Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul Ormanları Yangın Gözlemcilerine Emanet
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > İstanbul Ormanları Yangın Gözlemcilerine Emanet
Emlak Haberleri

İstanbul Ormanları Yangın Gözlemcilerine Emanet

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 18 Ağustos 2019 08:01
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 2017 Ocak’ta yapımı tamamlanarak hizmete alınan 32 metre uzunluğundaki Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesinde, yangınla mücadele çalışmaları yaz aylarında artırılarak devam ediyor.

İçindekiler
“Yangına hızlı ve etkin müdahale sağlıyoruz”“Orman yangınına müdahale süresi 8,37 dakika”“Ülkemizin ormanlarını gelecek kuşaklara aktarabiliriz”

Kulede görev yapan “yangın gözlemcileri”, kuzey ormanlarında meydana gelebilecek olası yangınlara karşı 7/24 görev başında. Ayrıca, termal ve normal kameralar ile internet bağlantısı aracılığıyla da müdürlüğün Maslak’taki Yangın Koordinasyon Merkezinden kuzey ormanları 360 derece görüntüleniyor.

Teleskopla gözlem yapan görevlilerin tespit ettiği yangınlara, en yakın yangın söndürme ekibi hızlıca yönlendiriliyor. Yangın riski yüksek olan mıntıkalarda ise orman itfaiye ve ilk müdahale araçları hazır bekletiliyor.

Yangın söndürme çalışmalarında, 25 arazöz ve 12 ilk müdahale olmak üzere 37 yangın söndürme ekibi ve bu ekiplerde 240 yangın söndürme işçisi ile 80 teknik eleman görev alıyor.

Öte yandan, çalışmalarda drone, termal kameralar ile gözetleme, araç takip sistemleri gibi son teknoloji cihazlar da etkin şekilde kullanılıyor.

blank

“Yangına hızlı ve etkin müdahale sağlıyoruz”

İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’da çıkan orman yangınlarının yüzde 87’sinin insanların ihmalleri ve dikkatsizliklerinden kaynaklandığını belirtti.

Yangınların bir kısmının da yıldırım gibi doğal nedenlerden çıktığına işaret eden Ateş, şöyle konuştu:

“Sarıyer Yangın Gözetleme Kulemiz, kuzey ormanlarının önemli bir kısmını gözetliyor. Burada 3 personelimiz 7 gün, 24 saat gözetleme yapıyor. Telsiz ve telefon imkanlarımız var. Hızlıca sayısal telsiz sistemiyle en yakın koordinasyon merkezimize duman gördüklerini ve tahmini mevkisini bildiriyorlar. Oraya hızlıca en yakın ekibimizi sevk ediyoruz. Yangına hızlı ve etkin müdahale sağlıyoruz.”

Ateş, İstanbul genelinde 15 sabit yangın gözetleme kulesi olduğunu, görevli personelin yanı sıra kameralarla da gözetleme yaptıklarını vurguladı.

Ayrıca kameralarla donatılan 8 mobil kulenin bulunduğuna işaret eden Ateş, “Bu şekilde yangınları erken haber almak için ormanlarımızı internet üzerinden teknolojik tüm verileri kullanarak termal kameralarla 7 gün, 24 saat gözetliyoruz. Çünkü yangınlarda en önemli şey erken haber alıp erken müdahale etmek ve büyümeden yangını söndürebilmek. Ağaçların zarar görmesini ve tabiatın tahrip olmasını önlemeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

blank

“Orman yangınına müdahale süresi 8,37 dakika”

Orman yangınlarına müdahale süresine ilişkin bilgi veren Ateş, “Türkiye genelinde orman yangınlarına müdahale 12 dakikaya kadar düştü. Bunu yapacağımız teknolojik gelişmeler ve yatırımlarla 2023 yılında 8 dakikaya kadar düşürmeyi hedefliyoruz. İstanbul’da ise bu süre 8,37 dakika.” dedi.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Ateş, yangınlara erken müdahalenin önemini vurgulayarak, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

“Öncelikle ormanlarımızda piknik yapan vatandaşlarımızın özellikle çamlık alanlarda ve rüzgarlı havalarda ateş yakmamaları, kesinlikle söndürülmemiş sigara izmaritlerini yere atmamaları, piknik yaptıktan sonra ateşlerini söndürdükten emin olarak oradan ayrılmaları gerekiyor. Herhangi bir yangın durumunda tüm duyarlı vatandaşlarımızın ‘Alo 177’ ücretsiz orman yangın ihbar hattımıza en kısa sürede bildirerek, hızlı ve erken müdahalemize imkan vermelerini istiyoruz.”

“Ülkemizin ormanlarını gelecek kuşaklara aktarabiliriz”

Türkiye’nin yangınla mücadelede Akdeniz’e komşu olan ülkeler içinde en ileri düzeyde olduğunun altını çizen Ateş, “Yangına erken müdahale, gözetleme sistemleri, kara ve hava araçlarını etkin kullanma gücümüzü son yıllarda çok arttırdık. Bir başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Bu çabalarımız devam ediyor. Tabii teknoloji ve gelişmelerde sınır yok. Her gün oluşan yenilikleri, teknolojik gelişmeleri takip ederek daha hızlı ve etkin olmaya, çalışmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Ateş, ormanların herkesin ortak hazinesi, güzelliği ve değeri olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Ormanlara birlikte sahip çıkalım. Hep birlikte bu tahribata izin vermeyelim. Ormanda vakit geçirirken, orman kenarındaki tarlalarımızda çalışırken anız yakmamayı, ormanları korumak için birlikte mücadele etmeyi istiyoruz. Bu ülkenin ormanlarını birlikte gelecek kuşaklara aktarabiliriz. Aktarmak için devletimizin çok güçlü bir kurumu var, Orman Genel Müdürlüğü. Ülkemizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın desteği, dikkati, özeni ve gayretiyle birlikte güzelliklere sahip olabiliriz. En az hasarsız orman yangınları sezonu diliyorum.”

Türkiye’nin En Terkedilmiş Arazileri: Issız Toprakların Sessiz Tanıklığı
İstanbul’un Katman Katman Tarihi: Hangi Medeniyetler Bu Şehre Damgasını Vurdu?
Yeryüzünden Silinen Şehirler: Doğal Afetlerin Yok Ettiği Medeniyetler
Orman Yangınları Neden Artıyor? İklim, İnsan ve İhmalin Ölümcül Etkisi
Deluxia Park Residence’ta Teslimler Başladı
ETİKETLENEN:Tarım ve Orman BakanlığıOrman Genel MüdürlüğüSarıyer Yangın Gözetleme Kulesiyangın

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Hasankeyf-2 Köprüsü’nün iki yakası birleşti
Sonraki Makale blank YHT ile bugüne kadar 50 milyon yolcu taşındı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Daikin Türkiye, iklimlendirme sektörünün ihracat şampiyonu oldu
Sektörden
6 Temmuz 2025
blank
Yayladağı barajı alarm veriyor!
Emlak Gazetesi
6 Temmuz 2025
blank
Afetlerle sınanan Türkiye’de 23 milyon konut korumasız: Yangın var, sel var, sigorta yok!
Emlak Gazetesi
6 Temmuz 2025
blank
Çeşme turizm STK’larından ortak mesaj
Emlak Gazetesi
6 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?