Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Fatih’te göçmenlere ev kiralanması yasaklandı: 8 ayda 7 bin göçmen gitti
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Fatih’te göçmenlere ev kiralanması yasaklandı: 8 ayda 7 bin göçmen gitti
Emlak Gazetesi

Fatih’te göçmenlere ev kiralanması yasaklandı: 8 ayda 7 bin göçmen gitti

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 30 Eylül 2021 11:19
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İstanbul’da en çok mülteci alan ilçelerden biri olan Fatih’te düğmeye basıldı. Yılbaşında alınan kararla göçmenlere ev kiralanmasının önüne geçildi. Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’a konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, belediye olarak izledikleri politikayı anlattı.

Başkan Ergün Turan, Fatih’te artan göçmen nüfusu üzerine geçtiğimiz ocak ayında bir karar alındığını ve bu karar çerçevesinde oturma izni olsa dahi göçmenlerin Fatih’te ev kiralayamadığını anlattı. Göçmenlerin ev kiralamasını kısıtlayan kararın aynısı Esenyurt için de alınmıştı. Ergün Turan, bu kararın ardından 8 ayda 7 bin yerleşik göçmenin Fatih’ten ayrıldığını söyledi. İşte Turan’ın açıklamaları:

“SOSYAL DOKUNUN KORUNMASI GEREK”

“Fatih’e nasıl bakıyoruz. Herkesin bir Fatih’i var. Sadece Fatih’i yaşayanların Fatih’i yok. İstanbul dışında yaşayanların Fatih’i var. Türkiye’yi seven herkesin aklında bir Fatih var. Niye bunu söylüyorum? Abartmak için değil. Çünkü Türkiye denince akla İstanbul geliyor. İstanbul deyince akla gelen siluet Fatih’tir. Bir turist İstanbul’a gelip de, Fatih’e uğramadan, Fatih sınırlarına girmeden gidecek olursa bu sayı 3’ü 4’ü geçmez. Dolayısıyla kadim bir şehri konuşuyoruz. Payitaht burası. Kadim İstanbul burası. İstanbul’u İstanbul yapan ne varsa… İstanbul beyefendiliği, İstanbul hanımefendiliği, İstanbul lehçesi, İstanbul tüccarlığı, hadi geçelim kabadayılığı hepsinin neşet ettiği, doğduğu yer burası. Dolayısıyla biz, bu kadim İstanbul’u var eden bu semti inşallah bütün değerleriyle kültürüyle, sanatıyla, ruhuyla eğitimle tekrar inşa etmek istiyoruz. Bunun için de sosyal dokunun korunması gerekiyor. Yani sosyal dokunun güçlenmesi gerekiyor. Tabii Fatih’te hızlı bir dönüşüm yaşıyoruz. Bütün tarihi kentlerde şu yaşanır; kent eskileştiğinde göçmenler bu yerleşimlere gelirler. Kentin yerlileri dışarı doğru çıkarlar. Bu gelişi iyi yönetmek zorundayız. Niye? Kültürümüzü korumak için.”


blank

“EN ÇOK ETKİLENEN İKİNCİ İLÇEYİZ”

Turan, hatırı sayılır göçmen nüfusun olduğunu hatırlatınca da şöyle devam etti:

“Bunun da altını çizeyim, bu da çok önemli. Şimdi bu sorudan normalde siyasetçiler kaçarlar. Ben kaçmıyorum. Evet doğrudur; Fatih göçmenlerden en çok etkilenen ikinci ilçeyiz biz. Biri Esenyurt biri de Fatih. Ben de bunun farkındayım. Şimdi biz klasik manada bazıları gibi göçmen karşıtlığı üzerinden konuşmuyoruz. Ama şöyle de demiyoruz; yani bir şey yokmuş da demiyoruz. Bir sorun var. Bu sorun yönetilmediği zaman sorun olur. Biz yönetiyoruz. Bir karar aldık birinci ayın 17’sinden, 2021’den itibaren Fatih’te ve Esenyurt’ta; bu bizim Bakanlıktan ricamız oldu, İstanbul’da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih’te herhangi bir ev kiralayamaz.

“DAHA FAZLA YABANCI YERLEŞMEMELİ”

7 Ocak 2021’den itibaren karar aldık. Fatih’te ve Esenyurt’ta. Bizim bir talebimiz oldu, işin açıkçası bu işe çok asıldık. Çünkü burada artık daha fazla yabancı yerleşmemeli. Bu sefer sosyal dokuda tahribat yapıyor. Ve bu karar için Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Fatih’te son 2021 birinci ayda sekizinci ayın sonu itibariyle 7 bin yerleşik göçmen azalması var. Yaklaşık 50 bin civarında göçmen vardı. Sadece Suriyeli değil, karma. İkamet izinleri olanlardan bahsediyoruz. Hem kayıt dışı olanlardan bahsediyoruz hem de… Mesela Fatih’in nüfusu 400 bin. Ama tabiri caizse şu anda, gündüz kapıları kapatsak içeride 3 milyon kişi var. İkamet eden sayımızda azalma var. Bu bizim için önemli bir karardır. Dolayısıyla Fatih’te göçmen sorunu büyüyen bir sorun değil; bunun altını çiziyorum, artık küçülen bir sorun haline gelmiştir.”

“BURADA KAÇAK GÖÇMEN SORUNU VAR”

Turan, mülk satışının olabileceğini belirterek şunları kaydetti:

“O zaten çok az. Mülk satışı konusu büyük bir rakam değil. Aslolan şey kiralamayla gelen. Burada kaçak göçmen sorunu var. Bununla alakalı valiliğimizin çalışmaları var. Pandemi koşulları kaçak göçmenlerin çalışmalarını etkileyen şeyler.”

Senetlerde yeni dönem başlıyor! ‘Kırtasiyeden al doldur’ dönemi bitiyor
İETT’den İstanbul’a 2 yeni gece hattı: Gaziosmanpaşa-Beşiktaş ve Göktürk-Taksim arasında hizmet verecek
AKOM uyardı! İstanbul’da 3 gün sürecek sağanak alarmı
24 kent 40 derecenin üzerini gördü: İşte günün en sıcak ilçesi
8 göl için ‘acil eylem planı’ hazırlanacak  
ETİKETLENEN:İstanbulFatihKararSorunGöçmen

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank ABD’de kira ücretleri son iki ayda yüzde 11’den fazla arttı
Sonraki Makale blank Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti, çalışmalar başladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Bilim dünyası ayakta! Ünlü Araştırmacı piramitleri kimlerin inşa ettiğini açıkladı!
Teknoloji Rehberi
6 Ağustos 2025
blank
8,8’lik deprem sonrası şoke eden olay: Kamçatka Yarımadası 2 metre kaydı
Sektörden
6 Ağustos 2025
blank
Rakipleri tek tek elendi! THY, kritik avantaj elde etti
Ekonomi Haberleri
6 Ağustos 2025
blank
Dünyanın en gürültülü şehirleri listelendi! İstanbul sıralamasıyla şaşırttı
Emlak Turizm
6 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?