Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Dünya turundaki bisikletçiye en pahalı vize ABD’den
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Dünya turundaki bisikletçiye en pahalı vize ABD’den
Emlak Turizm

Dünya turundaki bisikletçiye en pahalı vize ABD’den

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 29 Ocak 2023 09:21
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü’nü bitiren ve bir süre kendi mesleğini yapan Gürkan Genç, ilk bisikletini 2009’da aldı.

İşe bisikletle gidip gelen Genç, ilk uzun mesafe turunu Amasra-İstanbul arasında gerçekleştirdi. Genç, daha sonra çocukluk hayali Türkiye-Japonya turunu gerçekleştirmek için 3 Nisan 2010’da yola çıktı.

blank

2012’DE BU KEZ DÜNYA TURU İÇİN YOLA ÇIKTI

12 ülke, 950 şehir, kasaba ve köy gezen Genç, 9 Mart 2011’de turunu tamamladı. Türkiye-Japonya turu ile ilgili üniversitelerde, diğer eğitim kurumlarında deneyimlerini gençlerle paylaşan Genç, 9 Eylül 2012’de bu kez dünya turu için Ankara’dan yola çıktı.

blank

Genç, Türkiye-Japonya turu da dahil şu ana kadar 122 bin 500 kilometre pedal çevirip, 68 ülkeyi gezdi. Sıcak, soğuk, kar, tipi her türlü hava koşulunda, dünyanın en yüksek araç geçiş noktalarında, en büyük çöllerinde pedal çeviren Gürkan Genç, son rotası için ABD vizesi alamayınca Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.

Guatemala ve Kolombiya’da Türkiye Büyükelçiliklerindeki vize başvuruları ABD tarafından kabul edilmeyince Ankara’ya gelen Genç, yaklaşık 1 yılın sonunda vize alabildi.

blank

‘2 GUINNES REKORUM VAR’

5 yılda tamamlamayı planladığı son rota için Ankara’da son hazırlıklarını yapan Gürkan Genç, DHA’ya konuştu.

Bisiklete binmeyi annesinin öğrettiğini belirten Gürkan Genç, “Ben 7-8 yaşlarındayken bisiklete binmeyi öğreten annem bisikletle dünya turuna çıkacağımı bilseydi herhalde öğretmezdi. 2010-2011 yılları arasında Japonya’ya bisikletle gittikten sonra 12 ülke gezdim. 2023’e gelindiğinde de 13 senede 68 ülkeyi bisikletle geçtim ve 122 bin 500 kilometre pedalladım. Aynı zamanda bisikletle toplamda 1 milyon 100 metre de tırmanış yaptım. Dünya turum bittiğinde tahmini olarak 150 bin kilometre yol yapmış olacağım. 13 yılda 68 ülkeyi kas gücüyle geçmem neticesinde 2 tane de açık halde olan Guinnes rekorum var” dedi.

blank

‘DİPLOMATİK NOTALARA RAĞMEN VİZE ALAMADIM’

Gürkan Genç, yaklaşık 1 yılın sonunda ABD vizesi alabildiğini hatırlatarak, “Guatemala’daki ve Kolombiya’daki büyükelçiliklerimiz diplomatik notalar yazdı. Her 2 ülkede de ABD elçileri vize vermedi. Böylelikle seyahat hayatımın en pahalı vizesini almış oldum; Kolombiya’dan Türkiye’ye uçak bileti ve vize parası ile. Şimdi burada vizeyi aldım ve geri döneceğim. Bunu orada da yapabilirlerdi; ama diplomatik notalara rağmen yapmadılar. Geçtiğimiz hafta vizeyi aldıktan sonra da büyük bir rahatlama geldi. Vizeyi aldıktan sonraki rotamda; Meksika, Belize, ABD, Kanada, Alaska, Yeni Zelanda, Avustralya, Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkeleri ile ardından Güney Asya’yı gezeceğim. Sonrasında ise Türkiye’ye döneceğim” diye konuştu.

‘DEMİR ATLI ADAM’ ADINI TAKTILAR’

Hem Türk firmalarına hem de yabancı firmalara ürünleri için Ar-Ge çalışması yaptığını ve dünya turunu böyle finanse ettiğini kaydeden Genç, “Dışişleri Bakanlığı da birçok konuda destek veriyor; ama devletten herhangi bir maddi destek almıyorum. Mutluyum ve bu yaşam tarzını seviyorum. Gezip gördüğüm yerleri internet sayfamda hem İngilizce hem de Türkçe yazıyorum. Türkiye ve yurt dışında üniversitelerde sunumlar yapıyorum. Türkiye’de de ‘Demir Atlı Adam’ adlı çocuk kitabım var. Bana son 10 yıldır ‘Demir Atlı Adam’ deniyor. Moğolistan’da bu adı koydular. Bisikletle Türkiye’den Moğolistan’a gittiğimde oradaki gazetelerde şöyle bir haber çıkmıştı; ‘Atalarının at sırtında çekik gözle terk ettiği diyarlara badem gözlü ve demir atıyla gelen Türk.’ Bundan sonra adım böyle kaldı. Üniversite öğrencileri için ‘Genç Kaşifler Projesi’ni oluşturdum. 2013 yılından beri devam eden bir gezi bursu. Her kıtada da ağaç diktim. Gittiğim her kıtada ağaç dikiyorum” dedi.

‘TAKİP SİSTEMİ ANNEM İÇİN İYİ OLDU’

Bisikletle tek başına dünya turuna çıkmanın başta sağlık sorunları olmak üzere çeşitli tehlikeleri barındırdığını söyleyen Genç, şu ifadeleri kullandı: 

  • “Bu seyahatlerde sağlık sigortanız olmuyor. Tabii ki kazalar geçirdiğinizde çok yüklü meblağlar oluyor. Araba çarptı, kamyon çarptı, bir sürü hastalık geçirdim; ama her düştüğümde ayağa kalktım. Çünkü bir hayalim var ve onu gerçekleştirmek istiyorum. Bir tanesinde bir fil korkutma saldırısı yaptı. Dünya turuna ilk 2010 yılında çıktığımda kağıttan harita kullanıyordum. Haritadan GPS’e geçtim. Tuşlu telefondan dokunmatiğe geçtim. Teknoloji geliştikçe ben de nimetlerinden yararlandım. Görüntülü görüşmeler de dünyanın her yerine yayıldı.
  • Bisikletin üzerinde de takip sistemi var. İnternet üzerinden kalp ritmim, hızım, kaç metre yükseklikte pedallıyorum, hangi coğrafyada kamp kurmuşum görülebiliyor. Bu annem için güzel oldu. Annem sabahları kalkıyor bilgisayarın başına geçip ‘çocuk hareket etmiş mi etmemiş mi’ bakıyor. Bisikletle dünya turu atan ve bitiren herhangi bir Türk yok. Ben de bitirmeye çalışıyorum. Böyle bir hayali paylaştığınız zaman herkes önce dalga geçer, ‘imkansız’ der. Şimdi artık ‘Gürkan Genç’ dedikleri zaman ‘o bisikletle dünyayı geziyor’ diyorlar. ‘Mars’a bisikletle gidilecek’ deseler o seviyeye geldim.”
Bayramda iyi hissetmenin adresi: Ela Excellence Resort Belek Ela Excellence’ta her an, iyi hissetmek için tasarlandı
Konyaaltı sahili sezona hazır: 7 kilometrelik hat yenilendi
Konya’daki Kızören Obruğu’na komşu müze otel, 90 bin konuğu ağırladı
Prontotour 2025’i “Cruise Yılı” ilan etti
Keyifli yaz günleri hastalığa dönüşmesin: Yaz mevsiminde çocuklarda en sık görülen 6 sağlık sorunu

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İran’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü, 664 kişi yaralandı
Sonraki Makale blank Bilim insanları uyardı: Sıklıkla kullanılan ağrı kesici ve hazımsızlık ilaçları ‘yumurtalık kanseri’ habercisi olabilir
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Altın Emlak Global’de Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem Başladı
Emlak Haberleri
28 Mayıs 2025
blank
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor! Hangi illerde etkili olacak?
Emlak Gazetesi
28 Mayıs 2025
blank
Avrupa susuz kalabilir! AB’den acil su tasarrufu hamlesi
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
blank
Ayvalık’ta Maden Adası’nda mahsur kalan 27 kişi kurtarıldı
Emlak Gazetesi
28 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler