Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İptaller peş peşe geliyor! Dünya gözünü Türkiye’ye çevirdi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > İptaller peş peşe geliyor! Dünya gözünü Türkiye’ye çevirdi
Ekonomi Haberleri

İptaller peş peşe geliyor! Dünya gözünü Türkiye’ye çevirdi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 5 Şubat 2020 13:44
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, “Öncelikle küresel bir tehdide dönüşen koronavirüs salgını nedeniyle Çin devletine kayıpları için başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi olan Çin’in yaşamış olduğu bu talihsiz günlerin en kısa sürede son ereceğini umuyoruz” dedi.

Dünya ekonomi devlerinden biri olan Çin’le mobilya ve hammadde ticaretimiz oldukça yüksek diye belirten MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Türk mobilyasını temsil etmek üzere Mart ayında gerçekleşmesi beklenen Ciff Fuarı’na üye markalarımızla birlikte katılım sağlayacaktık. Ancak Aralık ayının başından itibaren etkisini gösteren ve tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturan koronavirüs nedeniyle fuarın iptal edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Finanstan üretime, perakendeden turizme kadar pek çok sektörü etkileyen bu virüs sebebiyle başta lojistik nedenler olmak üzere Çin’le olan mobilya ticaretimizi yeniden gözden geçiriyoruz” dedi. 

blank

Alım heyetleri Mart ayında İstanbul’da buluşacak

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Çin Uluslararası Mobilya Fuarı’nın iptal edilmesinden sonra tüm dünyadan gelecek mobilya ithalatçıları ile yerli ihracatçı firmaları, 23-30 Mart tarihlerinde İstanbul’da bir araya gelecekler. Mobilya sektörümüz adına olumlu bir gelişme olan bu buluşma sonrasında sektörümüzün uluslararası arenada başarılı bir ivme yakalayacağını düşünüyorum” dedi.

Türk mobilyasına ilgi artıyor!

Dünya pazarına baktığımızda pastadan en büyük dilimi alan Çin, mobilya üretiminin yüzde 25’ini karşılıyor. Türk mobilya sanayii olarak biz,  Çin’e başta sunta, MDF ve mobilya aksesuarları ihraç ediyoruz. Ancak malum virüs tehdidi nedeniyle tüm dünyanın Çin’le olan ticaret akışı şu anda kontrollü olarak ilerliyor. Bu süreçte gözler Türk mobilyasına bir kez daha çevrildi. Özellikle ocak ayında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Mobilya Fuarı’na dünyanın dört bir yanından yabancı alım heyetleri gelmişti. 2 milyar dolarlık iş hacminin geliştiği fuar sonrasında da dış tedarikçilerin Türkiye’den ürün alımlarını arttırdığını gözlemliyoruz” Çin’deki siparişlerini iptal eden bazı alıcıların da Türkiye’ye yöneldiğini belirten Balcı, mobilya sektörü olarak bu yoğun talepleri karşılamak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye ifade etti.  

blank

Başkan Mustafa Balcı ayrıca, geçtiğimiz aylarda ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Türkiye ziyaretinde iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altyapısını oluşturacak temel adımlar da atıldığını belirterek, “Öncelikli sektörler arasında mobilyanın ön plana çıktığı bu iş birliğinde, Türkiye ile ABD ticaret bakanlıkları başkanlığında sektör temsilcileriyle beraber sektörel komitelerin de kurulmasına karar verildi. 2023 vizyonumuz doğrultusunda, yerli üretimi ve mobilya sektörümüzü ileriye taşıyacak her türlü iş birliğini MOSDER olarak destekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Fiyat artışları dur durak bilmiyor: İstanbul’da yaşam maliyeti 4 asgari ücretin üstünde!
ABD’de mortgage başvuruları düşüşünü sürdürdü
Resmi Gazete’de bugün (05.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 5 Haziran 2025
Resmi Gazete’de bugün (04.06.2025)
ETİKETLENEN:BaşkanMobilyaÇinDünyaTicaret

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank THY ile uçacaklar dikkat: ‘Fiyatı koru’ uygulaması başladı
Sonraki Makale blank Çamlıca Kulesi’nin giriş bölümü yapılıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Kurban bayramında hava nasıl olacak? Plan yapanlar dikkat
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
Antalya ve Ege’de deprem meydana geldi
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
İSKİ açıkladı: 5 Haziran İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Turizm
5 Haziran 2025
blank
Arefe günü AVM’ler açık mı? Arife günü ve bayramda AVM çalışıyor mu?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler