Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Doğal yöntemlerle çeltik üretiyorlar
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Doğal yöntemlerle çeltik üretiyorlar
Emlak Haberleri

Doğal yöntemlerle çeltik üretiyorlar

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 21 Mayıs 2020 15:09
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Bitlis’in Hizan ilçesinde büyük emek verilerek asırlardır doğal yöntemlerle pirinç ekimi gerçekleştiriliyor.

Hizan’a bağlı Karbastı köyü ve 9 mezrasındaki verimli arazilerde üretilen çeltik, uzun uğraşlar sonucu pirinç haline getiriliyor.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan köy ve mezralardaki yaklaşık 500 dönüm arazide ekilen Kursunç pirinci, lezzeti ve iri taneli olmasıyla beğeniliyor.

Yüksek rakımlı dağların dik yamaçlarında yer alan köy ve mezralardaki vatandaşlar, atalarından kalma geleneksel yöntemlerle güneşin altında imece usulüyle pirinç ekiyor.

Tarlalarda dizlerine kadar battıkları çamurlardan havuzlar oluşturarak içini suyla dolduran köylüler, büyük emek vererek köyün eski adını taşıyan ve bölge halkından ilgi gören Kursunç pirinci ekiyor.

blank

“Yıllık 250 ton ürün elde ediliyor”

Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz, Karbastı köy ve 9 mezrasında doğal yöntemlerle 100 yıldır pirinç üretildiğini belirtti.

Esmer renkli ve iri taneli pirincin köylüler için gelir kapısı olduğunu anlatan Durmaz, “Buradaki pirinç tamamen doğal olarak üretilir. Yıllık 250 ton ürün elde ediliyor. Doğal olmasından dolayı pazar sıkıntısı yok ve Türkiye’nin değişik yerlerine gönderiliyor. Köylüler ürettikleri pirinci gelişen teknolojiye rağmen de köydeki 150 yıllık eski değirmende öğütüyor.” dedi.

blank

Karbastı köyünün Yamaç mezrasında yaşayan Necmettin Yavgu, pirincin çok güzel ve lezzetli olduğunu belirterek, “Sabahın erken saatlerinde kalkıp akşama kadar çamurun içinde çalışıyoruz. Pirinci lezzetlidir. Kilosu 15-16 lira arasındadır. Aileler kendi pirinç ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Ramazan olmasından dolayı daha da zorlanıyoruz. Aç susuz zor oluyor. Dedemizden babamızdan kalan bu işi şimdi biz yapıyoruz.” diye konuştu.

blank

Tarlada çalışanlardan Safter Tuz da asırlardır köyde pirinç ektiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Zor şartlarda ekim yapıyoruz. Pirinç atalarımız ve dedelerimizden bu yana doğal olarak üretiliyor. Dedemizden öğrendiklerimizi bırakamıyoruz aynen devam ediyoruz. Bu pirince alıştığımız için başkasını tüketemiyoruz. Ondan dolayı ekmek zorundayız. Esmer renkli pirincimiz çok güzel ve lezzetlidir. Çok kişi istiyor. Türkiye’nin neresinden isterlerse gönderebiliyoruz. Öküzle çiftlediğimiz tarlalarda zor şartlarda göletler yapıyoruz. Pirinç üretimi çok zor. Her ev kendi ihtiyaçlarını gidermek için imece usulüyle pirinç ekiyor.”

blank

Fethullah Örük de ramazan ayında zor şartlarda çamurdan oluşturdukları havuzlarda pirinç ektiklerini kaydederek, “Burada pirinçler imece usulüyle ekiliyor. Her gün bir köylünün yardımına gidiyoruz. Her ev 2-3 dönüm pirinç ekiyor. Akşama kadar oruç tutup bu çamur havuzlarını oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emlak Piyasasında Fiyat Manipülasyonu Alarmı: Üç Tarih, Üç Fiyat ve Emlakçıların Değişen Taktiği!
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Başkanı Akbal: Her iki dakikada bir teslimat gerçekleştirdik
Emlakta Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?
ETİKETLENEN:çeltikpirinçpirinç neden yapılır

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,25’e indirdi
Sonraki Makale blank Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yer: İzmir… Zeytinlik alanda yapılmak istenen ‘hazine avına’ bakanlık engeli
Sektörden
17 Haziran 2025
blank
İdeal düzeni kurmak mümkün mü? Tarihte başarısız olmuş 9 ütopya girişimi
Emlak Dünyası
17 Haziran 2025
blank
İSKİ, İstanbul barajlarının doluluk oranını açıkladı (17 Haziran Salı 2025)
Sektörden
17 Haziran 2025
blank
Antalya Havalimanı’nda asma tavan çöktü: Yaralı var!
Sektörden
17 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?