Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Fuarcılık sektörü “fiziki engellere” rağmen ivme kazanıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Fuarcılık sektörü “fiziki engellere” rağmen ivme kazanıyor
Ekonomi Haberleri

Fuarcılık sektörü “fiziki engellere” rağmen ivme kazanıyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 1 Ekim 2021 12:52
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İTO Başkanı Avdagiç, AA muhabirinin Türk fuarcılık sektörünün bugünü ve geleceğine ilişkin sorularını yanıtladı.

Salgına karşı aşı başta olmak üzere maske, mesafe ve hijyen gibi tedbirlerle dünya çapında normal hayata yeniden dönülmesiyle fiziki fuarcılığa da tekrar başlandığını söyleyen Avdagiç, 2021 yılında ilk defa Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen BAUMA CTT Russia Fuarı’na ülkemizin milli katılımını organize ettiklerini hatırlattı.

“Türk firmaları İTO’nun öncülüğü ve rehberliğinde ilk defa pandemi şartlarında yurt dışı fuara iştirak etmiş oldular. BAUMA CTT Russia Fuarı sonrası mobil iletişim konusunda dünyanın en önemli fuarı olan MWC Barcelona’ya iştirak ettik.” diyen Avdagiç şunları kaydetti:

“Yine bu fuarda sektör temsilcilerinin mobil iletişim dünyasında uluslararası profesyonellerle buluşmasını temin ettik. Kuşkusuz İstanbul Ticaret Odası olarak irili ufaklı birçok fuar katılımını organize ediyoruz. Bu organizasyonlar içinde, deyim yerindeyse, bir İTO klasiği haline gelen fuarlar da bulunuyor. İşte bunlardan biri de Almanya’da gerçekleştirilen Anuga Gıda Fuarı. İki fuardan sonra ilk kez bir gıda fuarının, hem de böylesine geniş kapsamlı ve dünyanın en iyisi olma vasfına sahip bir fuar olan Anuga Gıda Fuarı’nın Türkiye milli katılımını gerçekleştiriyoruz.”

Fuarlar ticarete hayat veriyor

Online fuarcılığın, mevcut haliyle sadece fiziksel fuarcılığı tamamlayan tanıtım ortamı olarak kendine yeni bir alan açtığını bildiren Avdagiç şu değerlendirmelerde bulundu:

“Online fuarlar, fiziksel fuarların yerini tutmuyor. Çünkü fiziksel fuarlarda alıcı ile satıcının bire bir buluşup temas etmeleri, farklı ülkelerin ürünlerini aynı mekanda görmeleri ve en önemlisi gösterilenin dışındaki ayrıntıları yakalamaları mümkün oluyor. Bu nitelikler fiziksel fuarları vazgeçilmez yapıyor. Çünkü fiziksel fuarların bu özellikleri, fuarların ilk hali olan çarşı-pazarlardan beri hiç değişmedi. Online fuarcılık da bir boşluğu dolduruyor ama fiziksel fuarcılığın ikamesi olmuyor.

Fuarların Türk firmalarının rekabetçiliğini, pazarını, iş birliklerini artırdığını yakından görüyor ve biliyoruz. Bu nedenle fuar organizasyonlarına ilişkin çalışmalarımız aralıksız bir şekilde pandemi sürecinde ve sonrasında devam edecektir. Çünkü her fuar üretimimize ve ticaretimize hayat veren yeni bir soluktur.”

Sektör salgın döneminde yüzde 50 küçüldü

Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur da hemen her sektörde olduğu gibi fuarcılık sektörünün de salgın döneminden olumsuz etkilendiğini belirterek, sektörün pandemi döneminde yaklaşık yüzde 50 küçüldüğünü söyledi.

Fuar organizasyonlarının hem sektörel ticaret ve ihracat için önemli olduğunu vurgulayan Aytemur, “Her sektör için olmazsa olmaz olan fuarların pandemi nedeniyle gerçekleştirilememesi, ikame olarak sanal fuarları gündeme getirdi. Bu kapsamda kimi meslek odaları, birlikler ve hatta bazı bakanlıklarımızın önderliğinde sanal fuarlar gerçekleştirildi.

Ancak, sanal fuarlar, yüz yüze fuarların yerini tutmadı. Tutması da mümkün değil. Çünkü ticarette temel unsur güven. Fuarları ziyaret eden satın almacılar için alanlarıyla ilgili ürüne dokunmak, o ürünü üreten firmayla birebir görüşmek, iletişim kurmak, alternatifleri yerinde görmek önemli. Sanal fuarlar, yüz yüze ticaret fuarlarında olduğu gibi bunu karşılayamıyor.” diye konuştu.

Atılan adımlar umut verici

Sektörün kamu desteklerinden yeteri kadar yararlanamadığını anlatan Aytemur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Katılımcı firmalar, bir takım destekler alıyor. Ancak fuar düzenleyicisi olarak biz organizatör firmaların da benzer desteklerden yararlanabiliyor olmaları, fuarcılık sektöründe uluslararası rekabette Türkiye’nin daha çok marka fuar çıkarmasını, daha da güçlü küresel fuarlar organize etmesini sağlayacaktır. Örneğin, fuarcılık sektörü, hizmet yapısı gereği ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörlerden. Çünkü fuar için yurt dışından gelen ziyaretçiler ulaşım ve konaklama giderleri ve burada yaptıkları alışverişler ile satın almalar sonucu ülkemize döviz bırakıyor.”

Aytemur, Türk fuarcılık sektörünün yakın gelecekte hareketli günler geçireceğini vurgulayarak, “Pandemi nedeniyle son iki yıldır düzenlenemeyen pek çok fuar eylül ayı ile birlikte kapılarını açmaya başladı. Hem ertelenen küresel satın alma talepleri hem de dünya tedarik süreçlerindeki değişimler, Türkiye fuarcılığı için hem 2021’in son çeyreği hem de 2022 için önemli bir ivme yaratacaktır. 2022 hem fuarcılık sektörü hem de fuarların düzenlendiği sektörler için oldukça hareketli bir yıl olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. 

Aytemur son yapılan 31. Uluslararası Zuchex fuarında da rekorların kırıldığını hatırlattı. 

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı
Gayrimenkulde haksız fiyat artışına engel
Hizmet ÜFE Nisan’da yıllık bazda artış gösterdi
Emlak ilanlarında fahiş artışa karşı yeni düzenleme
Yeni Fikirtepe projesinde ‘İyi Fikir’ kampanyası

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Sular çekilince yüz yıllık iskele ortaya çıktı
Sonraki Makale blank İngiliz bankadan faiz ve enflasyon tahmini
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Sahte Tatil Sitelerine Dikkat: Siber Dolandırıcılık Uyarısı
Sektörden
30 Mayıs 2025
blank
İklim Değişikliği 4 Milyar Kişiyi Aşırı Sıcağa Maruz Bıraktı
Sektörden
30 Mayıs 2025
blank
450 milyon liralık mağduriyet iddiası: Evleri teslim edilmedi!
Sektörden
30 Mayıs 2025
blank
TÜİK duyurdu! İşsizlikte 6 ay sonra ilk: Geniş tanımlıda rekor
Emlak Gazetesi
30 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler