Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kuraklık gıda enflasyonunu artırabilir
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Kuraklık gıda enflasyonunu artırabilir
Ekonomi Haberleri

Kuraklık gıda enflasyonunu artırabilir

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 24 Mayıs 2021 10:09
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Nisan 2021 kuraklık haritasına göre, Türkiye’nin büyük bölümünde şiddetli kuraklık görülüyor. Aydın ve Denizli havzasında yaşanan kuraklık nedeniyle DSİ (Devlet Su İşleri) 21. Bölge Müdürlüğü kısıtlı su uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Uygulamanın etkilerini Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış ve bölge çiftçileri ile konuştuk.

ÇİFTÇİYE İKİ KEZ SU VERİLECEK

Başlıca zeytin, tütün, pamuk, incir, üzüm gibi ürünlerin en çok yetiştirildiği Büyük Menderes Havzası’ndaki su kirliliği uzun yıllardır sorun olmaya devam ediyor. Bakanlık raporlarına göre, Büyük Menderes Havzası’ndaki suyun yüzde 70’i tarımsal sulama için kullanılıyor. Ancak yaşanan kuraklık nedeniyle bu yıl çiftçiye iki kez sulama izni verilecek. Özellikle pamuk üretiminin yüzde 42’sinin üretildiği havzada pamuk üreticileri, yapılan planlamayı eleştirerek “Biz pamuk ektikten sonra su kullanımında kısıtlamaya gidildi” diyor. Bazı çiftçiler ürününü kaybetmemek için maliyetli olmasına rağmen artezyen sondajı ile su elde etmeye çalışacak. Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış’a göre, kuraklık ve kirlilikle birlikte mevcut durumdaki tarımın maliyetinin yükseldiğine işaret ederek Tarım girdisi yükselince, tüketici gıda enflasyonunun artması kaçınılmaz” diye konuşuyor.

‘SULAMA YAPILMAZSA TARLADAN ÜRÜN ÇIKMAZ’

Aydın Söke’de özellikle sulanabilir ürünlerin yetiştirildiğini söyleyen Barış, “Yıllardır su kullanımın azaltılmasına yönelik programları savunuyoruz. Ancak felaket kapıyı çalınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sorun, sadece çiftçiyi değil, bütün insanları etkiler. Üretici fiyat endeksleri yükseldikçe, buna mukabil tüketici fiyat endeksi de yükselecek. Şu anki sorun daha büyük. Çünkü su verilemeyecek. Dolayısıyla ürün elde edilemeyecek. Örnek olarak şöyle söyleyebilirim, bir kalem ürüne tarlada su verirseniz on kilo alacakken, su vermediğinizde beş kilo verim alabileceksiniz. Az olana talep olunca fiyatlarda yukarı hareketli olacak” diyor.

‘PAMUK EKİLDİKTEN SONRA SU KISITLANDI’

Aydın Germencik’de çiftçilik yapan Emin Tay, sahada ekili 550 bin dönüm arazinin mağdur edildiğini söylüyor. DSİ’nin aylar öncesinden çiftçilere en azından mesaj yoluyla bildirimde bulunması gerektiğini belirten Tay, “DSİ bize ‘başınızın çaresine bakın’ deseydi bu durumda olmazdık. DSİ geçen yıl bir su politikası uygulamadı. Bugün ise su kısıtlıyor DSİ’nin açıkça bir ihmali söz konusu” diyerek uygulamayı eleştiriyor.

Tay, pamuk üreticisine verilmesi gereken suyun, buğday üreticisine verilmesini “DSİ üreticiyle ticaret yapar mı?” sözleriyle tepki gösteriyor: “Pamuk üreticisi mağdur edilmemeli. Ben, buğday ektim topladım bitti. Pamuk iki kat suyla olmaz. İkinci kez buğday ekene para kazanılacak diye su verirseniz pamuk üreticisi zarar görür. Devlet üreticisi üzerinden ticaret yapmamalı.”

Haberin tamamı burada.

Resmi Gazete’de bugün (02.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 2 Haziran 2025
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz
Resmi Gazete’de bugün (01.06.2025)
Resmi Gazete’de bugün (31.05.2025)
ETİKETLENEN:AydınÜrünDsiÜreti̇ci̇Pamuk

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kongo’daki yanardağ patlamasında 15 kişi öldü
Sonraki Makale blank Konut fiyatları zirveye çıktı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Kaleseramik, Capital500’de ‘Seramik Sektörünün Lideri’ seçildi
Sektörden
2 Haziran 2025
blank
Esas Gayrimenkul’den Türkiye’de bir ilk: “AVM ve Perakende Sektörü’nün Dijital Olgunluk Araştırması”
Sektörden
2 Haziran 2025
blank
Kentte çöp yığınları yükseldi
Sektörden
2 Haziran 2025
blank
Resmi Gazete’de yayımlandı: Bayramda köprü, otoyol ve ulaşım ücretsiz olacak
Emlak Gazetesi
2 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler