkiye’ye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin savunma sanayisindeki yükselişi, Baykar’ın Leonardo ile iş birliği ve Avrupa’nın mühimmat ihtiyacını karşılama kapasitesi öne çıkarıldı. Erdoğan’ın Trump ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası yapılan açıklamalarda, bölgede barış sürecine destek vurgusu dikkat çekti.

Türkiye’nin ABD ve AB ile yakınlaşmasının, fon akımları açısından da pozitif bir sinyal oluşturduğunun altı çiziliyor.

blank

Petrol Fiyatlarında Dalgalı Seyir: Brent 62 Dolara Yükseldi

Altın, 3.500 dolarlık zirveden yaşadığı 300 dolarlık geri çekilme sonrası yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 3.435 dolara kadar yükseldi. Ancak asıl dikkat çekici hareket, Brent türü ham petrolde yaşandı. Londra piyasalarının kapalı olduğu günlerde 58 doların altını test eden Brent, dün 62 dolara kadar toparlandı.

OPEC+’ın üretimi artırması ve küresel ticaret gerilimleri nedeniyle artan arz fazlası endişeleri, petrol piyasalarını baskı altında tutmayı sürdürüyor.

blank

TCMB’den Yeni Önlemler: Kredi Faizleri Yükselebilir

Türkiye’de ise Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı yeni makro ihtiyati önlemler, TL’ye olan ilgiyi artırmayı ve döviz talebini sınırlamayı hedefliyor. Ancak azalan güven ortamı kalıcı olarak düzelmeden para politikasının tek başına yeterli olmayacağı vurgulanıyor.

Swap hariç net döviz rezervleri hâlen düşük seviyede seyrederken, TCMB’nin aldığı kararlar bankacılık sektörüne ek yük getirdi. BIST Bankacılık Endeksi, 19 Mart’tan bu yana %31 değer kaybetti. USD/TRY kuru 38,60 seviyesine çıkarken, CDS risk primi 345 puanda bulunuyor.

Enflasyon Sürprizi: Korkulanın Altında Kaldı

TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı verilerine göre TÜFE aylık %3,0, yıllık ise %37,9 oldu. Mevsimsellikten arındırılmış veriler ise aylık %2,65 artışı gösterdi. Kur geçişkenliği, enerji zamları ve tarımsal üretim şokları nedeniyle yüksek enflasyon beklentisi oluşsa da, sonuçlar korkulanın altında kaldı. İç talepteki zayıflama bu sonucu etkileyen başlıca faktör olarak değerlendiriliyor.

blank

Asya’da Tehlikeli Tırmanış: Hindistan-Pakistan Gerilimi Tırmanıyor

Yeni günün en çarpıcı gelişmelerinden biri, Hindistan ve Pakistan arasındaki sıcak temas oldu. Hindistan, Keşmir’deki terörist altyapılara yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıklarken; Pakistan sivillerin hedef alındığını, beş Hint savaş uçağını düşürdüklerini iddia etti.

Sınırda yoğun top atışları yaşanırken, bu gelişme son 20 yılın en ciddi çatışması olarak değerlendiriliyor. BM ve ABD taraflara itidal çağrısı yaparken, Hint rupisinde baskı oluştu.

blank

Fed Kararı ve Powell’ın Açıklamaları Bekleniyor

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde, gözler bu akşam açıklanacak Fed faiz kararına çevrilmiş durumda. Faizlerin sabit kalması bekleniyor, ancak Powell’ın açıklamaları piyasalar için yön belirleyici olacak.

Trump’ın karara vereceği tepki ve hafta sonu gerçekleşecek ABD-Çin ticaret görüşmeleri de piyasaların radarında. Çin Merkez Bankası’nın teşvik adımları pozitif algılanırken, Asya borsalarında ılımlı yükselişler görülüyor.

blank

Türkiye’de sıcaklık rekoru kırıldı
Galata Kulesi büyüklüğünde bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor
Meteoroloji duyurdu! Samsun’da rekor sıcaklık yolda
“Gayrimenkul Sertifikası”nın detayları belli oldu
İstanbul Havalimanı havayolu trafiğinde Avrupa’nın zirvesinde

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Euro Bölgesi’nde perakende satışları ve inşaat sektörü düşüşte
Sonraki Makale blank İstanbul yine sallandı: Marmara Denizi’nde peş peşe 2 deprem!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Thales ve Hexagon, Beş Yıllık Teknoloji Ortaklığına İmza Attı
Sektörden
25 Temmuz 2025
blank
Murat Kurum duyurdu… Konut alımında yeni dönem!
Sektörden
25 Temmuz 2025
blank
Yapay güneş tutulması nedir? Neden yapay güneş tutulması yapılır?
Emlak Turizm
25 Temmuz 2025
blank
Türkiye nüfusu için çarpıcı veriler: 2100 yılında TÜİK’e göre 54 milyon, BM’ye göre 38 milyona düşebilir
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler