Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Jeotermal seraya 100 milyon dolar yatırım
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Jeotermal seraya 100 milyon dolar yatırım
Sektörden

Jeotermal seraya 100 milyon dolar yatırım

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 5 Aralık 2024 10:12
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye’de tarım sektörüne her geçen gün büyük şir­ketler giriyor ve yatırım­larını artırarak devam ediyorlar. Tarıma yönelik yatırım yapanlar­dan biri de Yediyol Holding. Hol­ding, son dönemde tarım sektö­ründe özellikle jeotermal enerji ve topraksız tarım teknolojilerine yönelik projelerle dikkat çekiyor. Holding olarak 1 milyon metre­kare jeotermal ısıtmalı sera hede­fi hedefleri doğrultusunda hare­ket ettiklerini kaydeden Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, 2025 yılında 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını bildirdi.

Tarım ala­nında Agrotermal ile jeotermal ısıtmalı teknolojik seralar aracılı­ğıyla yıl boyunca kesintisiz ve ve­rimli üretim yaparak, tarımsal fa­aliyetlerde sürdürülebilirliği ön planda tutuklarını aktaran Men­di,”Agrotermal projemizde, Kon­ya Tuzlukçu bölgesinde yer alan toplam 150 bin metrekare büyük­lüğünde modern bir seraya sahi­biz. Bunun yanı sıra, Balıkesir ve Tokat illerinde de yeni jeotermal enerji destekli tarım projelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıl­larda, bu projelerin kapsamını da­ha da genişleterek yaklaşık 2 mil­yon metrakarelik alan üzerinde toplam 1 milyon metrekare sera kurmayı planlıyoruz” dedi.

Üretime 2023 yılında başladı

Holding olarak yaklaşık bin ki­şiyi istihdam ettiklerini, ciroları­nın ise artan üretim kapasiteleri ve çeşitlenen ürün yelpazeleri ile birlikte istikrarlı bir şekilde yük­seldiğini belirten Mendi, 2023’te şirketleri için önemli bir gelişim yılı olduğunu iletti. Özellikle je­otermal ısıtmalı teknolojik sera alanı geliştirme konusunda bü­yük bir adım attıklarına vurgu ya­pan Mendi, “Bu yıl içinde deneme üretimlerine başladık ve bu sü­reç teknolojimizin verimliliğini test etmek adına önemli bir dene­yim sağladı.

Bu sayede, gelecek­teki üretim kapasitemizi daha iyi planlayabilme imkanına sahip ol­duk. 2024 yılı itibarıyla önemli bir büyüme gösterdik ve şu an aktif olarak 150 bin metrekare jeoter­mal ısıtmalı teknolojik sera ala­nında üretim yapıyoruz. Bu alan­da şu ana kadar 7 bin 500 ton sal­kım domates üretimi yaptık. Yıl sonuna kadar 15 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Sonuç olarak, 2023 yılı, stratejik yatırımlarımızın ve yeni teknolojilere yönelik gelişi­mimizin meyvelerini verdiği bir yıl oldu. 2024 yılı ise bu gelişme­leri daha da ileriye taşıyacağımız ve şirketimizi daha güçlü bir ko­numa getireceğimiz bir yıl olarak şekilleniyor” diye konuştu.

Verimsiz arazilerde üretim yapıyor

Agrotermal markalarıyla je­otermal ısıtmalı teknolojik se­ralarda uyguladıkları toprak­sız tarım yöntemleriyle verimsiz arazileri verimli seralara dönüş­türdüklerini ifade eden Men­di, “Konya/Tuzlukçu’da kurdu­ğumuz jeotermal ısıtmalı tekno­lojik seralar sayesinde verimsiz arazilerde üretim yaparak, verim­li toprakları koruma konusunda önemli bir ilerleme kaydettik. Bu yatırımlar, sürdürülebilir tarım uygulamaları açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Balıkesir projemiz ise şu anda onay aşama­sında. Bu yıl bitmeden 80 bin met­rekare büyüklüğünde bir sera ala­nının başlangıcını yapmayı plan­lıyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Pazar ve tüketici talebine göre 4 çeşit domates üretecek

Önümüzdeki yıl için büyük bir büyüme hedeflediklerini ifade eden Muhammet Şuheyp Mendi, üretim alanlarını 1 milyon metrekareye çıkararak, 50 bin ton domates üretmeyi planladıklarını aktardı. Üretecekleri domateslerin dört farklı çeşitten oluşacağını, her birinin farklı piyasa talepleri ve tüketici tercihlerine göre seçildiğine vurgu yapan Mendi, ‘’Bu genişleme ile birlikte hem verimliliğimizi artırmayı hem de daha geniş bir tüketici kitlesine hitap etmeyi hedefliyoruz.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat yapıyoruz; ancak öncelik hedefimiz Türkiye. ünya genelinde tüm ülkelere pazar oluşturmayı hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde serada yetiştirdiğimiz ürünlerin çeşitliliğini arttırıyoruz. Bu konuda otelimiz Seven For Life’ın teknik ekibi ve aşçılarımızla sürekli olarak yenilikçi ürünler üzerinde denemeler yapıyoruz. Pestisit oranı sıfır ürünler, dünya genelinde büyük bir talep görüyor.

Pestisit içermeyen ürünler, sağlıklı yaşam ve organik ürünler arayan tüketiciler için büyük bir pazar fırsatı sunuyor. Bu alandaki açık pazar, ihracat hedeflerimizi destekliyor ve bu ürünleri uluslararası pazarlara sunma arzumuzu güçlendiriyor. Yeni ürünlerin kurutulmasında da jeotermal enerjiyi kullanacağız ve çok yakında faaliyete girecek olan kurutma tesisimiz, tamamen yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışacak” dedi.

Bakan Murat Kurum’dan Turyap Standına Ziyaret
Klima montajı yapacak servis bulunmuyor
Konya güne 4.3 büyüklüğünde depreme uyandı!
Rusya’nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem! 11 ülke için tsunami uyarısı yapıldı
8.8’lik depreme ameliyat sırasında yakalandılar

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İran’da 5,6 büyüklüğünde deprem
Sonraki Makale blank İzmir’de Ekoloji Eğitim Merkezi açıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
DiCaprio’ya İsrail yatırımı tepkisi: ‘Doğaya değil, işgale ortak’
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025
blank
E-Devlete yeni özellik geldi: Ev ve arsa alacaklar, dijital harita üzerinden inceleme yapabilecek
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025
blank
9 bin 500 metrede hayat: Bilim insanları okyanusun en derin yaşamını görüntüledi
Emlak Dünyası
31 Temmuz 2025
blank
İstanbul’da 3,5 büyüklüğünde deprem
Emlak Gazetesi
31 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?