Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Hazine Bakanlığı’ndan Boğaziçi Ventures Growth Fonu’na yatırım kararı çıktı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Hazine Bakanlığı’ndan Boğaziçi Ventures Growth Fonu’na yatırım kararı çıktı
Ekonomi Haberleri

Hazine Bakanlığı’ndan Boğaziçi Ventures Growth Fonu’na yatırım kararı çıktı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 11 Eylül 2019 16:07
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Girişimcilik dünyasından gelen ve yurtdışına başarılı satışlar yapmış ortaklar tarafından kurulan Boğaziçi Ventures’ın, Gedik Portföy Yönetim A.Ş. ile birlikte; global başarı hikayesi yaratma potansiyeline sahip, büyüme aşaması teknoloji girişimlerine yatırım yapmak üzere kurduğu girişim sermayesi yatırım fonu BV Growth, ‘1514 Tech-InvestTR Programı’ çerçevesinde yapılan tüm değerlendirmelerden başarıyla geçerek, Hazine Bakanlığı’ndan yatırım almaya hak kazanan 5 fondan biri oldu.

Teknoloji girişimlerinin verimi artacak

Teknoloji ve girişimcilik ekosistemindeki farklı ve aktif rolleri ile de tanınan, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, Hazine yatırımının ekosistem için önemini vurgulayarak, yatırımcıların çok zorlu ve detaylı bir değerlendirme sürecinden geçen fonlara güvenli şekilde yatırım yaparak teknoloji dünyasının yüksek getiri ihtimallerinden faydalanabileceklerini belirtirken, BV Growth Fonu’nun, teknoloji girişimlerinin, fon bulmakta en çok zorlandıkları büyüme aşamasına odaklanması sebebiyle ekosisteme katkısının da büyük olacağını belirtti. Özistek, “Devletin aktif rol alması, geleneksel sermayenin de teknoloji dünyasına yatırım yapmasını hızlandıracaktır. Böylece, yatırımcılarla birlikte teknoloji girişimcilerinin de yüksek verim sağlayacağı bir döneme giriyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Hedef 60 şirkete yatırım

Oldukça yüksek sayıda melek yatırımları ile de tanınan Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi ve BV Growth Fonu Yatırım Komitesi Başkanı Kenan Çolpan ise Boğaziçi Ventures’ın sahip olduğu, globalde başarılı olan firmaları yüksek değerlemeler ile satma (exit) tecrübesinin, gerek Fon’un yatırım yapacağı girişimlerin seçiminde gerekse bu girişimlerin yüksek değerlenmeyle yabancı yatırımcılara satışına giden süreçte son derece kritik bir öneme sahip olduğunu iletti. BV Growth Fonu’nun, 300 milyon TL büyüklükle, sadece Türkiye’de yerleşik olup globale açılma potansiyeline ve yetkinliğine sahip 60 farklı büyüme aşaması teknoloji girişimine yatırım yapmayı planladığını aktaran Çolpan, ” Önümüzdeki dönemde Türkiye, teknoloji girişimciliği açısından, hayal edilenden de hızlı büyüyecektir” şeklinde görüş bildirdi.

Türkiye’nin büyümesine katkımız artacak

Gedik PYŞ’nin yüzde 100 sahibi Gedik Yatırım (BIST:GEDIK) CEO’su ve aynı zamanda kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin en aktif girişim sermayesi yatırım ortaklıklarından biri olan Hub Girişim (BIST:HUBVC)’in Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topaç ise, “Ülkemizin sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına girmesi için teknoloji girişimlerinin desteklenmesi ve bu şirketlere yatırımların artması gerekiyor. İstihdamın arttırılması ve ülkemizin önemli hedefleri arasında yer alan teknoloji ihracatının artmasına katkı sağlayacak olan BV Growth Fonu’na devletimizden yatırım almaya hak kazanmamız bizleri onurlandırdı. Ekosistemle birlikte, güzel başarı hikayeleri yaratacağımıza inancımız tam. Bunun bir başlangıç olmasını ve ilerleyen zamanlarda kuracağımız yeni fonlarla da ülkemizin büyümesine katkı sağlamak için çalışmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”

BV Growth Fonu, Hazine’nin yatırım kararı sonrası, önümüzdeki günlerde; aralarında üniversiteler, TÜBİTAK, bireysel emeklilik firmaları ve ülkemizin önde gelen kişi ve kurumlarının da bulunduğu yatırımcı havuzu ile ilk kapanışını yaparak girişimlere yatırım sürecine başlayacak.

İstanbul’un en büyük arsasına 5 aday çıktı
THY 8 ödüle layık görüldü
OYAK’tan Ordu’ya stratejik yatırım
Hizmet üretiminde yıllık artış görüldü
İnşaat üretiminde ivme kaybı Nisan’da sürdü
ETİKETLENEN:Hazine BakanlığıBoğaziçi Ventures Growth Fonu

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Dorian Kasırgası felekate yol açtı!
Sonraki Makale blank Hisarcıklıoğlu’ndan bankalara ‘faiz indirimi ve yapılandırma’ çağrısı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Dubai’ye Konut Yatırımında Yeni Dönem
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Mesa Doğa Ömerli büyük ilgi görüyor!
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
blank
İzocam’dan Endüstriyel Yalıtıma Güçlü Bir Katkı Daha: “HT Camyünü Prefabrik Boru”
Emlak Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Müteahhitten kentsel dönüşüm dolandırıcılığı: Daire ve dükkanları sattı
Sektörden
18 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?