Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul İçin Nefesler Tutuldu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul İçin Nefesler Tutuldu
Emlak Turizm

Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul İçin Nefesler Tutuldu

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 14 Haziran 2021 15:32
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Avrupa’nın en büyük kültürel miras fuarlarından biri olan Heritage İstanbul, koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik sektörlerini 5nci kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

‘Geçmişe Gelecek Sağla’ mottosuyla kültürel zenginliğimizi ve insanlığa miras kalan değerleri yaşatarak, bunların korunması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını ülke ve dünya gündemine taşımak amacıyla düzenlenen, kültürel miras paydaşlarının buluşma noktası Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı, 23-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşecek.

İstanbul Arkeoloji Müzesinde bugün yapılan basın toplantısının ardından organizasyonun en ilgi gören ve sektörün duayen isimlerini bir araya toplayan konferans ve etkinlik programları açıklandı.

2021 yılında ilk defa lansmanı yapılacak iki yeni sponsorluk alanı “Miras Marka ve Doğal Miras” ile ilgili basına bilgi verildi. Nesiller boyu yaşayacak güçlü markaların katılımcısı olacağı “Bize Miras Marka” bölümünün bu yılki onur konuğu, Ali Muhiddin Hacı Bekir markası olacak. Kendi içinde oluşturduğu “Yaşayan Müze” konsepti ile hem konferans oturumuna, hem de miras sohbetlerine katılacak olan Ali Muhiddin Hacı Bekir yetkilileri, somut olmayan kültürel mirasa yönelik yaptığı eşsiz katkılardan ve 244 yıl boyunca Türk şekerleme mutfağına damga vuran tatlılarının sırrından ziyaretçilerle bahsedecek. Doğal Miras bölümünde ise, anıtsal nitelik taşıyan ve korunmaya değer yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarını kayıt altına alarak önemli bir projeyi yürüten Komili, Anıt Zeytin Ağaçlarının Binlerce Yıllık Köklerinin hikâyesini anlatacak.

Konferans programına Geçmişe Bakmak, Geleceğe Bakmak konulu konuşmasıyla Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Tabanlıoğlu konuşmacı olarak katılıyor. Ayrıca; Kadim Bilgiler ve İleri Teknolojinin Harmanı başlıklı konuşmalarıyla ünlü moda tasarımcısı Ezra Çetin & Tuba Çetin, Gastronomide Kültürel Miras ile Gastronomi Derneği Başkan Gürkan Boztepe, Sıra Dışı Bir Devlet: Selçuklu ile Arkeolog Nezih Başgelen ve tarihçi, yazar İlber Ortaylı, Kültürel Miras Muhafazası ve ABD Diplomasisi ile de Kültürel Miras Diplomasi Uzmanı Dr. Andrew C. Cohen konuşmacılar arasında yer alacak.

TG Expo tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Heritage İstanbul; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor.

Fuara, 36’sı yurt dışından, toplam 131 firma katılıyor. İtalya ve Avusturya’dan oluşan iki ülke pavilyonu kurulacak olan fuarda, Belçika, İsveç ve Nijerya olmak üzere toplam beş farklı ülkeden katılımcılar yer alacak. Fuarın yanı sıra konferansta 26 oturum, miras bölümünde 21 sohbet ve 8 atölye çalışması yapılacak.

Kültürel miras alanında Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından biri olan Heritage İstanbul, ayrıca Heritage Middle East adı altında dünya kültür başkenti olmayı hedefleyen Abu Dhabi’de de kültürel miras sektörünü bir araya getirmeyi başarmıştır. Aynı zamanda, dünyadaki en prestijli platformlardan Avrupa Miras Fuarları (Herifairs) ağına dâhil olan Heritage İstanbul, Herifairs üyesi olarak, network ağı kapsamında katılımcılara yeni ufuklar açmaya ve uluslararası iş birliği fırsatları sunmaya devam etmektedir.
Etkinlik sponsorları arasında Komili, Ali Muhiddin Hacı Bekir, TÜRSAB, Kültür A.Ş. Fibula, Polin Group Oruçoğlu Holding, Sergikur, Signify, Devin, Tonwelt yer alarak Heritage İstanbul Fuar ve Konferansına çok değerli katkılarını sunmaktadır.
İyonizerli Temiz Hava Dolapları ile
Konferansa ‘Temiz Hava Sahası’ Sağlanacak

Ücretsiz gerçekleşecek olan etkinlik, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) tavsiye tedbirleri kapsamında, genel toplum sağlığı gözetilerek düzenlenecek. Temassız geçişler, hijyen önlemleri, maske, mesafe kuralları fuarda azami ölçüde uygulanacak. Temiz hava dolabı olan özel hava temizleme cihazı alanlarda kullanılacaktır. Bu cihazlar ile kalabalık ve geniş iç ortamlarda havada bulunan virüsler, tozlar ve kokular, needle point bi-polar teknolojisi sayesinde ozon salınımı yapmadan etkisiz hale getirecekler.

Ayrıntılı bilgi için:
www.expoheritage.com

Kos Manzaralı Yatırım: Mavi Arya’da 2027’ye Kadar Vade!
Türkiye’ye atom bombası atılırsa ne olur? Yapay zeka yanıtladı: Bölge bölge felaket yaşanabilir
Turistleri rahatsız ettikleri görüntüler infial yaratmıştı: Cinsel saldırı ve kapatma cezası
Bayram tatilinde Pamukkale’ye ziyaretçi akını
Depresyon oranı en yüksek meslekler belli oldu!
ETİKETLENEN:Heritage İstanbul

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Zeugma ve Rumkale’nin tarihi hattı turizme kazandırılacak
Sonraki Makale blank İşte Kanal İstanbul’da ilk temelin atılacağı nokta
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?