Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Konya Ovası’nın kuraklıktan etkilenmeyen gölü koruma altında
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Konya Ovası’nın kuraklıktan etkilenmeyen gölü koruma altında
Emlak Turizm

Konya Ovası’nın kuraklıktan etkilenmeyen gölü koruma altında

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 18 Ocak 2022 11:33
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Kuraklığın ağır etkilerine rağmen tabanındaki kaynakları sayesinde su seviyesi dört mevsim değişmeyen Konya’nın Sarayönü ilçesindeki göl, dereyi andıran görünümünden kurtarılarak eski alanına ve su potansiyeline kavuştu.

GÖL TEMİZLENDİ, ETRAFI TAŞLA ÖRÜLDÜ

Temizlik çalışmalarının ardından Beşgöz Gölü’nün tekrar erozyonla ve otlarla kapanmaması için kıyıları taşla örülerek tedbir alındı. Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği açısından bölgenin en önemli su kaynağı olan göl, birçok canlı türüne de ev sahipliği yapıyor.

blank

BİRÇOK CANLININ YAŞAM ALANI

Su kuşlarının üreme ve yaşam alanı olan gölde, sazan, turna ve tatlı su kefali gibi balık türleri yaşıyor. Göl, bahar döneminde açan nilüfer çiçekleriyle de güzel bir görünüme kavuşuyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçenin 4 kilometre batısında bulunan gölün, doğal su kaynağı olduğunu söyledi.

Saniyede yaklaşık 600 litrelik kaynak debisiyle gölün dört mevsim kuraklıktan etkilenmediğini belirten Solak, bölgedeki tarımsal alanların su ihtiyacını önemli ölçüde karşıladığını dile getirdi.

blank

ÖLMEK ÜZERE OLAN GÖL, 6 YILDA KURTARILDI

Zamanla kapanmaya yüz tutan göl, ölü bir göl haline dönüşmek üzereyken 6 yıl önce çalışmalara başladıklarını ifade eden Solak, “Gölün içindeki hayat da yavaş yavaş bitiyordu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün imkanlarıyla gölde 6 yıl temizlik çalışması yürüttük. Gölün yüzey alanı 45 bin metrekareden 300 bin metrekareye çıktı.” diye konuştu.

blank

ÖGLÜN ÇEVRESİ “MİLLET BAHÇESİ” OLACAK

Gölün, temizlenmesi ve kıyılarının taşla tahkim edilmesinin ardından, millet bahçesi projesiyle çevresinin de düzenlenip korumaya alındığını vurgulayan Solak, şöyle konuştu:

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleri ve Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle gölün çevresini millet bahçesine dönüştürüyoruz. 90 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden biri olacak. Bu anlamda kapanmak üzere olan gölümüzü kurtarıp güzel bir vaha haline getirdik. Gölümüz canlı türlerine de ev sahipliği yapıyor. Bunları da bitkiler ve hayvanlar olarak ikiye ayırmak lazım. Gölün yüzeyinde doğal nilüfer bahçesi var. Su altı yosunları var. Gölün tabanındaki bitki çeşitliliği çok fazla. Bunun yanında ördekler, kazlar, yaban kuşları bulunuyor. Doğal balık çeşitleri olarak turna, sazan, alabalık ve tatlı su kefali var.”

blank

“UZUN BİR KURAKLIKTA SU İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAK”

Solak, her yıl etkilerini artıran küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarının öneminin gittikçe arttığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Göl şu anda tarımsal sulamada kullanılıyor. Bununla ilgili bir proje çalışmasını mutlaka yapacağız. Suyun önemi gittikçe artıyor. İleriki aşamalarda Allah korusun uzun süreli bir kuraklıkta Beşgöz, bu bölgenin içme suyu ihtiyacını da tamamen karşılayabilecek bir su kaynağı. Bununla ilgili planlamalarımız var. İleride yaşanabilecek bir olumsuzlukta hazır bir su kaynağımız olacak.”

blank

“TEMİZLİKLE GÖLE GELEN KAYNAKLAR DAHA DA AÇILDI”

Gölün, tabandan çıkan kaynak sularıyla beslendiğini kaydeden Solak, kaynağın nerden geldiği konusuyla ilgili araştırma da yapacaklarını ifade etti.

Su kaynağının büyük bir yer altı rezervi olabileceği üzerinde duran Solak, “Ben 50 yaşındayım. Öteden beri buranın su miktarı hiç değişmedi. Debisi aynı şekilde devam ediyor. Temizlik çalışmasından sonra da gölün havza alanı büyümüş oldu. Göle gelen su kaynakları daha da açılmış oldu.” diye konuştu.

Aile Otellerinde Kurumsallaşma Arayışı Sürüyor
Kos Manzaralı Yatırım: Mavi Arya’da 2027’ye Kadar Vade!
Türkiye’ye atom bombası atılırsa ne olur? Yapay zeka yanıtladı: Bölge bölge felaket yaşanabilir
Turistleri rahatsız ettikleri görüntüler infial yaratmıştı: Cinsel saldırı ve kapatma cezası
Bayram tatilinde Pamukkale’ye ziyaretçi akını

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kredi İskanı Olmayan Eve Kredi Çıkar mı?
Sonraki Makale blank İngiltere’de Bir Barı Yönetecek Kral ya da Kraliçe Aranıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
AS Concept İstanbul’da 1 Milyon 950 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olma Fırsatı
Emlak Haberleri
24 Haziran 2025
blank
Bakan Kurum: “81 ilimizde yeni bir sosyal konut hamlesine başlıyoruz”
Ekonomi Haberleri Sektörden
24 Haziran 2025
blank
İstanbul’da Konutlar Küçülüyor – Ortalama Daire 114 M2’den 100 M2’nin Altına İndi
Emlak Haberleri
24 Haziran 2025
blank
AVM ciro endeksi mayısta enflasyonun üzerinde büyüdü
Sektörden
24 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?