Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İnşaat sektöründe şubatta kısmi iyileşme yaşandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > İnşaat sektöründe şubatta kısmi iyileşme yaşandı
Ekonomi Haberleri

İnşaat sektöründe şubatta kısmi iyileşme yaşandı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Mart 2020 16:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
Hazır Beton Endeksi
Paylaşmak

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2020 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı. Geçen yılın aynı ayına kıyasla geride bıraktığımız şubat ayında sektör bütün göstergelerde daha iyi görünmekte birlikte sektörün performansı gözle görülür bir yükseliş göstermemiştir.
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektöründeki ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra hızlı bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan en önemli göstergelerden biridir.

THBB, her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2020 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı. Son iki aydır faaliyetteki yavaşlama şubat ayı itibarıyla geride bırakılmış görünmektedir. Güven Endeksi yükselmekle birlikte eşik değerin altındadır. 2020 yılında Beklenti Endeksi 20 aydan sonra ilk defa eşik değerin üstüne çıkmış, şubatta da bu durum devam etmiştir. Sektörün güveni hâlâ istenilen düzeyde görünmemektedir.

Hazır Beton Endeksi 2020 Şubat Ayı Raporu’na göre bütün endeksler önceki yılın aynı dönemine göre artış sergilemiştir. Buna rağmen sektörün performansı gözle görülür bir yükseliş göstermemektedir.

Korona virüsü ve diğer jeopolitik risklere karşı faiz politikası başta olmak üzere ekonomik tedbirler bekleniyor

Hazır Beton Endeksi 2020 Şubat Ayı Raporu’nun sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık: “Son iki aydır faaliyetteki yavaşlama şubat ayı itibarıyla geride bırakılmış görünmektedir. Ancak, sektörün güveni hâlâ istenilen düzeyde görünmemektedir.” dedi.

Son açıklanan ocak ayı konut satış rakamlarının düşük faizin etkisi ile oldukça iyi geldiğini belirten Yavuz Işık, “113 bini aşan aylık konut satışlarında ipotekli satışlarda sıçrama göze çarpıyor. Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 bin 237 olmuştur. Ertelenmiş olan konut talebi son 5 aydır hayata geçmeye başlamış, ancak en son açıklanan şubat ayı Tüketici Güven Endeksi 57,3 değeri ile oldukça düşük gerçekleşmiş gözüküyor. Bu da tüketim davranışında önümüzdeki dönemde olumsuz bir tablo ile karşılaşabileceğimizin göstergesi olabilir.” dedi.

Korona virüsü nedeniyle bütün ülkelerin ekonomilerinin olumsuz etkilenmeye başladığını ifade eden Yavuz Işık: “Bu etkilerin ortaya çıkaracağı ekonomik hasarın boyutları önümüzdeki dönemde ortaya çıkacaktır. Türkiye’nin bu süreçte, korona virüsü ve diğer jeopolitik risklerin yaratacağı ekonomik etkileri azaltmak için faiz politikası başta olmak üzere ekonomik tedbirler alması beklenmektedir. Tüm bu süreçler değerlendirildiğinde, şubat ayı itibarıyla %12’nin üstünde devam eden enflasyon bu yıl aşağı gitmeyecek gibi görünmektedir.” dedi.

Resmi Gazete’de bugün (11.07.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 11 Temmuz 2025
Yılın ilk yarısında hava yoluyla 108,8 milyon yolcu seyahat etti
TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksinde yılın en düşük artışı!
İnşaat maliyet endeksi Mayıs’ta yıllık yüzde 22,40 arttı
ETİKETLENEN:Tüketici Güven Endeksi

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Pasifik’ten Ankaragücü’ne İkinci Kez Destek!
Sonraki Makale blank Apple, Çin’de Koronavirüs nedeniyle kapattığı tüm mağazaları yeniden hizmete açtı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İv Kandilli’den Özel Ödeme Avantajlarıyla Yeni Bir Yaşam Fırsatı
Emlak Haberleri
11 Temmuz 2025
blank
Dolunay Van Gölü ile buluştu ortaya eşsiz manzaralar çıktı
Emlak Turizm
11 Temmuz 2025
blank
Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü
Emlak Turizm
11 Temmuz 2025
blank
Karar verilmişti… İstanbul Boğazı’ndaki tarihi pastanede yıkım!
Sektörden
11 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?