Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Konutların yüzde 35’inde sızdırma, nemlenme ve çürüme sorunu var
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Konutların yüzde 35’inde sızdırma, nemlenme ve çürüme sorunu var
Ekonomi Haberleri

Konutların yüzde 35’inde sızdırma, nemlenme ve çürüme sorunu var

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 19 Haziran 2021 17:14
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’de evinde sorun yaşayanların sayısı önceki yıla göre yüzde 36,9’dan yüzde 34,7’ye gerilese de yüksek oran devam ediyor.

Ülke genelindeki konutların yüzde 34,7’sinde çatı sızdırması, duvarların nemlenmesi ve pencerelerin çürümesi gibi sorunlar yaşanıyor.

Özellikle kış aylarının en büyük giderlerinden ısınma sorunu da başlıca problemler arasında başı çekiyor. Konutların yüzde 36,7’sinde izolasyon kaynaklı ısınma problemi yaşanıyor.

Odaların karanlık olmasından ve yeterli ışık alamamasından yakınanların oranı ise yüzde 17,6’dan yüzde 16,3’e gerilemiş durumda.

GÜRÜLTÜ SORUNU HER YÜZ KONUTTAN YÜZDE 17,6’SINDA GÖRÜLÜYOR

Her 100 konuttan 15,7’sinde ise “komşulardan veya sokaktan gelen gürültü sorunu” yaşanıyor.

Konut masraflarının çok yük getirdiğini belirtenlerin oranı yüzde 13,3, “biraz yük getiriyor” diyenler yüzde 57,7, “yük getirmiyor” cevabı verenler ise yüzde 29 olarak belirlendi.

blank

“SORUNLARIN ANA PROBLEMİ YAŞLI VE BAKIMSIZ KONUTLAR”

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye’deki konutların genel itibarıyla sorunlu olduğunu söyledi.

Bu problemlerin büyük kısmının “konutların bakımsız ve yaşlarının yüksek olmasından” kaynaklandığını dile getiren Türkkan, şu açıklamalarda bulundu:

“Son araştırmalarımızda sadece İstanbul’da 1980 yılı ve öncesi yapılmış ki bunların önemli bir kısmı da betonarme yapı da değil, binalarda 3,5 milyon insan yaşıyor. Dolayısıyla bizim verilerimiz ile TÜİK’in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nın sonuçları örtüşüyor. Dolayısıyla daha önce de çağrı yaptığımız üzere apartman yöneticilerine, ev sahiplerine, kiracılara büyük görevler düşüyor. En azından binaların depreme dayanıklı olup olmadığına yönelik testin yaptırılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz.”

Türkkan, İstanbul’da 1980 ve öncesinde yapılmış 263 bin bina, 2000 ve öncesine ait 817 bin bina bulunduğunu bildirdi.

blank

“ISI VE SU YALITIMI EKSİKLİĞİ ARAŞTIRMADA ÖNE ÇIKIYOR”

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye’nin özellikle enerji verimliliği açısından stratejik öneme sahip ısı yalıtımı ile ilgili mevzuatları geliştirerek yeni adımlar atması gerektiğini söyledi.

Yalıtım uygulamalarının vatandaşa, çevreye ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan bahseden Eruslu, Türkiye’nin enerji verimliliği alanında AB’deki uygulamalarda çok uzakta olduğunu bildirdi.

Eruslu, araştırmada başta ısı yalıtımı olmak üzere su ve ses yalıtımı eksikliğinin öne çıktığını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Aslında bizim araştırmamıza göre ısı yalıtımı farkındalığı yüksek ancak tüketiciler ekonomik gerekçeler bunu yaptıramıyor. Bu konuda destek gerekiyor. Sızdıran çatı ve nemli duvarların ana kaynağı da su yalıtımı eksikliği. Su, yapıya girdiğinde binanın taşıyıcı kısmındaki demirleri paslandırıyor ve yük taşıma kapasitesini azaltıyor. Depremlerde en büyük sorun da burada ortaya çıkıyor. Ayrıca bina dış yüzeyindeki ısı yalıtımı eksikliği nedeniyle yaşanan nemlenme de binaya zarar veriyor. Su yalıtımına ilişkin mevzuat 1 Haziran 2018’de devreye girdi. Bu tarihten sonraki binalarda su yalıtımı yapmak zorunlu. Su yalıtımı olmayan binalarda da bir an önce bu konuda harekete geçilmeli.”

blank

“SALGIN SÜRECİNDE DAHA FAZLA EVDE KALMAMIZ SES YALITIMININ ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARDI”

İnsanların ses yalıtım eksikliğinin farkına vardığını dile getiren Eruslu, Binaların Gürültüden Korunması Hakkındaki Yönetmeliğin de 1 Haziran 2018’de devreye alındığını anımsattı.

Eruslu, ısı yalıtımıyla ilgili 2008’de tanımlanan enerji limitlerinin kullanıldığını, 2000’den bu yana ısı yalıtımı zorunlu olsa da istenilen limitlere ulaşılamadığını kaydederek, mevzuatın bir an önce iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kanun teklifi komisyondan geçti: Trafik cezalarına büyük zam yolda!
Gayrimenkuller üzerinden gelir elde edip vergisini vermeyenler MEVA’ya takıldı
Trump mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac’i halka açmaya çalışıyor
ABD’de mortgage faizleri dört ayın zirvesinde
Amerikalıların yüzde 73’ü “mali açıdan rahat yaşadıklarını” bildirdi
ETİKETLENEN:YükSorunBi̇nkonutIsı Yalıtımı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Ordu Çevre Yolu Projesi’ndeki Terzili Tüneli’nde ışık görüldü
Sonraki Makale blank Kentsel dönüşüm eşya depolarına talebi artırdı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Dubai’den İstanbul’a Yatırım Köprüsü
Emlak Haberleri
29 Mayıs 2025
blank
Evrenin küllerinden yeni bir teori doğuyor: Bilim insanları evrenin tarihini yeniden yazabilir
Emlak Turizm
29 Mayıs 2025
blank
Venüs’ün gölgesindeki tehlike: Üç dev asteroit Dünya’ya çarpabilir
Emlak Gazetesi
29 Mayıs 2025
blank
Bakan duyurdu: Avcılar gişelerinde serbest geçiş dönemi!
Sektörden
29 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler