Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Halkbank aktif büyüklüğünü 429 milyar TL’ye taşıdı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Halkbank aktif büyüklüğünü 429 milyar TL’ye taşıdı
Ekonomi Haberleri

Halkbank aktif büyüklüğünü 429 milyar TL’ye taşıdı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 9 Ağustos 2019 09:23
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Nakdi ticari kredilerini 2018 yılsonuna göre yüzde 13,0 artışla 241,3 milyar TL’ye taşıyan Halkbank, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını da yılın ilk yarısında yüzde 17,5’e yükseltti. Aynı dönemde toplam kredilerini yüzde 10,4 artışla 377,6 milyar TL’ye yükselten Banka’nın aktif büyüklüğü ise yüzde 13,4 artışla 429 milyar TL oldu.

İçindekiler
“KOBİ kredilerinde pazar payı yüzde 17,5”“Piyasa koşullarını gözeterek yenilikçi ürünler geliştiriyoruz”“Her ölçekte firmaya uygun koşullarda destek oluyoruz”“Hayatın her alanına değer katmayı sürdüreceğiz”

Halkbank reel sektöre verdiği destekle yılın ikinci çeyreğinde de Türkiye ekonomisine güç katmayı sürdürdü. Hayata geçirdiği uygulamalarla bankacılık sektörü genelinde öncü çalışmalara imza atan Halkbank’ın nakdi kredileri içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 40,5 olarak gerçekleşti. Bu dönemde enflasyona endeksli yenilikçi mevduat ürünleriyle müşterilerine avantajlar sunmaya devam eden Halkbank’ın toplam mevduatı ise yılın ilk yarısında yüzde 5,9 artışla 263,6 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ekonomik dengelenme sürecinde döviz kurlarında ve enflasyonda yaşanan gerilemenin ardından kredi faizlerinde yaşanan düşüşü, yıl boyunca hayata geçirilen tedbirlerin doğal bir sonucu olarak gördüklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Sıkı bir mali disiplinle yürütülen ekonomi politikalarının makroekonomik göstergelere kısa sürede olumlu yansımasından memnunuz. Faizlerde yaşanan indirimlerin de etkisiyle ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacak ve yılın ikinci bölümünde performansımızı daha da yukarı taşıyacağız” dedi.

“KOBİ kredilerinde pazar payı yüzde 17,5”

Toplam kredileri 377,6 milyar TL olan Halkbank’ın KOBİ kredilerindeki pazar payının yüzde 17,5’e, nakdi kredileri içinde KOBİ kredilerinin payının ise yüzde 40,5’e ulaşmasının, reel sektöre duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Arslan, Merkez Bankası öncülüğünde kademeli faiz düşüşünün yatırım ortamının yeniden canlanmasına büyük katkı sunacağını ifade etti. Müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını her zaman, en uygun koşullarda karşılamaya büyük özen gösterdiklerini belirten Arslan şunları söyledi:

“Aktif büyüklüğümüzü yüzde 13,4 artırmayı başardığımız yılın ilk yarısında, gerek firmaların gerekse bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarını yanıtsız bırakmayarak paydaşlarımızın bize duyduğu güvene layık olmaya çalıştık. Türkiye ekonomisi yılın ikinci yarısında çok daha güçlü bir performans gösterecektir. Halkbank bu dönemde de ekonomimizin en etkin oyuncuları arasındaki yerini alacaktır.”

“Piyasa koşullarını gözeterek yenilikçi ürünler geliştiriyoruz”

Geleneksel bankacılık hizmetlerini daha da ileri taşımak üzere altyapı yatırımlarını sürdürdükleri bu süreçte, bankanın yenilikçi vizyonuna uygun ürünler geliştirmeye öncelik verdiklerini belirten Arslan şunları söyledi:

“Bankamızın finans piyasalarını hızlı ve gerçekçi verilerle analiz edebilen teknik becerisi, piyasa koşullarını gözeten yeni ürünler hazırlayabilmemizi sağlamıştır. Yılın ilk yarısında, ihracat ve katma değerli ürün üretimini destekleyen İVME Finansman Paketi ve Ekonomi Değer Kredisi başta olmak üzere geliştirdiğimiz ürünlerimiz Türkiye ekonomisine değer katan uygulamalar olmuştur. Bankamız ihracatçı firmaların rekabet gücünün artırılması ve katma değerli teknolojik üretim yapanların teşvik edilmesi noktasında yenilikçi çözümler geliştirmeye devam edecektir.”

“Her ölçekte firmaya uygun koşullarda destek oluyoruz”

Yılın ilk yarısında iş dünyasıyla omuz omuza çalıştıklarını ve bu dönemde, özellikle organize sanayi bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren firmalar ile esnaf ve sanatkâr için özel çalışmalar yürüttüklerini belirten Arslan şunları ifade etti:

“Yılın ikinci çeyreğinde Çorum, Kayseri, Samsun, Antalya, Denizli ve İstanbul’daki OSB’leri ziyaret ederek bu bölgelerdeki firma temsilcileriyle buluştuk. Üretim ve ihracat kapasitelerini artırma noktasında firmaların talep ve beklentilerini dinledik. Farklı sektör ve ölçeklerdeki firmalara yönelik uygulamalarımızı çeşitlendirdiğimiz bu süreçte; 81 yıldır olduğu gibi, esnaf ve sanatkâra da uygun koşullarda destek olmaya devam ettik.”

“Hayatın her alanına değer katmayı sürdüreceğiz”

Arslan, Halkbank’ın Türkiye ekonomisi için finansal anlamda stratejik bir sorumluluğu yerine getirdiği bu dönemde, sosyal sorumluluk alanında da yeni projeler üzerinde çalıştığını belirtti:

“Halkın bankası olma misyonuyla bugüne kadar hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinin ülkemize ve insanımıza kattığı değerin bilincindeyiz. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz, özel ilgi alanımız olmaya devam edecektir. Gençlere özel tasarladığımız ve kart ücreti alınmayan Parafree kredi kartımız, sağladığı kampanya ve indirimlerle büyük ilgi görüyor. Bankamız, ekonomik alanda oluşturduğu değeri, hayatın her alanına taşımayı kararlılıkla sürdürecektir.”

Ev fiyatlarını fahiş şekilde yükseltenlere ceza!
Özak GYO’dan bankasız, kefilsiz 1.79 cazip oran
Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Emlak ilanlarında yeni dönem! Denetim ve cezalar devam edecek
Ticaret Bakanlığı’ndan ev sahiplerine ‘zam’ uyarısı
İstanbul’da deniz taksi ücretlerine zam yapıldı
ETİKETLENEN:HalkbankKOBİ kredileri

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Afyon’da korkutan deprem!
Sonraki Makale blank Ziyaretçi Trafiğini Geliştiren AVM’ler Üçüncü Çeyrekte de Başarılı Olacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
30 Eylül’e kadar ormanlara girişler yasak
Emlak Gazetesi
27 Haziran 2025
blank
Meteoroloji açıkladı: 27 Haziran 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Sektörden
27 Haziran 2025
blank
TSKB deprem bölgesini analiz etti, dikkat çeken sonuçları paylaştı
Emlak Gazetesi
27 Haziran 2025
blank
Türkiye’nin En Gizemli Bölgeleri: Keşfedilmeyi Bekleyen Sırlar
Emlak Haberleri
27 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?