Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Filistin’e Türk sanayi bölgesi Resmi Gazete’de
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Filistin’e Türk sanayi bölgesi Resmi Gazete’de
Ekonomi Haberleri

Filistin’e Türk sanayi bölgesi Resmi Gazete’de

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 14 Şubat 2021 11:57
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye yurtdışındaki ilk organize sanayi bölgesini (OSB) Filistin’de kuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraki olan TOBB BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri Anonim Şirketi tarafından, Filistin’in Cenin şehrinde OSB kurulmasına” izin verildiği belirtildi. Kararın anlamını Projeyi yürüten TOBB Barış için Sanayi (BİS) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Hürriyet’e anlattı.

OLAĞANÜSTÜ KARAR

Şekeroğlu şunları söyledi: “Bizim açımızdan olağanüstü bir karar. Türkiye’nin yurtdışındaki ilk OSB’si olma şerefi bize nail oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a ve bu proje için çok emek sarfeden Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Bu süreçte destek veren Filistinli ve İsrailli yetkililere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Uzun bir süreçten bu noktaya geldi. Kolay bir bölge değil. Filistin devletinin yapması gereken çalışmalar biraz zaman aldı. Ama artık projenin hızla tamamlanmasını bekliyoruz. Örneğin otobanı yoktu. Otoban çalışmalarında ciddi mesafe alındı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, bölgede yatırım yapacak Türk girişimcilere teşvik de verilecek ve bölgenin cazibesi artacak. Bu OSB, Filistin ekonomisi için de bir nefes alanı olacak, dünyaya açılan kapısı niteliği kazanacak.”

132 FİRMA OLACAK

Uzun yıllardır çalışmaları devam eden Cenin OSB, tamamlandığında 6 bin metrekarelik 44 parseli büyük, 3 bin metrekarelik 47 parseli orta ve bin 500 metrekarelik 41 parseli küçük olmak üzere 132 parsele sahip olacak. Böylece toplam 10 bin 500 metrekarede, çeşitli büyüklüklerde 132 firma faaliyet gösterebilecek. Proje kapsamında 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanması hedefleniyor. Dolaylı olaraksa istihdam edilen kişi sayısı 10 bini geçecek. Alman Kalkınma Bankası’nın (KfW) finansal destek sağladığı bölgeyi faaliyete geçirmesi için, bir Türk firması olan ALKE’yle, 2019 yılı Kasım ayında anlaşma imzalandı.

ANKARA FORUMU’NDA KARARLAŞTIRILDI

Cenin OSB, 2005 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünü yaptığı ve İsrail ile Filistin odalarını bir araya getirdiği Ankara Forum sürecinde ortaya çıktı. TOBB, bu fikri geliştirmesi ve projeyi yürütmesi için TOBB Barış için Sanayi (TOBB-BiS AŞ) iştirakini kurdu. TOBB-BİS, Batı Şeria’daki sanayi bölgesi arazisinin kamulaştırılması için 10 milyon doları Filistin Devleti’ne 2014 yılı içinde ödedi. TOBB-BİS’in hazırlattığı Cenin OSB Master Planı, Mayıs 2016 tarihinde Filistin tarafından onaylandı. Ayrıca yaklaşık 2 milyon dolarlık ek yatırımla, arazinin çevresi düzenlendi ve tel çit örüldü. Böylece 1995 yılında Alman ekiplerce başlanan fizibilite çalışmasından 20 yıl sonra, Cenin OSB sahasına ilk kazma vurulmuş oldu. Filistin’in ABD ile olan Serbest Ticaret anlaşması da, özellikle ABD’ye ihracat yapma hedefinde olan Türk şirketleri için projeyi çok değerli kılıyor. Aynı şekilde, Ortadoğu pazarına ihracat yapan üreticiler için, Hayfa Limanı’na 40 kilometre, Ürdün sınırına 50 kilometre uzaklıkta olan Cenin OSB’nin lojistik açıdan önemli avantajları var.

blank

BÖLGE İÇİN UMUT IŞIĞI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da attığı tweetle, “Barış İçin Sanayi sloganıyla kurulan TOBB BİS Filistin Cenin’de organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Yurtdışında ilk Türk OSB kurulmasını destekleyen Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ederiz. Covid sonrası hızlanacak OSB bölge için umut ışığı” dedi.

blank
Hizmet üretiminde yıllık artış görüldü
İnşaat üretiminde ivme kaybı Nisan’da sürdü
Türkiye’de Bir İlk Tarihe Karışıyor: Lüks AVM’nin Sessiz Vedası ve Sektöre Etkileri
Bursa’nın inşaat devi Atış Yapı, konkordato ilan etti!
Resmi Gazete’de bugün (17.06.2025)
ETİKETLENEN:BölgeTOBBProjeKararTürk

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Balıkçı kadınların köyü açık hava müzesi oluyor
Sonraki Makale blank İstanbul Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yer: İzmir… Zeytinlik alanda yapılmak istenen ‘hazine avına’ bakanlık engeli
Sektörden
17 Haziran 2025
blank
İdeal düzeni kurmak mümkün mü? Tarihte başarısız olmuş 9 ütopya girişimi
Emlak Dünyası
17 Haziran 2025
blank
İSKİ, İstanbul barajlarının doluluk oranını açıkladı (17 Haziran Salı 2025)
Sektörden
17 Haziran 2025
blank
Antalya Havalimanı’nda asma tavan çöktü: Yaralı var!
Sektörden
17 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?