Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Everest tırmanışçılarına yeni kamp alanı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Everest tırmanışçılarına yeni kamp alanı
Emlak Gazetesi

Everest tırmanışçılarına yeni kamp alanı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 23 Haziran 2022 10:53
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Nepal’de bulunan Everest Dağı’nda, tırmanma mevsiminde bin 500’e yakın kişinin kullandığı ana kamp uzun yıllardır​​ Khumbu Buzulu’nun üzerinde yer alıyor. Ancak bu yıl içinde ana kampın yeri değiştiriliyor çünkü buzul hızla inceliyor. Araştırmacılar, eriyen suyun buzulun dengesini bozduğunu açıklarken dağcılar, uyurken ana kampta çatlakların giderek daha fazla ortaya çıktığını söylüyor.

Nepal Turizm Departmanı Genel Müdürü Taranath Adhikari, “Taşınmaya hazırlanıyoruz ve yakında tüm paydaşlarla istişarelere başlayacağız. Dağcılık işinin sürdürülebilirliği için bu bir gereklilik haline geldi” açıklamasında bulundu.

YENİ ANA KAMP 200-400 METRE DAHA AŞAĞIDA OLACAK

Ana kamp şu anda 5 bin 364m yükseklikte bulunuyor. Yeni alan 200 ila 400 metre daha alçak bir seviyede olacak. Bilim insanlarına göre Khumbu Buzulu, Himalayalar’daki diğer birçok buzul gibi küresel ısınmanın ardından hızla eriyor ve inceliyor. 2018 yılında Leeds Üniversitesi’nden akademisyenler tarafından yapılan bir araştırma, ana kampa yakın kesimin yılda 1 metre inceldiğini gösterdi. Ayrıca buzul yılda 9.5 milyon metreküp su kaybediyor.

Dağcılar ve Nepalli yetkililer, ana kampın tam ortasında bulunan bir derenin giderek genişlediğini söylüyor. Ayrıca buzulun yüzeyindeki çatlakların eskisinden daha sık görüldüğünü de ekliyor.

GECE BOYU ORTAYA ÇIKAN ÜRKÜTÜCÜ YARIKLAR

Sagarmatha Kirlilik Kontrol Komitesi (SPCC) ile Everest ana kamp yöneticisi Tshering Tenzing Sherpa buzun hareket etmesi veya düşen kayaların neden olduğu yüksek seslerin de sıklıkla duyulabildiğinin altını çiziyor. Ana kampta bir çadır kurmadan önce buzu kaplayan kayalık yüzeyi düzleştirmek ve buzul hareket ettikçe bunu zaman zaman tekrarlamak gerekiyor. Sherpa, “Geçmişte düzleştirilmiş alan sadece iki ila üç hafta sonra tekrar şişiyordu. Ama şimdi bu neredeyse her hafta oluyor” diyor.

TIRMANIŞ DAHA DA UZAYACAK

Ayrıca bu erimede kampta bulunan insanların da rolünün olduğu düşünülüyor. Danışma komitesinin önde gelen üyelerinden Khimlal Gautam, ana kampta çok sayıda insanın varlığının soruna katkıda bulunduğunu söylüyor: “Örneğin, insanların her gün ana kampta yaklaşık 4 bin litre idrar yaptığını gördük. Ayrıca orada yemek pişirmek ve ısınmak için yakılan gazyağı ve gaz gibi büyük miktarda yakıt kesinlikle buzulun kalınlığı üzerinde etki yaratıyor.”

Başlıca dezavantajı, dağın aşağısındaki bir kampın, tırmanışın uzunluğunu artıracak olması. Çoğu dağcı hala Everest’e Nepal tarafından tırmanıyor, ancak Çin’den başlayan tırmanışların sayısı da artıyor.

Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik ve doğal gaz faturalarında ‘devlet desteği’ devam edecek
Çanakkale’de orman yangını: Vali, il merkezinin risk altında olmadığını belirtti
Çanakkale’de orman yangını: Gemi trafiği askıya alındı
Yangın riskine karşı teyakkuz: Gözetleme kuleleri ve İHA’larla 7/24 takip
Emlak devi, bir e-postayla 772 milyon TL dolandırıldı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Emisyon Ticaret Sistemi kabul edildi
Sonraki Makale blank EGM’den Marmaris’teki orman yangınıyla ilgili asılsız paylaşımlara inceleme
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İstanbul’da tarihi eser niteliğindeki 100 yıllık bina çöktü
Magazin
8 Ağustos 2025
blank
Dünyanın az bilinen en ilginç doğal oluşumları
Emlak Turizm
8 Ağustos 2025
blank
Yükseklerde unutulmaz bir deneyim: And Dağları
Emlak Turizm
8 Ağustos 2025
blank
İngiltere’de kırmızı alarm: ‘Pencereleri kapatın!’ uyarısı yapıldı!
Sektörden
8 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?