Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kaleseramik’in halka arzına 2 milyonu aşkın başvuru geldi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Kaleseramik’in halka arzına 2 milyonu aşkın başvuru geldi
Ekonomi Haberleri

Kaleseramik’in halka arzına 2 milyonu aşkın başvuru geldi

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 25 Temmuz 2023 12:04
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Başarılı talep toplama sürecinin ardından Kaleseramik, Borsa İstanbul’da 27 Temmuz sabahı düzenlenecek gong töreninin ardından #KLSER kodu ile işlem görmeye başlayacak.

Türkiye’nin köklü sanayi grupların Kale Grubu’nun iştiraki Kaleseramik’in halka arz sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı. 20-21 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama işlemi sonucunda, 109.390.465 TL nominal değerli payların halka arzı gerçekleşti.

Halka arzın tamamı sermaye artışı yöntemi ile gerçekleşmiş olup, toplam 109.390.465 TL nominal değerli paylar, 25 TL olarak belirlenen halk arz fiyatından satışa sunuldu ve halka arz büyüklüğü 2 milyar 735 milyon TL olarak gerçekleşti.

Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilen halka arzda toplam 2.002.245 adet başvuru ile 365.921.942 adet pay karşılığı 9 milyar 148 milyon TL talep toplandı.

Halka arzda; yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 2,6 katı, Kale Grubu çalışanlarına tahsis edilen payların 1,7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların ise 6,3 katı talep geldi. Toplam halka arz boyutunun ise 3,3 katı talep toplandı.

Halka arza sunulan payların %1’ine tekabül eden 1.093.905 TL nominal değerdeki paylar Kale Grubu çalışanlarına, %79’una tekabül eden 86.418.467 TL nominal değerdeki paylar yurt içi bireysel yatırımcılara ve %20’sine tekabül eden 21.878.093 TL nominal değerdeki paylar ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Kaleseramik, 27 Temmuz 2023’te Borsa İstanbul’da düzenlenecek gong töreninin ardından #KLSER kodu ile işlem görmeye başlayacak. Kaleseramik’in halka açıklık oranı %21,25 olacak.

Halk arz gelirinin %80’i yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına harcanacak

Halk arz programında önceliğini; mevcut büyüme hedeflerinin devamlılığını sağlamak, verimliliği arttırmak ve finansal borçluluğu azaltmak olarak belirleyen Kaleseramik, elde ettiği finansmanın %80’nini yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına ayırdı. Bu kapsamda halka arz gelirinin sermaye artırımına ilişkin masraflar düşüldükten sonra kalan net tutarının %50’si Slab – Sinterflex yatırımı, %15’i sürdürülebilirlik yatırımı, %6’sı yurt dışı yatırımı, %5’i banyo yatırımı ve %4’ü de frit yatırımına harcanacak. Kaleseramik, gelirin geriye kalan %20’lik kısmı ile de kredi kapaması yapacak.

“Kale’nin Amiral Gemisi Halka Açılıyor”

Kale Holding CFO’su ve Kaleseramik Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Alperat, Kale Grubu’nun ikinci başarılı halka arzı için şunları söyledi:

“Grup olarak ilk halka arzımızı Mayıs 2021’de Kalekim ile gerçekleştirdik. Piyasalara verdiğimiz sözleri tutmamız ve istikrarlı büyümemizin sonucunda kısa denilebilecek bir sürede hisse fiyatımız 14,75’ten 75 TL’ye kadar ulaştı. Şimdi ise Grubumuz ’un Amiral Gemisi, sektörünün lideri Kaleseramik’i halka arz etmenin gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’de seramik sektörüne 66 yıldır öncülük eden, bu topraklarda üreten, kazandığını yine bu toprakların insanı ile paylaşan Kaleseramik’in halka arzına ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.”

“Yatırımcılarımızla birlikte 66 yıldır süren yolcuğumuza yeni başarılar ekleyeceğiz”

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yatırımcıların gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kaleseramik, bünyesinde güçlü ve prestijli markaların bulunduğu Türkiye’nin en büyük ve köklü şirketlerinden bir tanesidir. Arkasında Kale Grubu gibi ülkemizin sanayisine öncülük eden büyük bir aile var. Dolayısıyla yatırımcılarımızın şirketimize gösterdikleri ilgiyi de Kaleseramik şirketinin gücüne ve potansiyeline duydukları güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz. Onları güvenini boşa çıkartmayacak adımlarla hep birlikte Kaleseramik’in küresel bir şirket olma yolculuğunu daha ileri taşımak için çalışacağız. Bu büyüme yolculuğumuzda; odağımızda her zaman hayata anlam katan çevre dostu yenilikçi ve inovatif ürünlerimizin yanı sıra dijitalleşme, inovasyon ve sürdürülebilirlik yatırımları olacak. Yatırımcılarımızdan aldığımız güç ve güvenle 66 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz seramik karo üretimindeki yolculuğumuza yeni başarı halkaları ekleyeceğiz.  Başarıyla gerçekleşen talep toplama sürecinin ardından hisselerimizi borsada işlem görmeye başlatacak gong töreninin, güzel bir tesadüf ile 66. Kuruluş Yıldönümümüz ve Seramik Bayramı’nı kutlayacağımız 27 Temmuz’a denk gelmesi de bizim için ayrı ve özel bir anlam taşıyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; şirketimize, grubumuza ve ülkemize yaraşır yeni ve güzel başarılara imza atmaya, Çanakkale ruhuyla çalışmaya devam edeceğiz.”

Kanun teklifi komisyondan geçti: Trafik cezalarına büyük zam yolda!
Gayrimenkuller üzerinden gelir elde edip vergisini vermeyenler MEVA’ya takıldı
Trump mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac’i halka açmaya çalışıyor
ABD’de mortgage faizleri dört ayın zirvesinde
Amerikalıların yüzde 73’ü “mali açıdan rahat yaşadıklarını” bildirdi
ETİKETLENEN:Kaleseramik halka arzKaleseramik

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İnşaat sektörü güven endeksi temmuz ayında düştü
Sonraki Makale blank Zeray Dilasa Orman görücüye çıktı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Dubai’den İstanbul’a Yatırım Köprüsü
Emlak Haberleri
29 Mayıs 2025
blank
Evrenin küllerinden yeni bir teori doğuyor: Bilim insanları evrenin tarihini yeniden yazabilir
Emlak Turizm
29 Mayıs 2025
blank
Venüs’ün gölgesindeki tehlike: Üç dev asteroit Dünya’ya çarpabilir
Emlak Gazetesi
29 Mayıs 2025
blank
Bakan duyurdu: Avcılar gişelerinde serbest geçiş dönemi!
Sektörden
29 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler