Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Ege ve Akdeniz’de bayram tatili hareketliliği
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Ege ve Akdeniz’de bayram tatili hareketliliği
Emlak Turizm

Ege ve Akdeniz’de bayram tatili hareketliliği

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 1 Mayıs 2022 06:47
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Bu yıl Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar, Ege ve Akdeniz’deki tatil yörelerini tercih etti.

30 Nisan Cumartesi günü başlayan bayram tatiliyle Ege ve Akdeniz’deki otellerde doluluk oranları destinasyon ve otele göre değişmekle birlikte yüzde 80’den başlayıp yüzde 100’ü buluyor.

“İki yılın ardından ilk maskesiz tatil”

DHA’ya konuşan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Çanakkale’den Hatay’a uzunluğu 4 bin 400 kilometre olan Ege ve Akdeniz sahillerinin bayram tatiliyle birlikte tatilcilerin hücumuna uğradığını söyledi.

İki yıldır pandemi koşullarında zor günler geçiren yüz binlerce insanın, pandemi kısıtlamalarının gevşemesi ve yasakların kalkmasıyla soluğu sahillerde aldığını belirten Yavuz, “İki yılın ardından ilk maskesiz tatil için hafta sonunu bayram tatiliyle birleştiren tatilciler hava ve kara yoluyla sahillere akın ettiler.” dedi.

blank

İki bölgede 800 bin yatak

Farklı konaklama alternatifleriyle iç turizmden yüzde 70’lik pay alan Ege ve Akdeniz sahillerini bu bayramda yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin canlandırdığını kaydeden Yavuz, “Ege ve Akdeniz bölgeleri sadece Bakanlık belgeli 2 bin 635 otel ile 800 bin üzerinde yatak kapasitesine sahip. İki bölgedeki otellerin doluluk oranları bayram döneminde yüzde 80’in üzerinde seyrediyor.” diye konuştu.

Maliyetler engel olamadı

Özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelenlerin yoğunluğunun hissedildiği sahillerde, yazlıkçıların daha çok Ege bölgesine yöneldiğini söyleyen Yavuz, “Otelleri tercih edenler ise Akdeniz’e yoğunlaşıyor. Yakıt fiyatlarındaki artışla tatilin maliyetinin yükselmesi pandemide bunalan insanları tatile çıkmaktan alıkoymadı. Ya tatil süresini kısaltarak ya konaklama şeklini değiştirerek herkes kendi bütçesine en uygun tatili oluşturmaya çalışıyor.” dedi.

blank

Antalya’da oteller açıldı

Antalya’nın ise yurt dışından gelen misafirlerle birlikte bayram tatilinin hareketliliğini de arkasına alarak sezona devam ettiğini anlatan Yavuz, şunları söyledi:

“Yılbaşından bu yana 1 milyonun üzerinde yabancı misafir ağırlayan Antalya otellerinin hemen hemen hepsi açıldı. Özellikle Batı ve Kuzey Avrupa ülkeleri ile Polonya’dan gelişlerin istikrarlı bir şekilde artması ve Rusya konusunun alternatif çözümlerle olumluya evrilmesi, sezona dair umutlar veriyor. Nevruz ve Paskalya ile başlayan turizm sezonu Antalya’da bayram tatili ile devam ederken 7 ay sürmesi beklenen yaz dönemine girildi. Nisan ayının son gününde 76’sı iç hat, 226’sı dış hat olmak üzere 60 bin kişinin hava yolu ile Antalya’ya geldi. Bu sayı 2022 yılının başından bugüne kadarki en yüksek geliş oldu.”

blank

Rusya’dan hareketlilik arttı

Türk Hava Yolları’nın devreye girmesi ve ambargoya takılmayan Rus uçaklarının uçuşlarıyla Rusya’dan gelişlerde de hareketliliğin arttığını dile getiren Recep Yavuz, “30 Nisan günü Rusya’dan 38 uçuş ve yaklaşık 8 bin turist geldi. Kısa mesafeli uçakların katkısı ile Soçi- Antalya arasında kurulan köprü, geçiş döneminin bir çözümü olarak önemli bir devamlılığı sağladı. Antalya’ya nisan ayında yurt dışından gelen turist sayısı 700 bine yaklaştı. Alman ve İngilizlerin başı çektiği yurt dışı gelişlerinde, Rusya’nın devreye girmesi ile Antalya’nın eski günlerine kavuşması ümit ediliyor.” diye konuştu.

Dünyada var olduğuna inanamayacağınız 10 ilginç mimari yapı
Dünyanın az bilinen en ilginç doğal oluşumları
Yükseklerde unutulmaz bir deneyim: And Dağları
Dünyanın en gürültülü şehirleri listelendi! İstanbul sıralamasıyla şaşırttı
Bavul hazırlarken yapılan en yaygın 10 hata

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Tuzla’daki fabrika yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı
Sonraki Makale blank Ankara’da bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Endeksa Konut Değer Raporunu Açıkladı: Konut Satış Fiyatları Temmuz Ayında % 27,8 Arttı
Emlak Dünyası
13 Ağustos 2025
blank
KONUTDER BAŞKANI Ziya Yılmaz: “Kredi Kısıtları Kalkarsa Konut Piyasası Daha da Canlanır”
Ekonomi Haberleri
13 Ağustos 2025
blank
TÜİK, Türkiye’nin en zengin 20 şehrini sıraladı
Ekonomi Haberleri
13 Ağustos 2025
blank
Türkiye’de temmuz ayında 142 bin 858 konut satıldı
Emlak Haberleri
13 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?