Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova ve İcra Kurulu Üyeleri Yeni Çalışma Dönemini Değerlendirdi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova ve İcra Kurulu Üyeleri Yeni Çalışma Dönemini Değerlendirdi
Emlak Haberleri

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova ve İcra Kurulu Üyeleri Yeni Çalışma Dönemini Değerlendirdi

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Haziran 2023 15:35
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Öncelikli konu başlıklarının konut alıcısı ve yatırımcısı için güvenli piyasa koşullarının geliştirilmesi, kentsel dönüşüm ve erişilebilir güvenli konut arzının ihtiyacı karşılayacak düzeye gelerek piyasa dengelenmesi olarak özetledi.

Deprem riski olan coğrafyamızda uzun vadeli kentsel stratejilerin öne çekilmesi zorunluluğuna da dikkat çeken Kumova, aynı zamanda tedarik zincirlerindeki süreçlerin de sağlıklı planlanması gerektiğinin altını çizdi. Deprem zorunlu kentsel dönüşüm sürecinde kamu ve özel sektör iş birliğinin projeleri hayata geçirmede kilit rol üstlendiğini belirtti.

YENİ DÖNEM İCRA KURULUNDA KİMLER VAR?

İcra Kurulu Ramadan KUMOVA (Başkan) (FER YAPI YKB), Ahmet ÇELİK (Bşk. Yrd.) (SİNPAŞ GYO YKB Vekili), Ziya YILMAZ (Bşk. Yrd.) (DAP YAPI YKB), Özen KUZU (Bşk. Yrd.) (KUZU GRUP YKB), İnanç KABADAYI (Bşk. Yrd.) (EGE YAPI YKB), Hasan K. BOLAT (Bşk. Yrd.) (İŞ GYO GM), Hasan RAHVALI (Bşk. Yrd.) (AĞAOĞLU MURAHHAS AZA), Mert BOYSANOĞLU (MESA MESKEN YKB), Serhan ÇETİNSAYA (ARTAŞ Grubu YKB Vekili), Ömer Faruk Akbal (FUZUL HOLDİNG YKÜ) ve Zeynep TORUN (TORUNLAR GYO)’dan oluştu.

KOMİTELER VE KONULARI

Komiteler; Kanunlar (imar), Kanunlar (tüketici), Kanunlar (vergi), Deprem, Kentsel dönüşüm, Sosyal konut & arazi geliştirme, Yabancıya Satış, Avrupalı yaşlı nüfus için yaşam & bakım projeleri, Kurumsal yabancı yatırımcı ilişkileri, İstatistikler & endeks & raporlama, Finansman ikliminin iyileştirilmesi, Finansal çeşitliliğin arttırılması, Diğer STK’larla ilişkilerin geliştirilmesi, 10 yıllık stratejik plan ve Kurumsal İletişim alanlarında faaliyet gösterecek.

10 YILLIK STRATEJİ RAPORU HAZIRLIYOR

Konut sektöründeki ihtiyaç ve talebin ortaya konulması ile arzın dengelenmesine odaklanan Konutder, talebi canlandıracak önerilerin oluşturulması için kapsamlı bir sonuç raporu hazırlayacak. Tüm komitelerin çalışmaları bu raporda birleşecek ve bu çalışmaya tüm paydaşlar dahil edilerek Ekim ayında kamuoyu ile paylaşılacaktır.

YENİ DÖNEM STRATEJİLERİ

KONUTDER’in yeni dönem stratejilerinin başında depreme yönelik çalışmaların yanı sıra deprem konusunda tüketicinin bilinçlendirilmesi, kentsel dönüşümde model/modeller önerileri, kentsel dönüşümün finansman modelinin oluşturulması, kentsel dönüşümde gelecek 10 yılın planlaması, arsa teminine yönelik öneriler, yabancıya satış, gayrimenkul yatırımlarında çeşitlilik, sektöre yönelik sağlıklı veri oluşturmak, yeni alternatif finansman modellerinin geliştirilmesi gibi konularda önemli çalışmalara imza atmak yer alıyor.

