Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul’un Sahipsiz İlçesi Esenyurt Konut Mezarlığına Dönüştü
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > İstanbul’un Sahipsiz İlçesi Esenyurt Konut Mezarlığına Dönüştü
Emlak Haberleri

İstanbul’un Sahipsiz İlçesi Esenyurt Konut Mezarlığına Dönüştü

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 17 Temmuz 2021 06:15
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Turk Emlak Haber Ajansı konut mağdurlarının sesi olmaya devam ediyor. 11 yıldır kangren haline gelen Esenyurt bölgesi için vatandaş adım tılmasını istiyor. Peki süreç nasıl başladı ve ne durumda.

2009-2010 yıllarında sağanak yağmur gibi başlayan konut projeleri, dönemin Ak Parti Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da katıldığı gösterişli temel atma törenleri ve akşam yemekleri ile şaşalı bir şekilde başlamıştı.

Ünlülerle yapılan reklam kampanyaları ile halkın gözünü boyayıp büyük satışlar gerçekleştiren müteahhitler kısa zamanda servetlerine servet kattı. Bölgede mantar bitercesine inşaat firmaları türedi ve hiçbir denetlemeye tabi tutulmadılar. Ne dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ne de dönemin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevlerini layıkıyla yerine getirmediler.  Sonuç olarak ilçe ucu bucağı belli olmayan konut mezarlığına dönüşmüş oldu. Geride parasını ödeyip tapusunu aldıkları evlere hiç oturayamayan aileler ve çürüyen milli servet bırakıp gittiler. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından her ne kadar mağdurların sorunu çözülecek denilse de 11 yıldır bir arpa boyu yol alınabilmiş değil.

2010’lu yıllarda konut projelerinin salgın gibi geldiği günlerde Seda Sayan’dan Acun Ilıcalı’ya, Kurtlar Vadisi Pusu’nun Polat Alemdarı Necati Şaşmaz’a kadar ünlülerle pazarlanan bu konutlar sadece Esenyurt’ta sayıları 30 bini aşan mağdur yarattı.

Esenyurt’taki projeler arasında, Samsun Tower, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat, Makromtek, Fi-Side, Ukra İnşaat,  Garanti Koza, Dumankaya Modern, Has İnşaat, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal yer alıyordu. Bu mağdurlara sonradan bir de FETO üyesi olmakla suçlanan çok sayıda müteahhit eklendi ve onlardan da bitirilmeyen onlarca proje TMSF’ye devredildi On binlerce mağdur da o projelerden var. Bu süreçte bitirilen proje olmadı. (Örnek olarak,  Fi Yapı ve Dumankaya)

Esenyurt konut çöplüğü tehlike saçıyor

Başı boş bırakılan yarım kalmış projeler her geçen gün tehlikeli bir durumu da beraberinde getiriyor. Yıllar içinde yıpranan binalardan kopan parçalar kimi zaman fırtınalı günlerde yollara kadar savruluyor. Her an yoldan geçenlerin başına büyük bir parça düşme söz konusu. Aynı zamanda boş binalara dadanan hırsızlar projelerin kapı pencere ve demirlerini çalmaya başlamış durumda.

Boş binalar suçluların mekanı haline dönüşüyor

Yarım kalmış projeler aynı zamanda sabıkalı ve kaçak yollarla ülkeye girenler içinde sığınılacak güvenli liman haline geliyor. Kimi zaman bölge taciz, tecavüz, sapık haberleri ile gündeme geliyor. Madde bağımlıları içinde yuva haline gelen yarım kalmış projeler bölge için de büyük tehdit oluşturuyor.

Hayalet proje Fi-Side Bahçeşehir

2010 yılında başlanan proje şuan 30-35 katlı bloklarıyla Bahçeşehir’in ikinci kısmında adeta tam bir korku şehri gibi yükselmiş ve öylece kalmış durumda. Bakıldığında çok fazla bir işi kalmamış olan bu projenin sahibi bilindiği üzere Fi Yapı idi.  Fetö olayları ile birlikte firma sahibi Fikret İnan ceza evine gönderildi. Fakat fetö öncesinde Esenyurt Belediye Başkanı ile yaşanan olaylar vardı. Bu durumu uzun uzun anlatmaya gerek yok az çok herkes biliyor. Beraber temeller atıldı, sıra geceleri , Ferrari ile hız denemeleri vs vs . Al gülüm ver gülüm  herşey normal iken bir anda imar sorunu çıktı. Bloklar 35 -40 kat çıkmış  devletin mekanizmaları yeni harekate geçiyor. Siz fazla kat çıktınız diye. O katlar çıkılana kadar nerdeydi bu belediye vs kurumlar. İşin özü bu bölge lanetlenmiş bir bölge hayalet kasaba olarak bırakılması uygun görülmüş bir ilçe. Yukarıda saydığımız projelerden ev alanların birinci kuşağı belki yaşamıyor bile. 11 yıl geçmiş ve kaç yıl daha böyle kalacağını kimse kestiremiyor. Kentsel dönüşümde  sınıfta kalmış bir ülke bu işi çözecek gibi de durmuyor.

Antalya’nın Yeni Yaşam Merkezi Luviya’da Yaza Özel Ödeme Planları
Sıfır mı İkinci El mi? Emlakta Doğru Karar Rehberi
Kiralık Ev Arayışında Yeni Ufuklar: 2025’te Vazgeçilmez Özellikler Neler?
Yatırımlık Daire Alırken Bilmeniz Gereken 7 Altın Kural
AS Concept İstanbul’da 1 Milyon 950 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olma Fırsatı
ETİKETLENEN:EmlakMakrom YapıAydın AğaoğluFi SideÖzlem HanelçiİnnoviaEsenyurtRecep Tayyip ErdoğanAK PartiFi Yapı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Ayder Yaylası’nda bayram hareketliliği
Sonraki Makale blank Avcılar’daki yıkımda bayrak hassasiyeti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İzmir Foça’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Sektörden
25 Haziran 2025
blank
Türkiye’nin ‘en güçlü’ gayrimenkul yatırım şirketleri açıklandı
Ekonomi Haberleri
25 Haziran 2025
blank
Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?
Teknoloji Rehberi
25 Haziran 2025
blank
‘Ayasofya çökebilir!’
Sektörden
25 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?