Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Hava Kent, yeni nesil kooperatifçilik modeli ile konut üretecek
Paylaşmak
Kayıt olmak
9
Bildiri Show More
Emlak Gazetesi
AKOM uyardı! İstanbul’da Afrika sıcakları etkisini artırıyor: 40 dereceyi aşacak
1 gün önce
Emlak Gazetesi
Türkiye resmen kavruluyor! Gölgedeki ölçümlerde bile 44 derece: 42 ilde alarm verildi
1 gün önce
Emlak Gazetesi
Antalya-Alanya Otoyolu’nun temeli 25 Temmuz’da atılacak: 2.5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek
1 gün önce
Emlak Gazetesi
ABD’de mortgage faizleri yüksek kalmaya devam ediyor
1 gün önce
Emlak Haberleri
Türkiye’nin Yeni Yatırım Fırsatı: Gayrimenkul Sertifikası Lansmanı
1 gün önce
Emlak Turizm
2025 meteor yağmurları ne zaman? Meteor yağmurları Türkiye’den görülecek mi?
1 gün önce
Sektörden
Sakarya’da yürek burkan manzara: Orman yangınının bıraktığı tahribat havadan görüntülendi
1 gün önce
Sektörden
Meteoroloji açıkladı: 23 Temmuz 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
1 gün önce
Sektörden
İSKİ açıkladı: 23 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
1 gün önce
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Hava Kent, yeni nesil kooperatifçilik modeli ile konut üretecek
Emlak Haberleri

Hava Kent, yeni nesil kooperatifçilik modeli ile konut üretecek

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 25 Aralık 2019 15:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
7 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Hava Kent, yeni nesil kooperatifçilik modeli ile İstanbul’un gelişen aksında konut üretmeye devam ediyor

S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, şeffaf ve sürdürülebilir kooperatifçilik anlayışı ile üyelerine uygun fiyata, gerçek anlamda ‘kira öder gibi’, yeni havalimanına komşu konutlar üretiyor. S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi ve projeleri hakkında bilgi veren S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Hava Kent’in gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak, ekonomiye ve topluma değer katarak hem toplumsal hem de milli fayda sunan bir model olduğunu vurguladı.

Finans eğitimi ve gayrimenkul sektöründeki tecrübelerini birleştirip, kooperatifçilik alanında uzman isimlerden danışmanlık alarak geleneksel kooperatifçilik anlayışını günümüzün konut ihtiyaç ve beklentilerine göre modernize ettiklerini belirten Erkut Çavuş: “Biz bu sayede ‘Yeni Nesil Bir Kooperatifçilik” modeli sunuyoruz. Bu modelin sektörümüzde örnek teşkil etmesini, ülkemizin her yerinde model alınmasını arzu ediyoruz. Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, aslında İstanbul Havalimanı’nın kurulmaya başlaması ile bölgede doğan konut ihtiyacını karşılamak yani bir ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla kuruldu. Yeni havalimanı ile İstanbul’un kuzeyinde yaklaşık 150 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Fakat bölge henüz konut açısından bakir bölge ve burada günümüz standartlarına uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı konut ihtiyacı var. 2016 Kasım ayında kurulduk, ilk üyelerimizi 2017 yılında almaya başladık. Fakat zaman içinde havalimanı dışından da oldukça yoğun bir talep oldu ve bugün geldiğimiz noktada 453 üyeye ulaşmış durumdayız.”

Erkut Çavuş, sistemin bilinen kooperatifçilik sistemi ile temelde aynı olduğunu ancak Hava Kent olarak şeffaflıktan ödün vermeden uygun fiyata, kaliteli, yüksek standartlarda konut üretimini sürdürülebilir bir şekilde farklı bölge ve şehirlere taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Çavuş sözlerine şöyle devam etti: “Hava Kent olarak herkesin uygun fiyata kaliteli, günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilen, yüksek standartlarda, güvenli konutlarda yaşama hakkının olduğunu düşünüyor ve projelerimizi bu özelliklerde inşa ediyoruz. Projelerimizi sadece dört duvar konuttan ibaret yapmıyor, yüzme havuzu, otopark, büyük oranda yeşil alan, çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları gibi özelliklerle donatıyoruz. Tüm bu yüksek kaliteli, donanımlı konutlara ortaklarımız uygun fiyatlarla sahip olabiliyor. Öte yandan bir diğer farkımız da biz bu sistemi sürdürülebilir bir şekilde farklı şehirlerde farklı bölgelerde devam ettirmek istiyoruz. Devletimizin kooperatifçilik mevzuatlarına uygun, son derece şeffaf bir sistemimiz var. Şeffaflık bizim için çok önemli zira ortaklarımızın akıllarında hiçbir soru işareti olmaması gerekiyor. Yeni sisteme göre e-devlet üzerinden tüm üyelerimiz kooperatife dair her şeyi istediği an açık ve net görebiliyor, takip edebiliyor.”

Hava Kent Taşoluk’ta Teslimler Eylül Ayında

Hava Kent projeleri ile ilgili de bilgiler veren Erkut Çavuş şöyle konuştu: “Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi olarak şu anda Hava Kent Taşoluk, Hava Kent Akpınar ve Hava Kent Haraççı olmak üzere 3 projemiz bulunuyor. Yeni havalimanına 7km, Arnavutköy Belediyesi’ne 1 km, yeni yapılacak Kirazlı – Havaalanı Metrosuna 750m uzaklıkta yer alan Hava Kent Taşoluk projemiz 4 blok ve 144 daireden oluşmakta olup inşaatın %40’nı tamamlamış durumdayız. 2020 yılı eylül ayında ise teslim etmeyi planlıyoruz. Toplam inşaat alanı 14 bin 500 metrekare olan Hava Kent Taşoluk’un toplam yatırım maliyeti 30 milyon TL. Projemizin %80’i yeşil alan olup projede yüzme havuzu, her daire için açık otopark, kapalı spor salonu, basketbol sahası, çocuk parkı, yürüyüş parkuru yer almaktadır. 1+1 65 m², 2+1’lerin 92 m² olarak farklı seçeneklerimiz mevcut. Ek olarak 16 adet de 125 m² 2+1 çatı dubleksimiz var. Fiyat ve ödeme planına gelince; 1+1 daireler için giriş aidatımız 40 bin TL olup 36 ay vade ile ayda 1000 TL ödüyor. Dairenin yaklaşık maliyet bedeli 190 bin TL. 2 2+1’ler için giriş aidatımız 50 bin TL olup yine 36 ay vade ile bu sefer 1500 TL taksit ödeniyor. Bu dairelerimizin yatırım maliyeti ise 290 bin TL olarak hesaplanıyor. Teslim zamanı daire bedelinden, ödenen giriş aidatı ve vade boyunca yapmış olduğu ödemeler düşülerek geri kalan kısmı üyemiz kendi tercihine göre ister peşin ister banka kredisi kullanarak öder ve teslim gerçekleşir. Noter huzurunda yapılan kura ile de hangi daire olacağı belli olur ve üyemiz dairesine kavuşur.”

Hava Kent Haraççı projesi ise İstanbul Havalimanına 7,5km mesafede yer alıyor. Ruhsat aşamasında olan Hava Kent Haraççı’da 150 konutluk bir proje yapılması hedefleniyor. 2022 son çeyrekte teslim edilmesi planlanan Hava Kent Haraççı’nın yaklaşık 32 milyon TL’ye mal olacağı öngörülüyor.  2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin olacağı projede 90 m² olan 2+1 dairelerin giriş aidatı 50 bin TL olup 36 ay vade ile aylık 1500 TL taksitleri olacak. Bu daire tiplerinin muhtemel bedeli 290 bin TL olarak hesaplanıyor. 120 m² olan 3+1 dairelerin ise giriş aidatı 60 bin TL ve yine 36 ay vade ile bu sefer ayda 2000 TL ödeniyor.  3+1 dairelerin muhtemel bedeli ise 360 bin TL olarak hesaplanıyor.

İmar çalışmaları devam eden Hava Kent Akpınar projesi ise İstanbul Havalimanı’na 3 km, Yat Limanı’na 750 metre, Odayeri Kavşağı’na 1.5 km mesafede yer alan İstanbul’un yine yükselen, gelişen bir aksında yer alıyor. Arazinin imara açılması ile birlikte proje detaylarının netleşeceği projede 1000 konut yapma hedefi bulunuyor.

Gelecek hedefleri arasında önceliğinin kooperatifçilik sistemi hakkında bir farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Erkut Çavuş şöyle konuştu: “İnsanlar uygun fiyata, yüksek standartlarda, kaliteli konut yapılabileceğini bilmeliler. Hem bizim için hem kendileri için çok kıymetli olan küçük birikimleri ile konut sahibi olabileceklerini bilmelerinin ülkemiz ve sektör için de faydalı olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl yeni araziler geliştirerek 150 – 200 konutluk projeleri devreye alma planlarımız bulunuyor. Akpınar’da imar çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte bu projeye de yoğunlaşacağız. Uzun vadede ise Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde de Hava Kent Yapı Kooperatifi projelerini hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.

 

Ayrıntılı bilgi için: www.havakent.com

Türkiye’nin Yeni Yatırım Fırsatı: Gayrimenkul Sertifikası Lansmanı
Turyap, 5. Gayrimenkul ve Tesis Yönetim Zirvesi’ne Katılıyor
Kiracılar ve Ev Sahipleri Arasında Aidat Tartışmaları: Çözüm Önerileri ve Denge Arayışı
Lüks ve Güvenli Yaşam: 1 Dönüm Arazide Modern Akıllı Villa Planlaması
Keşfedilmeyi Bekleyen Cennet: Dünyanın En Büyüleyici Egzotik Adaları
ETİKETLENEN:S.S CVS Hava Kent Konut Yapı KooperatifiYeni Nesil Bir KooperatifçilikHava Kent Konut Yapı Kooperatifi

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kiptaş Halk’a Açık 2. Gayrimenkul Müzayedesi Tamamlandı
Sonraki Makale blank Bakan Murat Kurum’dan Adana Açıklaması
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
AKOM uyardı! İstanbul’da Afrika sıcakları etkisini artırıyor: 40 dereceyi aşacak
Emlak Gazetesi
23 Temmuz 2025
blank
Türkiye resmen kavruluyor! Gölgedeki ölçümlerde bile 44 derece: 42 ilde alarm verildi
Emlak Gazetesi
23 Temmuz 2025
blank
Antalya-Alanya Otoyolu’nun temeli 25 Temmuz’da atılacak: 2.5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek
Emlak Gazetesi
23 Temmuz 2025
blank
ABD’de mortgage faizleri yüksek kalmaya devam ediyor
Emlak Gazetesi
23 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler