By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Koronavirüs vakaları artınca yazlıkçılar tatili uzattı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Koronavirüs vakaları artınca yazlıkçılar tatili uzattı
Emlak Turizm

Koronavirüs vakaları artınca yazlıkçılar tatili uzattı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 8 Eylül 2020 14:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Geçen yıl eylül ayının başında Çeşme’den İzmir’e döndüğünü ancak bu yıl virüs dolayısıyla bir süre daha tatilini uzatacağını dile getiren Nevin Çağırgan (65), “Her yıl Eylül ayının başında İzmir’e giderdik.

Eylül’de İzmir’deki işlerimizi halletmeye başlardık. Toplantılarımıza katılırdık. Ancak koronavirüs toplantılarımızı da erteledi. Biz de koronavirüsten korunabilmek için Çeşme’deki tatilimizi uzatmak zorunda kaldık. Toplantılarımızı da online olarak yapıyoruz. Pek çok komşumuz da bir süre daha burada kalmayı düşünüyorlar. Vaka artışı devam ederse, kasım ayına kadar Çeşme’den dönmeyi düşünmüyorlar. Çünkü herkes tedirginlik içinde. Burada açık alanın olması, evlerin bahçeli olması, herkesin daha mesafeli olması kişilerin de tatillerini uzatmasına sebep oldu. Ancak burada da maskemizi takıyoruz, mesafemize dikkat ediyoruz” dedi.

blank

Bir diğer tatilci Bülent Coşkun (66) ise, Çeşme’deki evlerinde daha rahat olduğunu söyleyerek, “65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasıyla Çeşme’deki evimize geldik. Burada daha rahatız. İzmir’de kaldığımız süre içerisinde camdan dışarıya bile bakmaya korkuyorduk. Burada mesafe sorunumuz yok. Komşularımızın birçoğu da burada kalıyor. Kışın bile burada yaşayacak olanlar var. İstanbul’dan gelen arkadaşlarımız da İstanbul’a dönmeyi düşünmüyor. Çoğu kişi tatilini uzatarak, kışı burada geçirecek” diye konuştu.

BODRUM’DA DA TATİL UZATILDI

İstanbul’dan, turizmin gözde merkezlerinden Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen Güler Yıldız (54), “1 ay önce İstanbul’dan Bodrum’a tatile geldik. Öğretmenlikten emekli oldum, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olduğu gün geldim. İstanbul’da olmayan burada olan açık alandan dolayı burayı çok beğendim. Pandeminin yoğun olduğu bölgeden uzaklaşıp, sakin temiz havada bölgede bugün ev almaya karar verdim” dedi.

blank

Bursa’dan ilçeye gelen Aysel Akmen (56) ise, “Bursa’da yaşıyordum. Tatil için buraya geldim. Pandemiden dolayı tatilimi uzatmaya karar verdim. Ailemle birlikte buraya geldim. Buraları çok beğendim. Belki ilerleyen dönemlerde Bursa’ya dönmektense, bir işletme açıp burada kalabilirim. Bursa’nın yoğunluğu fazla. Ama Bodrum’da hava çok temiz. Bursa’ya dönmemeyi bile düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bodrum’da yaklaşık 22 yıldır emlakçılık işiyle uğraşan Gültekin Aydemir (45) ise pandemiden sonra özelikle ilçeye gelen insanlar, burayı gördükten sonra geri dönmemek için ev almaya karar verdiklerini belirtti. Aydemir, “Son 1 aydır yoğunluk hat safhada, telefonlarımız susmuyor. Bodrum’dan yer almak özellikle Bodrum’un köylerinden yer almak istiyorlar. Pandemiden sonra satışlar arttı, rakamlar arttı. Talep olduğu zaman fiyatlarda otomatikman artıyor. Halen bugün itibariyle bile talep var müşterilerimizin yüzde 85’i büyükşehirlerden arıyor bizi, oradaki apartmanlardan sıkılan insanlarımız bu bölgeyi çok seviyor pandemiden uzaklaşmak adına ev almak için bizi arıyorlar” dedi.

blank

Almanya’da yaşayan Özge Burçakoğlu (52), “Tatil için buraya geldik. Sonrasında araştırma yaptık. Bodrum’un içerisi çok kalabalık, bizde biraz böyle kıyı kesimlerde yer aradık. Biliyorsunuz hastalık başladı şimdi sakin bir bölgede ev bulduk. Almanya’ya gitmeyi düşünmüyoruz. 4 hafta önce Almanya’dan geldik, Almanya’da hastalığın çok fazla olduğu söylendi. Burada olmayan Almanya’da olan kurallardan dolayı orada kalmamamın daha uygun olduğunu düşündük. Eşimi de ikna edip buradan ev almayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

22 milyon Amerikalı okyanus turlarına katılacak
Turizm verileri açıklandı: Geceleme sayısı yükseldi; otel doluluk oranı geçen yıla göre düştü
Şehrin içinde bir sonbahar masalı: Atatürk Arboretumu
Mersin’de turizm sezonu beklentinin altında kaldı
12 yılın en yüksek yolcu sayısı! Türkiye artık ana liman
ETİKETLENEN:TatilBodrumBuradaYaş

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İstanbul’un En Yüksek İkinci Tepesi Çekmeköy Alemdağ
Sonraki Makale blank Vergi cezalarında indirim imkanı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlak Konut GYO, 2025’in İlk 9 Ayında 57 Milyar TL’lik Ön Satış Gelirine Ulaştı
Emlak Haberleri
7 Kasım 2025
blank
İstanbul’da kentsel dönüşüm konut ve iş yerleri yarın teslim edilecek
Emlak Haberleri
7 Kasım 2025
blank
‘Yeni Yuvam’ ile Ada manzarası faizsiz satılacak
Emlak Haberleri
7 Kasım 2025
blank
Balıkesir Sındırgı’da bir deprem daha!
Emlak Gazetesi
7 Kasım 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?