Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Erzincan’daki madende 9 işçiyi bulma çalışmaları sürüyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Erzincan’daki madende 9 işçiyi bulma çalışmaları sürüyor
Ekonomi Haberleri

Erzincan’daki madende 9 işçiyi bulma çalışmaları sürüyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 14 Şubat 2024 12:31
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maden ocağındaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat Salı günü saat 14.28’de toprak kaymasının meydana geldiğini anımsattı.

Cevherin konumlandırıldığı yığın liç alanından yamaç üzerinde önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, “Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplarda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor” dedi.

İlk belirlemelere göre 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve işçileri arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam etiğini ifade eden Yerlikaya, şunları söyledi:

“Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, İl AFAD müdürleri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır birlik müdürleri görevlendirildi. Olayı takiben sahadaki çalışmaları koordine etmek üzere İçişleri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılarımız, Erzincan ve Sivas Valimiz, Erzincan Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, kaymakamlarımız, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, ilgili kurum ve kuruluşlardan, genel müdür ve daire başkanları, her biri buraya intikal ettiler.”

“827 personel görev yapıyor”

Bölgede görev yapan personel sayısı hakkında da bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracı yani KBRN dediğimiz araçlar. 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.”

Saha, Anagold madencilik tarafından işletiliyor

Çöpler altın madeni, Çalık Holding’e ait Lidya Madencilik ile SSR Mining’in ortak olduğu Anagold Madencilik tarafından işletiliyor.

SSR Mining tarafından dün yapılan açıklamada olayın dün 14.28 sıralarında meydana geldiği ve altın cevherinin kimyasal yardımıyla çözüldüğü toprak yığınında geniş çaplı toprak kayması meydana geldiği ifade edilmişti.

Fırat nehrine yakın konumda bulunan sahadaki toprak kayması sonucu siyanürün yakındaki yerleşim yerine sızacağı veya nehir suyuna karışacağından endişe ediliyor.

Madende yığın liçi yöntemi kullanılarak altın çıkarılırken, madenin internet sitesinde yer alan bilgiye göre sahada çıkarılan kaya ve toprak parçalanarak yığın haline getiriliyor ve içine siyanür veriliyor. Siyanürün içinde eriyen altın cevheri toplanarak kimyasal işleme tabi tutuluyor.

Yüzde 54 değer yitirdi

Erzincan İliç’teki çökme yaşanan Anagold firmasına ait maden sahasında 2022 yılında siyanür borusunun patladığı, 20 ton siyanürlü kimyasal karışımın doğaya yayıldığı ortaya çıkmıştı.

Anagold firmasına 2022 yılında 16,4 milyon TL çevre cezası kesilmiş sonrasında faaliyetin devamına izin verilmişti. Ayrıca firmanın 2023 yılında ise 209 milyon TL’lik vergi borcu silinmişti.

SSR Mining şirketinin hisseleri kazanın ardından dün yüzde 54 değer yitirdi.

Damla Kent Evleri gayrimenkul sertifikası bugün halka arz oluyor
Uraloğlu: Denize yapılan üçüncü havalimanını tasarladık
Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,7 milyar TL ceza kesildi
Resmi Gazete’de bugün (04.08.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 4 Ağustos 2025

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank “Düzenleyici çerçevede iyileşme 6 ayda 18,6 milyar dolar getirir”
Sonraki Makale blank Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (14.02.2024)
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Damla Kent Projesinde Talep Toplama Süreci Başladı
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
Murat Kurum duyurmuştu: “Damla Kent Projesi ve Gayrimenkul Sertifikası” sürecine dair detaylar
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
4 Ağustos 2025
blank
Ege Yapı’dan,Yunanistan’ın yüksek turizm talebine sahip bölgesi olan Halkidiki’de villa yaşamı ve yatırım fırsatı
Emlak Haberleri Emlak Dünyası
4 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?