ÖNCELİK DEPREME DAYANIKLI VE ERİŞİLEBİLİR KONUT

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Kumova, KONUTDER’in çalışmalarıyla ilgili “Önümüzdeki dönemle ilgili 15 adet konu ve bu konularla ilgili komiteler belirledik.  Komitelerimiz, gündemin takip edilmesi, kendi fikirlerimizi çalışmak ve duyurmak adına çalışacak. Ayrıca komitelerimiz aracılığıyla veri üretimini geliştirmeyi hedefliyoruz, raporlar hazırlayacağız” dedi.

Kumova, “Seçimlerin geride kalmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü yeniden ivmeleniyor. Yeni dönemde de ülkemizin gerek yeni üretim gerek kentsel dönüşüm sayesinde güvenli yapı stokuna kavuşması en öncelikli başlığımız olurken, depreme dayanıklı konutların ulaşılabilir olmasını sağlamak için de finansman modelleri üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

En önemli gündem maddelerinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Kumova, “Kentsel dönüşümü kentsel yenileme olarak dönüşüm değil depremin getirdiği zorunluluk olarak düşünmemiz gerekiyor. Kamu ile özel sektörün işbirliği çok önemli” diye konuştu. Yabancıya satışa da değinen Kumova, “Yabancıya satış konusu sıcak bir gündem. Yabancı dediğimizde sığınmacı – mülteci ile gerçekten yatırım yapan yabancı biraz birbirine karıştı. Bütün dünyada yabancıya satış konut ihracı olarak görülürken bizim yüzdelerimiz hala dünyanın çok altında. Bizde yabancıya satış toplam satış içerisinde yüzde 4 seviyesinde” açıklamasını yaptı.

Bir diğer önemli başlığın arazi geliştirme olduğunu ifade eden Kumova, “Temel problem arsa maliyetleridir. Her kesimin konuta ulaşabilmesi için arsa maliyetlerinin düşük olması gerekiyor. Kamu özel sektöre uygun maliyetlerle arsa temin edebilirse uygun maliyetli konut üretimi de artacaktır” ifadelerini kullandı.

Konut finansmanına da dikkat çeken Kumova, “Şu anda konut satışları, kredi imkanlarının kısıtlı olması dolayısıyla geçen yılın gerisinde. Krediyle konut alımı ortalama yüzde 20 seviyesinde. Kredi imkanları artırıldığında ya da yeni finansman olanaklarının sağlanmasıyla satışlar da ivmelenecektir” dedi.

TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR ŞÖYLE:

  • Ev sahipliği oranını artırabilmek için dar gelirliye finansman sağlamalıyız. Yapı tasarruf sandıklarının ve tasarruf finansman şirketlerinin aynı BES gibi desteklenmesi gerekiyor.
  • Sektöre yönelik sağlıklı veri üretimine ihtiyaç var.
  • Deprem konutlarında olduğu gibi sosyal konut üretiminde de yer almak istiyoruz.
  • Kentsel dönüşümde kamu-özel işbirliğinde çalışmak gerekiyor.
  • Konut, uzun vadede en değerli yatırım aracı olarak görülüyor.
Konut satışlarında tablo karışık Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor
Turyap’ın Türkiye Emlak Piyasasının Köklü Gücü ve Franchise Sistemindeki Rolü
Filli Boya, Dow Türkiye ve Ahbap’tan, Deprem Bölgesinde İstihdama Katkı İçin Seferberlik
Sinpaş Sefaköy Boulevard’da Teslim Heyecanı Başladı
Dubai’ye Konut Yatırımında Yeni Dönem
ETİKETLENEN:KONUTDER

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne Türkiye’den üye olan ilk şehir İzmir
Sonraki Makale blank Özhaseki: Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sektörden
19 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?