Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kira Sözleşmeleri E-Devlet Sistemine Taşınacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Kira Sözleşmeleri E-Devlet Sistemine Taşınacak
Sektörden

Kira Sözleşmeleri E-Devlet Sistemine Taşınacak

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 8 Ağustos 2024 16:04
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin düzenleme yıl sonuna doğru devreye alınacak. Ev sahibi ile kiracının imzalamış olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde e-Devlet sistemine kaydedilmiş olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planında yer alan ve kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden düzenlenmesine ilişkin düzenleme yıl sonuna doğru devreye alınacak. Özellikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analiz Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın çalışmalarında artık sona gelindi. Ev sahibi ile kiracının imzalamış olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde e-Devlet sistemine kaydedilmiş olacak” dedi.

Mal Sahibi Düzenleyecek, Kiracı Onaylayacak

Kira sözleşmelerinin e-Devlet sistemine nasıl entegre edilebileceğine ilişkin görüşlerini paylaşan Özelmacıklı “Bu kapsamda standart kira sözleşmelerindeki bilgilerin öncelikle malikler tarafından girilmesi istenebilir. Özellikle sözleşmelerde yer alması gereken kiralanan yer, kira bedeli, banka hesap bilgileri, artışlar, kira süresi, başlangıç tarihi gibi birçok bilginin yazılması, hatta ekleri varsa bunların da yüklenmesi gerekecektir. E-Devlet entegrasyonları kapsamında TKGM verileri üzerinden taşınmazın bilgileri alınabilir ve sözleşmenin hangi taşınmaz için yapıldığı da belirlenmiş olur. Doldurulan sözleşme kiracının onayına düşerek, barkodlu bir kira sözleşmesi oluşturulabilir. Bu kontrat da gerekli kurumlar ile paylaşılarak abonelik işlemleri, okul kayıtları, sağlık sistemi gibi birçok kurum ile entegre hale gelebilir” dedi.

Sahte Sözleşmeler Sona Erecek, Kiralar Kayıt Altına Alınacak

Kira sözleşmelerinin e-Devlet sistemin kaydedilmesi ile önemli bir regülasyonun sağlanacağını da ifade eden Özelmacıklı, “Ülkemizde 7 milyonu aşkın kiracı olduğunu düşünürsek sistemin çok önemli bir milat olacağını ifade edebiliriz. E-Devlet entegrasyonu ile 2.6 milyon seviyesindeki kira gelir vergisi mükellef sayısında önemli bir artış olabilir. Bu durum ayrıca kayıt dışı ekonomideki bu açığı kapatabilir. Sistemin kira değer haritalarının oluşmasına da önemli faydaları olacaktır. Ayrıca sahte imza ile yapılan kira sözleşmeleri, alt kiralamalar ile yapılan usulsüz kiralamalar da son bulacaktır” dedi.

Emlak İşletmeleri Sisteme Dahil Edilmeli

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerinin de sürece dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Özelmacıklı, “Kira bedeli ödemeleri ile abonelik işlemlerinin takip edilmesi, tamir, bakım ve onarım gibi hizmetlerin verilmesini sağlamak ve bu hususlarla ilgili süreçler hakkında iş sahibini bilgilendirmek yönetmelik kapsamında emlak işletmelerinin yetkisinde. Yönetmeliğe kira sözleşmelerinin e-Devlet sistemine aktarılmasını sağlama maddesi ilave edilerek emlak işletmelerin bu konuda maliklere ve kiracılara rehberlik etmesi çok faydalı olacaktır. Ülkemizde yetki belgesine sahip 65 bine yakın emlak işletmesinin bu sürece dahil edilmesini oldukça önemli buluyoruz. Yeni regülasyonlarda yetki belgeli emlak işletmelerine bu yetkiler verilmeli” dedi.

Adana’da korkutan deprem: Çevre illerde de hissedildi!
Sunan Gürok YK Başkan Vekili Argat: İhracatta inanılmaz daralmayı hissediyoruz
Valilik saat vererek uyardı: Dışarı çıkmayın
Okullarda serbest kıyafet uygulaması kalkıyor mu? Okullarda yeniden forma mı giyilecek?
Sinpaş YTS, “Genç Yeteneksin” Eğitim Programı
ETİKETLENEN:Altın Emlak GlobalMustafa Hakan ÖzelmacıklıAltın Emlak

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Arsago’nun Yeni Yaz Sonu Kampanyası İle Yatırım Fırsatları
Sonraki Makale blank Meteoroloji’den İstanbul dahil birçok il için gök gürültülü sağanak uyarısı: Saat verildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Hayalinizdeki Eve Ulaşmak Artık Daha Kolay: Azmi Zeki Sarıbay’dan Yol Gösterici Tavsiyeler
Emlak Haberleri
24 Haziran 2025
blank
Sakız Adası alevler içinde
Emlak Gazetesi
24 Haziran 2025
blank
Türkiye, dünya turizminde 4. sıraya yükseldi!
Ekonomi Haberleri
24 Haziran 2025
blank
TOKİ 9 ilde 643 konut ve 232 iş yerini satışa sunuyor! İşte detaylar
Ekonomi Haberleri
24 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler