Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Depremzede esnafa ‘Hayata Dönüş Kredisi’ desteği geldi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Depremzede esnafa ‘Hayata Dönüş Kredisi’ desteği geldi
Emlak Gazetesi

Depremzede esnafa ‘Hayata Dönüş Kredisi’ desteği geldi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 8 Mart 2023 10:05
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Depremden etkilenen 11 ilde büyük hasar gören esnafın, kepenklerini yeniden açması için harekete geçildi. Depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlara 250 bin liraya kadar 12 ay ödemesiz, 60 ay vadeli, yarısını da Hazinenin ödeyeceği yüzde 7.5 faizli kredi sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve “Hayata Dönüş Kredisi” adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi. Söz konusu destekten, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar yararlanacak.

Destek paketi, depremden etkilenen il ve ilçelerde faaliyet gösteren esnafa işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik finansman desteği sağlamak amacıyla oluşturuldu. Buna göre, esnaf ve sanatkarlara azami 250 bin liraya kadar 12 ay ödemesiz, 60 ay vadeli işletme kredisi verilecek.

Kredi faiz oranı yüzde 7.5 olarak belirlenirken, kredinin yarısı Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli olacak. Ödeme sıklığı,12 ay ödemesiz dönemi takiben 1, 3, 6 ay taksitli olacak. Mevcut kooperatif ortakları için Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKK) kefaleti, doğrudan kullandırımlar için banka lehine teminat alınacak. Kredi limiti mevcut işletme kredisi şahıs üst limitine dahil olmayacak, ilave olarak tanımlanacak.

Talep dosyasını hazırlayarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı’na sunan ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Gül, paketin detayları hakkında DÜNYA’ya bilgi verdi. Depremden önce bölgede 307 bin esnafın toplamda 23.5 milyar liralık esnaf kefalet kredisi kullandığını hatırlatan Gül, 500 bin lira olarak kullanılan bu krediye ek yeni paketten 250 bin lira kredi desteği verileceğini aktardı. Akgül, “Daha önce hiç kredi kullanmayan esnafımız için kredi miktarı 750 bin lira olacak. Ödemesi 1 yıl ertelenecek” dedi.

Konteyner esnaf kenti kurulacak

TESKOMB olarak deprem bölgesinde 400 milyon liralık konteyner esnaf kenti kuracaklarını da duyuran Akgül, şu bilgileri verdi: “Konteyner kentte bakkallar, lokantalar, terziler yani tüm esnaf olacak. Konteyner evlere yakın yerlerde konteyner esnaf dükkanı da olacak. Bunları yaptıktan sonra 250 bin lira destek kredisi verilecek.”

Öte yandan Deprem İşyeri Alım veya Destek Kredisi kullanan esnaf yeni krediden faydalanamayacak. Esnaflık faaliyeti şartı sadece kaydi olarak kontrol edilecek ve deprem nedeniyle faaliyetine ara verenler de krediden faydalanabilecek. Esnaf ve sanatkarlar odası ve siciline kayıtlı şahıs firmalarına kullandırım yapılacak. Kredi paketi 31 Aralık 2023’te sona erecek.

Esnaf yakınına maaş bağlansın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Hayata Dönüş Kredisi’nin esnafa bir nebze de olsa can suyu olacağını söyledi. Palandöken, “Bunun için teşekkür ediyoruz. Ancak bölge esnafının orada tutunabilmesi için, ailesi enkaz altında kalanlara veya hayatını kaybeden esnafın yakınlarına asgari ücret tutarında maaş bağlanması lazım. Çünkü onlar da deprem şehidi.

Şu an insanların parası yok. Çarşıların kurulması, maaş bağlanmasıyla insanlar bölgesini terk etmez. Yarın öbür gün inşaatlar başlayacak, orada iş gücü gerekecek. Çalışanların yemeiçme ihtiyacı olacak. Bölgede kalmak için güven verilmesi lazım” dedi.

TÜİK açıkladı: Mayıs ayı hizmet üretici enflasyonu belli oldu
Bebek Otel’e yıkım kararı: Mahkeme süreci devam ediyor
Türkiye’de ikinci şehir Sakarya oldu: Metrobüsler ilk seferini yaptı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda uçuşlar yeniden başladı
Meteoroloji 9 ili uyardı! Sıcaklıklar normallerin altında: Yağış ve rüzgar geliyor

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İstanbul’da bazı metro hatlarında seferler saat 14.00’ten itibaren yapılmayacak
Sonraki Makale blank Koca: Deprem bölgesinde salgın anlamına gelecek veri yok
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Konut yatırımının geri dönüş süresi 13 yıla geriledi
Emlak Haberleri
30 Haziran 2025
blank
Bilecik’teki orman yangını: Kaşıkçı Mahallesi tamamen kül oldu
Sektörden
30 Haziran 2025
blank
Mikropları temizlerken daha fazla yayılmasına sebep olmayın: Ev temizliğinde gözden kaçan 10 hata
Ev Stilleri
30 Haziran 2025
blank
Konut piyasasında faiz indirimi beklentisi etkili oluyor: Ev fiyatları artacak mı?
Emlak Dünyası
30 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?