Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Konut, paranın değerini korumada bir yatırım aracı oldu
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Konut, paranın değerini korumada bir yatırım aracı oldu
Sektörden

Konut, paranın değerini korumada bir yatırım aracı oldu

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 14 Aralık 2021 17:01
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Z. Altan Elmas Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
Paylaşmak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 14 aralık 2021 salı günü açıklanan konut satış istatistiklerine göre 2021’in kasım ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemi satışlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 59 artarak 178.814 adet olarak gerçekleşti.

Kasım ayında yabancı yatırımcılara gerçekleştirilen konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48.4 artış kaydederek 7.363 adet oldu.

Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, konutun paranın değerini korumada bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

Elmas’ın açıklamaları şöyle:

“TÜİK’in açıkladığı veriye göre, konut satışları kasım ayında yüzde 59 artarak 178 bin 814 oldu. Bu, Türkiye tarihinde en yüksek dördüncü aylık performans. İstanbul, 31 bin 706 konut satışı ve yüzde 17,7 ile en yüksek paya sahip kent. Kasım ayları özelinde bir rekor olduğunu söylemek mümkün.

TL’de yaşanan değer kaybından hareketle yatırımcılar varlıklarının değerlerini koruma arayışında konuta rağbet gösterdi. Yükselen döviz kuru endeksli artan maliyetlerle birlikte arzın da az olmasıyla konut fiyatlarındaki yükseliş devam edecek. Satış detaylarında baktığımızda bir miktar döviz varlığının konuta yöneldiğini görüyoruz ve önümüzdeki günlerde dolar ve altından gayrimenkule dönen bir kitleyle de karşılaşacağız. Özetle konut satışının, fiyatların enflasyonist dönemde daha da artacağı inancı ve konut yatırımının enflasyona karşı önemli bir korunma aracı olduğu gerçeği nedeniyle canlılığını koruyacağını ön görüyoruz.

On bir aylık yabancıya satışın toplamı 50 bin 735 adet ve yaklaşık 8,5 milyar dolarlık döviz girdisiyle yıl hedefimizi geride bıraktı. Yılsonunda 10 milyar doları yakalayabiliriz. Önümüzdeki dönemde yeni ekonomi programına en büyük destek yabancıya konut satışından gelecek.

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın kasım ayına göre yüzde 48,4 arttı, 7 bin 363 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı ise yüzde 4,1 oldu.

İpotekli satışlarda faiz indirimleri kendisini gösterdi ve kredili satışlarda kamu bankalarının aylık yüzde 1,20 faiz oranına imkan açması özellikle birinci el üretimden satılan konutların satış oranlarını artırdı.

Birinci el konut satışı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,0 arttı. Birinci el satışların toplam içerisindeki payı yüzde 31,2 seviyesinde yer aldı. Satışlar son dönemdeki ortalamalarda kaldı. İlk el konut satışları Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 11,1 azaldı, 384 bin 776 olarak gerçekleşti.”

İngiltere’de kırmızı alarm: ‘Pencereleri kapatın!’ uyarısı yapıldı!
Meteoroloji duyurdu: 22 ilde sağanak yağış bekleniyor
Tapunuz risk altında mı? Bu yöntemlerle kendinizi garanti altına alın!
İstanbul’da hangi ilçelerde denize girmek yasaklandı? İstanbul’da denize girmek neden yasaklandı?
Dünyanın en uzun asma köprüsü geliyor!
ETİKETLENEN:Altan Elmas

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kasım ayı, konutta çifte rekor getirdi
Sonraki Makale blank İNDER: Konut satışlarında yılın ilk rekoru yabancılardan geldi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İstanbul’da tarihi eser niteliğindeki 100 yıllık bina çöktü
Magazin
8 Ağustos 2025
blank
Dünyanın az bilinen en ilginç doğal oluşumları
Emlak Turizm
8 Ağustos 2025
blank
Yükseklerde unutulmaz bir deneyim: And Dağları
Emlak Turizm
8 Ağustos 2025
blank
Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik ve doğal gaz faturalarında ‘devlet desteği’ devam edecek
Emlak Gazetesi
8 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?