Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İnşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülkeyiz
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > İnşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülkeyiz
Ekonomi Haberleri

İnşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülkeyiz

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Temmuz 2020 14:22
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Günümüzde sağlıklı kararlar alınması ve rekabet gücünün artırılmasının ancak doğru, düzenli, tarafsız bilgi ve verilerle mümkün olacağına inandıklarını belirten Türkiye İMSAD Yöneti Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ülkemiz ekonomisinin itici gücünü oluşturan, stratejik öneme sahip inşaat sektörünün önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olarak en temel amacımız, üyelerimizden aldığımız gücümüzü kamu yararına kullanmak ve topluma hizmet etmektir. Sektörümüzün geleceğini sürdürülebilir bir ekosistem içinde bugünden planlamak ve stratejilerimizi oluştururken kullanmak üzere doğru veri setleri hazırlamak, hedeflerimiz arasında yer alıyor” diyerek açıklamalarına devam etti.

“Raporla sektörün en büyük ihtiyaçlarından birini karşılıyoruz”

“Türkiye inşaat malzemeleri sanayisinin aktörleri olarak üreticilerimiz, satıcılarımız, projecilerimiz ve uygulamacılarımızla birlikte çok geniş bir sektörel ağın içerisinde yer alıyoruz” diyen Küçükoğlu; “Günümüzde sağlıklı kararlar alınmasının ve rekabet gücünün artırılmasının ancak doğru, düzenli, tarafsız bilgi ve verilerle mümkün olacağına inanıyoruz. Sektörümüzle ilgili verileri de ancak sektörü temsil eden kuruluşlar sağlıklı bir şekilde aktarabilir. Bu inançla 2018 yılından bu yana sektörel ağımızdan gelen bilgileri rafine edip bilgi kirliliğinden arındırarak önemli bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. Türk Yapı Sektörü’nün en büyük ihtiyaçlarından biri olan konsolide edilmiş toplu veri kaynağı için ilk olarak ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2017’yi yayımladık. 2019 yılında ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2018’i kamuoyuna sunduk. Bu yıl da aynı titizlikle, en güncel ve doğru verilerle hazırlanan Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’un önemli bir başvuru kaynağı olacağına inanıyoruz.” dedi.

Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülke

Dünya ve Türkiye ekonomisine yönelik genel değerlendirme ve öngörülerle birlikte inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinden temel verilerin analiz edildiği ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’da, inşaat malzemeleri sanayisine yönelik şu bilgiler yer aldı:

2019 yılında özellikle gelişmiş ülkelerdeki toparlanma ile inşaat malzemeleri pazarının yüzde 2,6 büyüdüğü ve 6,23 trilyon dolara ulaştığı öngörüldü.

2019 yılında inşaat malzemeleri dünya ihracatı yüzde 1,3 daraldı ve 913,7 milyar dolara indi.
Dünya inşaat malzemeleri ihracatında Çin en büyük ihracatçı ülke konumunda olmayı sürdürdü. Çin’in ihracatı 213,6 milyar dolar oldu.

Türkiye 21,48 milyar dolar ihracatı ile 2019 yılında bir sıra yükselerek dünyanın 11’inci ihracatçı ülkesi oldu.

2019 yılı itibarıyla en büyük ithalatçı veya ihracat pazarı 115,3 milyar dolar ile ABD oldu. ABD’nin 2019 yılında ithalatı ise yüzde 7,3 düştü.

Türkiye 2019 yılında 6,8 milyar dolar ithalatı ile 37. büyük pazar veya ithalatçı konumunda yer aldı ve 2018 yılına göre 4 sıra geriledi.

2019 yılında Türkiye inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2018 yılına göre yüzde 13 düştü. İç pazardaki daralma ile sanayi üretiminde sert gerileme yaşandı.

İnşaat malzemeleri iç pazarı 2019 yılında cari fiyatlarla yüzde 9,8 daraldı ve 378 milyar TL olarak gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri ihracatı 2019 yılında yüzde 0,4 düştü ve 21,48 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhracat yeniden geriledi.

İsrail 2019 yılında en büyük ihracat pazarımız oldu. Irak ve İngiltere onu izledi.

Türkiye’nin 2019 yılında dünya inşaat malzemeleri ihracatındaki payı yükseldi ve yüzde 2,35’e çıktı.

İnşaat malzemeleri dış ticareti 36 alt gruptan oluşuyor. 2019 yılında 36 alt gruptan 26 alt grubun ihracatı artarken, 9 malzeme alt grubunda ihracat düştü, birinde ise oran değişmedi.

İnşaat malzemeleri ithalatı 2019 yılında yüzde 16,2 geriledi ve 6,79 milyar dolara indi.

2019 yılında 36 alt gruptan 31’inin ithalatı azalırken, 5 malzeme alt grubunda ithalat arttı.

En çok ithalat yapılan ilk 7 ülkeden yapılan ithalat 2019 yılında önemli ölçüde düştü.

İç pazarın ithalat ile karşılanma oranı yüzde 10,2’ye çıktı.

İnşaat malzemeleri net dış ticaret fazlası 2019 yılında 14,69 milyar dolara yükseldi.

İnşaat malzemeleri dış ticaretinde 2019 yılında ihracat miktar olarak yüzde 25,6 artarak 51,6 milyon tona yükseldi, ithalat ise yüzde 22 gerileyerek 2,53 milyon tona indi.

İhracat birim fiyatları 2018 yılında 0,52 dolar/kg iken 2019 yılında 0,42 dolar/kg olarak gerçekleşti. İthalat birim fiyatları ise 2018 yılında 2,50 dolar/kg iken 2019 yılında 2,68 dolar/kg oldu.

Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Resmi Gazete’de bugün (20.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 20 Haziran 2025
Gayrimenkul Sektörü 2025 Yılında Rekorlara Doymuyor!
ETİKETLENEN:İnşaat malzemeleriTürkiye İMSAD İnşaat MalzemeleriİMSAD

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank TOKİ Karaman Akçaşehir kura çekilişi sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Makale blank Rokoko nedir? Rokoko mimari ne zaman, nerede, nasıl ortaya çıkmıştır?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Kira Krizi Derinleşiyor: Kiracılar ve Ev Sahipleri İçin Çözüm Yolları
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
TÜİK mayıs verilerini açıkladı: Konut satışında yılın en yüksek seviyesi!
Emlak Gazetesi
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?